Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2009 00:13 - Бизнес и финансово обучение - Част 4: Силата на лоста
Автор: integritylife Категория: Бизнес   
Прочетен: 7161 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 31.12.2014 10:28


Силата на лоста – основа за успех в Предприемачеството и във всяка сфера на живота ни

Здравейте и добре дошли отново в моя блог!

От предишните три части на тази обучителна поредица стана ясно, че в света на бизнеса най-важни са думите “потоци пари”. Следваща по важност е думата “лост” (
leverage).
image
Ако искате да успеете финансово, трябва да работите така, че да печелите повече за по-малко време.
Това се постига чрез използването на т.нар. лостове.

Давид е победил Голиат, защото е знаел как да използва силата на лоста.

image

“Лост” е изключително важна дума, засягаща буквално всичко в живота ни. Младото момче и простата прашка се оказали много по-мощни от всяващия страх великан Голиат.

Ето това е силата на лоста. Хората, които я използват, доминират над останалите. Тази сила може да работи както за вас, така и против вас. Ако влагате много усилия и не напредвате финансово, най-вероятно сте от другата страна на лоста, което означава, че самите вие сте лост за някои друг. За да се възползвате от Силата на лостовете вие първо трябва да изучите как работи тази сила.

Кои са най-важните лостове, които имате?


(1) Лостът на вашия дух


image

Това е най-важният лост, който задвижва или блокира всички останали. От правилното му използване зависи вашето бъдеще. Този лост се нарича МОТИВ(АЦИЯ). Много хора искат да променят живота си, но го постигат само тези, които имат истински причини за това, т.е. знаят ЗАЩО да го направят. Останалите не могат да използват силата на този мощен лост, защото нямат достатъчно сил
на мотивация. Те обикновено се интересуват “КАК” да направят нещо, без да знаят “ЗАЩО” биха искали да го направят. Без “ЗАЩО”, те ще продължават да се лутат в търсене на “лесни” пътища за успех, а проблемът с лесните пътища е, че обикновено водят до никъде.


Всеки чoвек има потенциал да успее финансово, но за да го използва, трябва да намери своите истински причини и да вложи цялата си страст в преследване на мечтите си.



Вашият истински МОТИВ ще изпълни с енергия другия изключително мощен лост, които притежавате, а това е:


(2) Лостът на вашия ум


image

Той има властта да ви направи богати или бедни. Вашият ум може да бъде най-мощният ви актив или най-големият ви пасив. Ако ума ви борави с правилните думи, ще станете много богати, а ако употребявате неправилните думи – той ще ви направи бедни.


Книгата “Пенсионирайте се млади, пенсионирайте се богати” от Робърт Кийосаки е посветена на лостовете и на това, как да насочим силата им в наша полза.

image

От тази книга можете да се осведомите за "богатите" и "бедните" думи, за "бавните" и "бързите" думи. Ще разберете защо не са нужни пари, за да правите пари, тъй като забогатяването започва от думите, които използвате, а думите са безплатни.

Лостът на вашия дух, в съчетание с лостът на вашия ум, са в състояние да преобразят живота ви, стига да ги използвате във ваша полза.


Да имате ум, който бързо може да разширява своята реалност, е важна форма на лост, която е в състояние да създаде изобилие от лостове във всички области на живота ви. Да се опитвате да забогатеете с реалността на беден човек или с реалност, родена от липси и ограничения, е невъзможна задача.


Обучението е най-важното средство за хората, екипите и компаниите, които искат да вървят бързо напред и да бъдат стабилни в новата икономическа обстановка. Традиционната учебна система все още се старае да дава на децата по-добра форма, вместо съдържание, съобразено с това как Информационната ера промени контекста на света, в който живеем. Ако искате да вървите нагоре и да се пенсионирате млади и богати, то вие ще трябва да сте в състояние непрестанно и бързо да променяте вашия контекст, защото контекстът определя съдържанието. А контекст плюс съдържание е равно на капацитет.


Използван източник: Анхира – София.


В последната
6-та част от тази обучителна поредица ще ви представя накратко възможностите за практично реализиране и прилагане Силата на лоста в една конкретна бизнес сфера – тази на Мрежовия марекитинг.

Благодаря ви, че отново бяхме заедно и до следващата ни среща – тук или в някоя от следните социални мрежи/медии: 

https://facebook.com/ognyanchipev

https://twitter.com/ognyanchipev

http://youtube.com/ognyanchipev

https://linkedin.com (Ognyan Chipev)

Skype: ognyan.chipev

Огнян Чипев J

(c) 2009 - 2014 Integrity Life - София.

 




Гласувай:
2


Вълнообразно


1. анонимен - Скромно мнение
09.01.2010 15:55
Истински стойностните неща, не могат да се придобият с пари.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: integritylife
Категория: Бизнес
Прочетен: 1144998
Постинги: 160
Коментари: 439
Гласове: 591
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930