Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2009 17:31 - Бизнес и финансово обучение - Част 6: Нещо повече за индустрията Мрежов маркетинг
Автор: integritylife Категория: Бизнес   
Прочетен: 8411 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 31.12.2014 10:17


image
Тъй като напоследък отвсякъде се появяват всевъзможни мнения и твърдения, доста от които некомпетентни и негативни, по темата "Какво е Мрежов маркетинг?", затова реших и аз да напиша нещо, без да искам да се натрапвам на никой.

Важна бележка: Ако търсите някакви системи за бързо забогатяване, според мен е безсмислено да продължите да четете надолу. В този постинг не става въпрос за "кухи финансови пирамиди, томболи и лотарии", а за реални и сериозни бизнес възможности.

Нека започна със следния въпрос, който много хора днес си задават, понеже живеем в "интересно" време - криза, несигурност, ниски доходи, пенсионирането все повече се превръща в "мираж в пустиня", и други подобни:

Възможно ли е, дори и във време на криза, да стартираме и развием успешно собстен бизнес, също и от дома си, при разумна начална инвестиция, минимален финансов риск,  добра възвръщаемост и възможност за пасивни доходи, характерни при инвестирането в активи?

Моят кратък отговор е 
"Да, възможно е, но с едно АКО!..." - Ако се възползваме и то правилно, от добрите възможности и предимства, които дава най-бързо разраствящата се индустрия в момента - Мрежов маркетинг (известна още като Multi Level MarketingMLM).

Според Робърти Кийосаки, световно известен автор на множество бестселъри, между които  "Богат татко беден татко" и Бизнес школа”, Мрежовият маркетинг е една добра бизнес-възможност за хора, които желаят да помагат на другите, инвестирайки в своето персонално израстване като личности.

Нека ви задам следните важни въпроси:

- Харесва ли ви това, което правите и доволни ли сте от доходите си в момента?

- Достатъчни ли са ви тези доходи?

- Имаме ли свободното време, което искате?

- Постигнали ли сте финансовите цели, които сте си поставили?

- Искате ли да поемете контрола върху живота си, вместо да го оставите в чужди ръце?

Изграждането на собствен бизнес е единственият начин да открием предприемаческия дух в себе си. Днес повечето хора купуват активи, вместо да ги създават, и причината за това е, че не са освободили собствения си предприемачески дух и не са му позволили той да поеме мечтите и идеите, които имат, за да ги превърне в реалност и изобилие.

Мнозина мечтаят да започнат свой бизнес, но не го правят никога, основно поради страх от провал. Мечтите им да станат финасово независими не се реализират, защото им липсват умения и опит.

Аз намирам себе си за един средностатистически продукт на традиционната образователна система, и като такъв смело мога да твърдя, че обучението в училище е важно, но то не е достатъчно за това, което искаме да постигнем в живота си - като мечти, цели, финансова свобода.

Спроред мен, една добра реална възможност за излизане от ограничената ситуация, в която вероятно се намирате, е стартирането на собствен бизнес, много често от дома, в индустрията Мрежов маркетинг. Първоначално можете да започвете през свободното си време. Важно е да намерите компания с добро име, предлагаща качествени продукти и/или услуги, които адресират и решават съществени нужди, първо на вас и на семейството ви, а също и на масимален брой хора, до които можете да достигнете.

Освен това, много важен е съответния начин на възнаграждение (т.нар. компенсационен план), който компанията, с която ще партнирате, ще ви предложи. Предварително се запознайте много добре с него. Той трябва да е ясен, справедлив и да дава възможност за добри доходи, вкл. и пасивни.

Също така, съществено е да има изградена добра система на обучение за персонално и професионално развитие. Това ще ви помогне да изградите безценни бизнес умения, които ще ви бъдат полезни за цял живот.


И за да не съм голословен, ще се спра накратко на девет от най-важните предимства, които дава стартирането на собствен бизнес в индустрията Мрежов маркетинг:

1. Достъпна възможност за собствен бизнес - независимо от възраст, пол, раса, образование, опит, социално или семейно положение, бизнес или професия, минали успехи или провали. Но с една много важна уговорка – Мрежовият маркетинг е за всеки, но който е готов да плати цената по пътя към успеха, с търпение, постоянство и непрекъснат фокус.

2. Минимален финансов риск – С една напълно оправдана и поносима начална инвестиция вие получавате всичко необходимо, за да стартирате и изградите собствен бизнес, който може да ви носи значителни приходи, в т.ч. и пасивни доходи, характерни при инвестирането в активи. В същото време вие и семейство ви ползвате високо качествени продукти и/или услуги, на възможно най-изгодни цени. В този бизнес вие не можете да загубите – само можете да спечелите от ползите от продуктите, а също и от доходите, които ще получавате за това, че помагате на много други хора да се наслаждават на същите ползи.

3. Предоставя се качествено обучение – От съответната компания, както и от вече успели хора в тази индустрия. Това изключително много помага за вашето персонално и професионално израстване, както и за изграждането ви като лидер с делови качества. Дори и само поради тази причина си заслужава да започнете свой бизнес в тази индустрия, тъй като вие гарантирано ще се превърнете в по-добър и полезен човек, за себе си и за обществото.

4. Удобство и гъвкавост – Това е особено важно за заетите хора, които постоянно нямат време за нищо. Ако сте студент, вие ще можете да се издържате докато учите, а когато завършите, вие вече бихте могли да сте и финансово независими. Ако сте родители, вие ще можете да работите от къщи, печелейки от този бизнес заедно с директната ви грижа за израстването и възпитанието на вашите деца.

Ако в момента ходите на работа и имате нужда от допълнителни доходи, вие можете да развивате този бизнес извън работно време, без това да застрашава работата ви. Освен това, вие не сте застрашени, какво би могло да се случи с вас, ако ви съкратят от настоящата ви работа? Собствен бизнес в индустрията Мрежов маркетинг е едно добро решение, за да преодолеете стреса от евентуално съкращение и уволнение и да не останете без доходи.

5. Справедливо възнаграждение - Печелите толкова, колкото наистина заслужавате, в зависимост от времето и усилията, които влагате. Понеже има разлика в това дали развивате своя бизнес през свободното си време, само по няколко часа на ден, или ако след няколко години вие му се посветите изцяло. Във втория случай вие ще можете да печелите значителни доходи, като няма ограничение в размера им, което също е един сериозен стимул.

image

Успехът основно зависи от вас – от начина, по който развивате своя бизнес, помагайки на другите.

Зависи от това, колко успешно разширявате вашата мрежа от бизнес пратньори и от времето, което отделяте за този ваш бизнес, тъй като времето и екипът ви са най-ценните ваши ресурси. Според мен, Мрежовият маркетинг дава най-добра възвръщаемост от инвестирането на/в тези два ресурса.

6. Възможност за генериране на пасивни доходи - Като част от екип и помагайки на другите, вие всъщност работите напълно самостоятелно. Отговорността и крайните решения, които вземате, са изцяло ваши. Вие сте в контрол на времето и на изборът на хората, с които ще работите заедно в екип. Правите каквото и когато прецените, работите където искате и с когото искате.

На тази база и за добре свършена работа, вие имате възможността да получавате, многократно и продължително във времето,
т.нар. пасивни доходи (residual incomes), понеже изграждате вие актив. Докато мрежата ви е активна и работеща, тези пасивни доходи ще продължават да се генерират и да нарастват, напред във времето.

7. Възможност за данъчни облекчения – Вие можете легално да си спестявате много данъци, защото всички ваши ежедневни разходи по бизнеса могат да се осчетоводяват, а също така разходи от пътувания, ваканции, обучения и др.

8. Възможност вашият собствен бизнес да бъде глобален – Вие сте в къщи или на някакво друго място само физически. Можете да имате във вашата мрежа патньори и потребители във всички населени места в страната, в която живеете. Ако решите да изберете коомпания, която предлага продуктите и/или услугите си чрез Интернет, то вие бихте могли да разширявате бизнеса си и глобално, в цял свят.

image

При това, много компании предоставят готов он-лайн магазин в Интернет с обяснения на различни езици, при което бизнесът ви ще работи за вас 24 часа на ден, 7 дни в седмицата, и 365 (366) дни в годината. Дори когато вие спите или си починате, бизнесът ви ще продължава да работи за вас. Достатъчно е само да насочите вниманието на потенциалните потребители и партньори към вашия персонален Интернет сайт. За това много може да ви помогне ползването на добра платформа за организиране и менажиране на контактите и потока заявки към вас.

9. Реална възможност да постигнете мечтите си – Чрез собствен бизнес в индустрията Мрежов маркетинг вие спирате да разменяте живота си за пари, реализирайки не чуждите, а вашите мечти и цели. При това, вие сами разполагате и контролирате времето и животът си. Успехът ви идва чрез партньорство – съработване с хората от вашия екип, а дори и с тези извън него.

С оставалите в екипа вие работите заедно, а не се конкурирате. Помагайки за успеха на другите, вие осигурявате вашия успех.

Така вие ще имате голямо морално удовлетворение, виждайки как хората подобрят материалното си и духовно благосъстояние, постигайки своята финансова независимост.

Ако си мислите, че сте прекалено стар или твърде млад, за да започнете свой собствен бизнес, имайте предвид, че Стийв Джобс и Бил Гейтс са били доста млади, когато са стартирали своите компании "Apple" и "Microsoft", а полковник Сандърс е бил на 66 години, когато е поставил началото на “Кентъки Фрайд Чикън” (KFC).

Дотук разгледах накратко някои от основните предимства Мрежовия маркетинг, които е добре човек да знае, преди да реши къде и как да инвестира времето и финансите си.

Също така, важно е да се знае в кой квадрант попада един успешен собствен бизнес от индустрията Мрежов маркетинг, според дефинираните от Робърт Кийосаки "Четирите потока на парите". Това е квадрант Б" - Голям бизнес, с директен достъп до най-предпочитания квадрант "И" - Инвестиране.
image
Разбира се, темата е много обширна и е невъзможно да бъде развита само в една публикация, но тя ще е непълна, ако не спомена и още нещо важно, свързано с лидерство и работа в екип:

Ключово за успешното изграждане и функциониране на всеки бизнес, включително и на такъв в индустрията Мрежов маркетинг, е разбирането за т.нар. "Б/И"-триъгълник, дефиниран също от Робърт Кийосаки.
image

Тук няма да се спирам на 5-те съставни компонента вътре в триъгълника. Всичките те трябва да бъдат в
йерархичен баланс и да функционират синергийно, свързани помежду си. Ще се спра, обаче, съвсем накратко, по-скоро на страните на този триъгълник, които го оформят и държат в необходимия интеритет. Тези страни са:

А) МИСИЯ - Мисията е основата и отправната точка на всеки бизнес. Мнозина създават бизнес преди всичко, за да печелят пари. Това, само по себе си, не би могло да ви мотивира достатъчно и трайно.

Мисията на един бизнес трябва да е такава, че той да бъде в услуга на хората.

Само тогава този бизнес може да ви осигури добри и дългосрочни доходи, а също и удовлетворение. И, моля ви,

Забравете идеята за "Бързото забогятаване",
понеже това е една голяма заблуда!


Б) ЕКИП - Бизнесът е колективен спорт. За съжаление повечето хора искат да играят индивидуално, понеже още в училище са програмирани, че трябва сами да се справят с тестовете на живота. Но в реалния свят на бизнеса, особено в индустрията Мрежов маркетинг, е невъзможно да успеете без изграждането на ЕКИП.

В) ЛИДЕРСТВО – Това е третата важна страна на триъгълника. Повечето бизнеси се провалят отвътре, а не отвън, поради липсата на лидерски умения. Задачата на лидера е да създава условия, в които хората от екипа да могат да изяват най-доброто от себе си. Ако “Лидерът” се чувства най-умен в екипа си, то бизнесът му е в опасност. Лидер не се ражда, а се изгражда, ден след ден, в реална работна среда с реални хора, действащи заедно.

Как да развием лидерските си умения? Най-просто, като започнем да поемаме доброволно повече задачи и като се обучаваме как да ги делегираме на други, използвайки себе си за пример. Това означава да бъдете достатъчно зрял, за да поемете отговорността за собствените си грешки.

Ролята на лидера е да не изпуска от погледа си своята визия, да повдига духа на хората в екипа си и да ги води. И още нещо много важно – да дублицира себе си, т.е:

Истинският лидер изгражда лидери, а не пасивни последователи.

Затова добрият лидер търси, намира и обучава потенциални лидери, които да разширяват и умножават уменията и успеха му, на принципа "Предай нататък!".

Ако имате ясна и добра мисия, сплотен екип и лидерски умения, то вие вече сте поели пътя на изграждането на силен бизнес в квадрант “Б”.

И е въпрос на време вашият успех да стане реалност и да рефлектира позитивно върху мнозина. Но е ключово важно, стартирайки собствен бизнес в индустрията Мрежов маркетинг, вие да си дадете това време. Повтарям отново -
Забравете идеята за "Бързото забогятаване".

Надявам се тази публикация да е била полезна за вас. Моля, оставете ваш коментар, задайте ми въпросите, които ви вълнуват. Добре е да чуя от вас!

С пожелание за успех и до следващия път! :-)

PS: Ако желаете да научите нещо повече за реални възможности в бизнес сферата Мрежов маркетинг, бихте могли да се свържете директно с мен и посредством в някоя от следните социални мрежи/медии: 

https://facebook.com/ognyanchipev

https://twitter.com/ognyanchipev

http://youtube.com/ognyanchipev

https://linkedin.com (Ognyan Chipev)

Skype: ognyan.chipev

Огнян Чипев J

(c) 2009 - 2014 Integrity Life - София.





Гласувай:
1


Вълнообразно


1. анонимен - mlm-talk fusion
30.11.2011 11:09
Благодаря ти много Оги!!!
Превъзходно представяш МЛМ просто знам че всичко Е точно така.
Сподели повече за talk fusion защото не разбирам англ.
Жоро
цитирай
2. анонимен - petia
03.12.2011 13:01
Поздравления, много добър материал!Много добре си го формулирал, ясно и точно.
цитирай
3. integritylife - 2. анонимен - petia
03.12.2011 14:29
Привет, Петя и Жоро!
Благодаря ви за оценката. Разбира се , още много конкретни и важни неща могат да се кажат. И това планувам да го направя - съвсем скоро смятам да стартирам една поредица от срещи на живо по тази тематика, използвайки онлайн платформата Talk Fusion. Време е нещата да започнат да се комуникират на ниво и в дълбочина, понеже съществува голямо объркване и дори заблуда по повод индустрията Мрежов маркетинг.
С удоволствие бих ви поканил и двамата на тези онлайн презентации/обучения/дискусии, стига да ми изпратите на моя имейл адрес (ognyanchipev@gmail.com) някакви ваши актуални имейл адреси.
Поздрави и успехи!
Огнян. :-)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: integritylife
Категория: Бизнес
Прочетен: 1140837
Постинги: 160
Коментари: 439
Гласове: 591
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930