Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2009 13:32 - Важността на ИНТЕГРИТЕТА
Автор: integritylife Категория: Бизнес   
Прочетен: 6755 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 07.06.2010 19:43


Първо, какво е ИНТЕГРИТЕТ?

image Според Уебстърс най-обобщаващо под ИНТЕГРИТЕТ се разбира ЦЯЛОСТНОСТ.

Освен това, интегритет означава и:
- здравина и непокътнатост;

- непоквареност, морал и етика;

- завършеност, пълнота, неразделност (единност).

Интегритетът е най-важното качество, което някога можете да развиете и което може да подобри всяка сфера на живота ви.
 
Интегритетът е сърцевината на успешния и щастлив живот. Да живеете в интегритет означава да сте напълно честни и истинни към себе си и към всичко около вас. Чрез вашето посвещение да бъдете честни и почтени вие ще си подсигурите всичко необходимо, за да имате един успешен и щастлив живот.

image

Интегритетът е ценност
, както постоянството, решителността и интелигентността. Ваш е изборът и решението да живеете водени от тези ценности, които формират вашия характер и персоналност. Но интегритетът е това, което повишава всички останали ваши ценности. Качеството ви като личност се определя от това колко добре живеете според ценностите, които са най-важни за вас. Интегритетът свързва в единство всички останали ценности и прави така, че вие да живеете в съгласие с тях.

image

Интегритетът е основата на характера
. Човек с интегритет също има чист и непорочен характер във всяка сфера на своя живот. Най-важното, с което можете да се ангажирате и да бъдете въвлечени е развиването на вашия характер. А най-сигурният начин да постигнете това е да правите последователно и радикално това, което един честен човек би вършил във всяка област на живота си.

За да сте напълно честни с другите означава преди това да сте честни и истинни със самите себе си. Единствено човек, който живее постоянно мотивиран от ценности и добродетели, е личност с дълбок вътрешен интегритет. Ако сте честни и истинни към себе си, вие не бихте могли да бъдете фалшиви към другите.


Хората с висок интегритет се познават по това, че те винаги се стремят, всичко което вършат, да е с възможно най-високото качество и превъзходство, въпреки обстоятелствата. Те напълно осъзнават, че това което правят е свидетелство за това което са те в действителност, т.е. налице е пълно съответствие между думи и дела.

Общовалидно е превилото, че всеки човек привлича към себе си такива хора и обстоятелства, които съответстват и са в хармония с мислите и ценностите му. Това означава, че всичко, което имате във вашия живот е привлечено от това, което сте вие самите като личности. Ако има нещо в живота ви, лични или бизнес взаимоотношения, които не ви правят щастливи, то следва вие на първо място да помислите за промяната във вас, което ще спре привличането на негативни хора и ситуации в живота ви.

image

Вашият интегритет се проявява в готовността ви да се придържате към най-важните за вас житейски ценности. Освен това, знаем, че по-лесно е да обещаем нещо, отколкото да го изпълним. Всеки път, когато вие устоявате дадено обещание, вие проявявате вашия интегритет, което допълнително укрепва характерът ви. Ако във всичко което вършите, вие влагате интегритет, то всичко във живота ви ще се подобрява. Това ще привлече към вас най-добрите хора и ситуации. И така вие ще се реализирате като една успешна и пълноценна личност.

Всичко това, човек не би могъл да постигне, ако не се учи вече успели хора с доказан интегритет. Освен това, човек трябва съзнателно не се стреми към своето персонално развитие и изграждане.

За повече по тази и други теми, бихте могли да посетите уеб-сайта  www.OgnyanChipev.ws

 
  (c) 2009 IntegrityLife - София.
 


Тагове:   морал,   характер,   етика,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: integritylife
Категория: Бизнес
Прочетен: 1141657
Постинги: 160
Коментари: 439
Гласове: 591
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930