Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2009 10:19 - Стълбицата на успеха – (Част 5 – СТЪПАЛО #4 Ключовата задача)
Автор: integritylife Категория: Бизнес   
Прочетен: 2353 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 21.03.2010 22:28


Добре, открихме самородното злато – потенциалният лидер! Сега какво да правим с него?

Отговорът е: Персонална грижа!
image
Като лидери, ние следва да разглеждаме тази наша грижа като привилегия и призив, а не като отегчително задължение. В противен случай защо трябва да каним качествени хора в нашия екип, ако не се погрижим за тях, за да се превърнат и те в едни, наистина успешни лидери.

И така, персоналната грижа!

CT. #4  КЛЮЧОВАТА ЗАДАЧА
Лична грижа за потенциалните лидери

СТ. #3  ОСНОВНАТА  ОТГОВОРНОСТ -
Разпознаване на потенциалните лидери?

СТ. #2  ИСТИНСКОТО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО
Създаване на климат за растеж на потенциалните лидери

СТ. #1  МОТИВИРАЩИЯТ ВЪПРОС –
Издигам ли потенциални лидери около себе си?

Грижата за потенциалните лидери е ефектива, само когато с личния си пример лидерът ясно изявява думатаВОДИ”:

Вярвам във вас

Окуражавам ви

водя  Диалог с вас

Имам ви доверие

ДОВЕРИЕТО е лепилото, което сплотява хората в лидерския тим. Доверието се гради и поддържа постоянно и всеки ден. Без него не може да съществува необходимата атмосфера за изграждането на лидери.

Ако искате да научите 6 ценни съвета, свързани с персоналната грижа за потенциалните лидери във вашия екип, то следва да се запознаете с цялата част от тази публикация.

(Това е съкратен вариант на тази публикация. Пълният й текст, както и на останалите от поредицата "Стълбицата на успеха" са оформени като отделна електронна книга "Малка книга за голям успех", която можете да получите ваш email-адрес, след като я поръчате от ТУК)

В следващата част продължаваме със СТЪПАЛО #5 .


(с) 2009 Integrity Life – София.






Гласувай:
1


Вълнообразно


1. integritylife - СТЪПАЛО #5
22.12.2009 10:22
Очаквайте да си поговорим за предпоследното, пето, стъпало от СТЪЛБИЦАТА НА УСПЕХА непосредствено след Рождество Христово - по точно на 29.12.2009.

Весели празници! :-)
цитирай
2. victoriavselena - а как постпъваме когато
22.12.2009 14:34
се появява такова противоречие?
"Като следите за това дали житейската им философия и ценности не са в противоречие с вашите и дали искрено вярвате в тях."
В един работен екип да кажем, че е много по-лесно да се разреши проблема - с раздяла,уволнение и др. под. но в личния ни живот? Да кажем, че на определена възраст сме намерили партньор и с него сме създали екип под формата на семейство. Имаме още ценностна система, но в течение на времето с еразвиваме с различни темпове и дори в различни посоки. Тогава? Раздяла? Да, това е разрешение. Но какво става в случая с децата ни? Тях не можем нито да уволним нито да се разведем. Налага се да работим всекидневно за да ги спечелим отново за съекипници.
А може би и във вашия модел да има и друго разрешение, освен раздяла, което аз в момента не виждам?


цитирай
3. integritylife - victoriavselena - а как постпъваме когато
22.12.2009 21:56
Привет Виктория!

Въпросът/коментарът ти е отново доста интересен и понеже моята задача е да акцентирам основно върху организации, които не са семейства (бизнес, фондации, сдружения и т.н.) не бих могъл да ти отговоря пълноценно на твоето питане. Това е работа на семейните консултанти.

Въпреки това, дори и в семействата, за да са успешни и да могат да възпитават правилно децата си, за семейните партньори е от първостепенна важност единството и споделянето на общи ценности. Иначе двата вола ще дърпат в различни посоки колата и тя ще се обърне.

Разбира се, че трябва да се вземе определено време, преди крайна раздяла, за да се изчистят различията, но ако това е невъзможно, тогава за съжаление това е изхода.

Всъщност ако има добронамереност, желание за промяна и търсене на решение, то винаги може да се намери. Жалкото е че много често не е така. Какво да се прави, живеем в един доста объркан свят. Но това не трябва да ни плаши, напротив. Тогава си проличават истинските и качествените хора.

Весели празници и мисля, че личността на Господ Исус Христос, Чиито рожден ден празнува цял свят, би могла да ни помогне много, ако Го имаме за пример в живота си. :-)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: integritylife
Категория: Бизнес
Прочетен: 1141857
Постинги: 160
Коментари: 439
Гласове: 591
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930