Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2010 18:05 - Шест прости стъпки за да имате живот в просперитет
Автор: integritylife Категория: Бизнес   
Прочетен: 5722 Коментари: 4 Гласове:
3

Последна промяна: 03.02.2010 12:03


image
Или как едно
ваше силно изгарящо желание (мечта, цел, видение) може да се превърне в своя реален финансов еквивалент?

Това е един проверен във времето работещ метод от 6 конкретни практични стъпки. За пасивните и безинициативни хора, които не са обучени поне малко в принципите на фунциониране на човешкото съзнание (и подсъзнание) този универсален метод няма да има ефект. Добре е да се знае, обаче, че положителни резултати от него са постигани от много успешни хора през годините, между които и самият Ендрю Карнеги – сравняван днес с Бил Гейтс за времето, в което е живял.

image

Ендрю Карнеги, който в началото започва като един обикновен работник в шотланските мини за добив на желязо, смирено и с голямо постоянство прилага тези прости принципи и успява да реализира своя изключителен финансов успех. Освен това, което е по-важно, той оставя като наследство за поколенията след себе си, една изключително ценна система за постигане на успех в бизнеса и живота, известна като Формула за успех на Карнеги.

И така, кои са 6-те стъпки за преобразуване на едно желание в пари. За някои такава постановка може да изглежда твърде груба, крайна и материалистична, но такава е реалността. Ако мечните ви не са реалистични и сбъдването им не води до подобряване на вашия статус, включително и финансов, то вие сте се приготвили да продължите да живее в посредственост и недоимък.

Стъпка #1: Фиксирайте в ума си точната сума финанси (доходи, пари), която силно желаете. Не е достатъчно само да си кажете „Аз искам изобилие от пари!” Бъдете конкретен, понеже в това има изключителна психологическа сила.

Стъпка #2: Определете точно какво сте готови да дадете обратно за финансите, които силно желаете имате. Забравете това като Нещо за нищо ("Something for Nothing"). В реалния живот такъв фокус не съществува. Всяко нещо, което си струва, има цена, която трябва да бъде платена. Вие готови ли сте да платите тази цена.

Стъпка #3: Определете конкретна дата, когато вие възнамерявате да притежавате съответните на вашето силно желание пари. Какъв е срокът, който си давате?

Стъпка #4: Създайте конкретен план, който да има капацитета да пренесе във времето вашето желание до точката на неговото сбъдване. И още нещо, изключително ВАЖНО: Пристъпете ВЕДНАГА към неговото изпълнение, независимо, че е възможно в момента да нямате пълната подготовка за това. Понеже никога, преди да започнете, вие няма да разбере напълно какво още не ви достига и още от какво имате нужда – като ресурс.

Още веднъж подчертавам важността на своевременния старт, без забавяне, понеже повечето хора се провалят точно тук - още при старта. Те просто не предприемат първата стъпка, не стартират. Да, първата стъпка е най-трудната, но без нея не може. А обикновено втората стъпка е по-лесна.

Стъпка #5: Напишете на отделен лист, накратко и ясно, следното: каква е сумата пари, която вие желаете да придобиете; период от време за придобиването им; това, което вие възнамерявате да върнете обратно, да дадете от себе си, за придобиването на парите; ясен план за действие за реализиране и акумулиране на тази сума.

Стъпка #6: Прочитайте написаното на висок глас, два пъти дневно – сутрин и вечер. Четейки и изговаряйки написаното, вижте, почувствайте и повярвайте, че вие ВЕЧЕ притежавате тези финанси.

Следването на тези 6 прости стъпки е много важно, особено на шестата от тях. Ако в този процес ви нападне съмнение и колебание, тогава вашето изгарящо желание е това, което ще ви помогне. То винаги ще бъде подложено на тест.

Ето защо, бъдете сигурни, още от самото начало, че това е ваше силно желание и че сте напълно решени да го имате изпълнено.

Същественото в целият този процес е, освен постанвянето на реалистична цел (желание, мечта), вашата вяра и убеждение за постигане й.

А какво казва за вярата авторът на “Книгата към Евреите” в Новия завет на Библията - Глава 11, Стих 1:

А вярата е даване на твърда увереност в неща, на които се надяваме, убеденост в неща, които не се виждат.

И накрая, бъдете коректни и сериозни с горните принципи и със себе си. Не си играйте с тях. Извършете вашата част, за да може да очаквате изпълнението на останалата част за вас.

Ако имате необходимост от допълнителна информация по темата, моля, изпратете вашата заявка.

image

Използван източник:Think and Grow Rich” ~ Napoleon Hill

(с) 2010 Integrity Life – София.



Тагове:   мечта,   успех,   желание,


Гласувай:
3



1. анонимен - Успехът си има цена
27.01.2010 00:04
Тези стъпки от времето на Карнеги се превърнаха в класика. И какво от това? Резултатите около нас не се нуждаят от коментар. Има проблем. Хората искат за себе си две неща: да получат удоволствие и избегнат болката, но не приемат цената и се задоволяват, с каквото има. Защо? Някой е пропуснал да им каже, че са уникални и правило №1 е да вярват в себе си. Второ упоритостта е качество, което успелите хора притежават, а неудачниците не. Така ли е? И още нещо, поставянето на цели и план за тяхното постигане е задача, която 97% от хората оставят за утрешния ден.
цитирай
2. integritylife - анонимен - Успехът си има цена
27.01.2010 16:54
:-) Благодаря за точния коментар!

Действително, тези принципи са общовалидни и вечни - за всеки и за всяко време, а също е вярно това, че малцина са тези, които ги прилагат и постигат успех. А останалите, мнозинството, живуркат и оцеляват, удряни и зависими от системата, тичайки всеки ден във въртележката на живота. Това е още един добър пример за това, че не масовото и популярното е правилно и най-добро.

Затова е добре, човек да бъде воден от принципи и морал, да вярва в себе си, но също така да вярва и да уповава на Господ, Който е готов да му даде сила и мъдрост за придобиване на богатство, при условие, че слуша и изпълнява Неговото слово.

Истински успех без вяра и упование в Бог е невъзможен, особено в света в който живеем, в който алчността и гордостта са най-тежките капани за провал.

Така че, говоря за един изключително важен баланс, мир, ред и хармония, както и умения, характер и талант в определени области - всичко това е база за един живот в просперитет на всеки човек.

Лесно ли е? По-скоро не, но е възможно за тези, които го искат и действат, за да го постигнат. Т.е. за тези, които плащат цената. :-)
цитирай
3. анонимен - Много точен постинг!
09.02.2010 22:27
Хората могат да си представят, че искат да са богати, да карат луксозни коли, да живеят в големи къщи, да почиват в луксозни курорти, но когато ги попиташ как ще станат такива - нямат отговор. Не могат да съставят план, повече мислят какво искат да имат, а не какви искат да станат. Примерите, които ще дам, могат да изглеждат банални, но са показателни:
1. Всеки спортист мечтае да стане световен или олимпийски шампион, но не всеки е готов да прави саможертви в името на победата, да се откаже от много други неща и да тренира упорито. Който не е готов на това, тренира за здраве.
2. Всеки музикант или човек на изкуството мечтае за световна известност, но не всеки е готов да отдели голяма част от времето си за подготовка, да свири едно и също, докато стане виртуоз, да скицира и прави щрихи, да рисува детайлите, докато създаде собствен и неповторим почерк...
3. С бизнеса е същото - трябва да се превърнеш във виртуоз, но за целта са необходими обучение, практика и дълготърпение. И едно нещо, недооценявано и непопулярно все още тук - визия за бъдещето - голямата картина, сглобена от малките парчета на ребуса!
Прав си Оги, трябва да си готов да платиш цената! Поздрави :)
цитирай
4. integritylife - 3. harvi - Много точен постинг!
09.02.2010 23:25
Нямам какво да добавя, освен едно "Благодаря!"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: integritylife
Категория: Бизнес
Прочетен: 1139520
Постинги: 160
Коментари: 439
Гласове: 591
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031