Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2010 09:07 - Наистина ли използвате ефективно времето си за придобиване и умножаване на вашите доходи?
Автор: integritylife Категория: Бизнес   
Прочетен: 6282 Коментари: 5 Гласове:
3

Последна промяна: 01.02.2011 11:01


image

Пилеете ли си понякога и безотговорно вашия най-ценен актив и ресурс - ВРЕМЕТО?

Как можете да избегнете тази фатална грешка, понеже времето никога не се връща назад?


За да намерите отговорите на тези и други въпроси, прочетете публикацията докрай!

Нека направим следните прости сметки:

Всеки човек на тази земя, вие също, разполага точно с 525,600 минути в годината!

Ако спите всеки ден по 8 часа, то ще ви останат само 350,400 минути!

Ако работите на 5 дни седмица, по 8 часа на ден, то вие ще имате само 125,280 минути годишно. Това е времето, през което вие ще можете да направите така, че нещата да се случат в живота ви!

Ако всеки работен ден вие имате по 1 час обедна почивка, а през останалите 7 работни часа си вземате и по 10 минутна почивка, което е съвсем нормално, то ще ви останат чисто за работа само 91,300 минути!

Статистиката показва, че над 95% от работещото население на земята реално оползотворяват само по около 1/3 от работното си време. Ако и вие сте в тези 95%, то тогава ще ви остават само 30,450 минути, за да извършите необходимото с цел да получите това, от което се нуждаете!

И така, каква е крайната и съвсем реална равносметка, макар и доста песимистична?

Само 10% ефективно използване на най-ценния ви ресурс – ВАШЕТО ВРЕМЕ!!!

Сега разбирате ли защо нямаме резултатите, които искате? Причината винаги се крие в неефективното използване на вашето време!

Освен това, обърнете внимание, че дотук ставаше въпрос единствено за (не)ефективното използване на работното ви време, т.е. времето, когато сте на работа и работите за вашата заплата. Не забравяйте, обаче, че потенциалът на извънрабоното ви време за акумулиране и умножаване на доходи е огромен и неизползван!

Какъв е изходът –
Leverage & OPM/T (Others People Money/Time)!!!

Казано на български – прилагане на принципа на лоста & използване парите (времето) на другите, за да постигне човек резултатите, които иска и които заслужава, едва тогава! Това става, когато вие сте собственик на бизнес и/или сте инвеститор, според класификацията на известния Робърт Кийосаки - "Богат татко, беден татко".

Оттук нататък си струва да поговорим повече за това, как да повишим ефективността си, прилагайки този принцип. Това ще го направим в следващи публикации, но нека спомена нещо сега – съвсем накратко.
image
Един от най-достъпните начини, за да постигнете по-ефективно използване на вашето време е като стартирате, допълнително и почасово, собствен бизнес в индустрията Директни продажби, наричана също и Мрежов маркетинг.

Ако ви интересува такава възможност, бихте могли да я потърсите, най-лесно в Интернет. Вече има и у нас доста предложения. За да вземете решение, поинтересувайте се за подробностите. Информирайте се добре.

Като възможни решения в тази индустрия, вие можете да се запознаете също и с тези, следвайки линка.

А тази статия също би могла да ви бъде много полезна.

И така, в заключение – Вашето време е най-ценния ви актив и източник на сила. Бъдете сигурни, че го използвате ефективно, за да можете да постигнете това, което търсите и искате в живота си.

(с) 2010 Integrity Life – София.





Гласувай:
3



1. integritylife - Направете вашия селф-тест!
02.02.2010 09:50
Ако тази публикация ви е накарала да се замислите, не пропускайте да направите вашия селф-тест за това как и къде изразходвате времето си! Направете го и предприемете конкретни стъпки за да промените нещата към по-добро. Възможностите са навсякъде около вас! Потенциалът е във вас! Присъпете смело напред! :-)
цитирай
2. анонимен - pitane
02.02.2010 11:10
Izviniavaite no kade e linka za slef-testa?
цитирай
3. integritylife - анонимен - pitane
02.02.2010 11:29
Нека поясня. В статията такъв линк няма, понеже за всеки отделен човек този линк сочи и води към самия него, т.е. всеки, честно и съвсем трезво, трябва да застане - най-добре с лист и химикал, и да направи равносметка на времето си и на това, какво прави с него - какви са мечтите му, кои са силните му страни, обича ли това, което прави, доволен ли е от доходите си, има ли достатъчно свободно време и финанси за себе си и за хората, които обича.

И ако е достатъчно коректен и конкретен, и предприеме стъпки на промяна, с търпение и постоянство, то ще започне да преживява нещата, които иска и обича в живота си. Всичко това не трябва да е самоцелно и егоистично, а да е свързано с това "да помагаш на хората и да правиш живота им по-добър".

Следствието на това е вашият по-добър живот. (It's all about Helping People!!!)

Пожелавам ви успех в теста на вашето време, което е всъщност вашия живот! И ще се радвам да си обменяме мисли и идеи и занапред! :-)
цитирай
4. anlov - Мммм...
19.02.2010 02:19
много полезно четиво за творчески разхвърлян човек като мен. :)

Май е време за времева равносметка.

Оги, благодаря ти, че си се погрижил за такива като нас! :)))
цитирай
5. integritylife - 4. anlov - Мммм...
19.02.2010 09:18
:-) Считай го като реванш от моя страна, понеже и от теб до този момент съм видял и приел много полезни неща за цял живот. Така че за мен е привилегия и една добра възможност. Успех! :-)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: integritylife
Категория: Бизнес
Прочетен: 1144851
Постинги: 160
Коментари: 439
Гласове: 591
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930