Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2009 16:15 - Преди да се гримирате и/или ползвате вашия крем, помислете за следното!
Автор: integritylife Категория: Бизнес   
Прочетен: 2393 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 13.04.2010 09:07


Нещо повече за ПАРАБЕНИТЕ и други химикали в козметиката (Съжаляваме, ако фактите по-долу се сторят стресиращи за някои, но държим истината да е определящата в случая).

image
  Как ви се струва това? Козметични компании обещават, че ако купите продуктите им, част от печалбата ще отиде за борбата против рака на гърдата. Звучи благородно, нали?   Ами ако същата козметика съдържа химикали, които всъщност увеличават риска от това заболяване? Много козметични продукти съдържат химикали, които според последни изследвания може да са свързани с развитието на рака.   Парабените са химически консерванти, често използвани в козметиката, които имат естрогеноподобно действие и разстройват хормоналния баланс. Доказано е, че ксеноестрогените (чуждородни естрогени, които попадат в организма посредством храната и водата) увеличават риска от рак на гърдата.   Фталатите, съдържащи се в много от продуктите на козметиката, също причиняват вродени уродства и трайни увреждания на половата система у лабораторни животни, изложени на тези химикали по време на бременността или след раждането. Те също имат хормоноподобно действие, разстройват хормоналния баланс и могат да причинят или влошат рака на гърдата.   В козметичните продукти има още много други опасни химикали. Особена тревога предизвикват съставки като лутеин, формалдехид и въглищна смола, понеже всички те имат връзка с рака. Според доклад, посветен на безопасността на козметичните препарати, една трета от тестваните продукти съдържат канцерогенни съставки.   Доста от козметичните компании се опитват да ни убедят, че не си струва да се тревожим за вредните химикали в продуктите им, тъй като те се използват само върху кожата или косата. Например, те твърдят, че парабените и фталатите са напълно безопасни, понеже не се абсорбират в тялото. Обаче, неотдавна парабени бяха открити в ракова тъкан от млечна жлеза и това повдигна сериозни въпроси за натрупването им в човешкото тяло.   През септември 2000 г. учени от Центъра за контрол и предотвратяване на заболяванията в САЩ откриха изненадващо високи нива на фталати у всеки един от 289 тествани човека, особено жени в детеродна възраст. Заключението: "тази информация доказва, че вероятността за натрупване на фталати в организма е много по-висока, отколкото сме предполагали досега".   Много козметични компании са готови да спорят, че нивото на опасни химикали в продукцията им не е достатъчно високо, за да ви навреди. Обаче, продължителността на излагане е решаващ фактор и дори в съвсем малка доза ежедневният контакт с някои химикали може да има сериозни последици за организма - особено при децата и младежите.
...

(Това е съкратен вариант на тази публикация. За да получите пълния й текст на ваш email-адрес, моля изпратете ваша заявка, упоменавайки точното име на публикацията)
    (c) 2009 Integrity Life - София.



Тагове:   mary kay,


Гласувай:
0


Вълнообразно


1. анонимен - komentar
14.07.2009 13:49
здравей, Огняне!
благодаря ти, че полагаш усилия да изнесеш тази информация на светло, а не я запазваш просто за себе си. моля те, изпрати ми твои координати на е-мейл moutafov@mail.bg. благодаря! поздрави & успехи!
Нели
http://moutafova.blog.bg/
Блогът на Нели_М
какво научих по моя път към по-добро здраве и самочувствие
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: integritylife
Категория: Бизнес
Прочетен: 1145241
Постинги: 160
Коментари: 439
Гласове: 591
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930