Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2010 10:13 - Бизнес школа за предприемачи – Поеми РИСКА?
Автор: integritylife Категория: Бизнес   
Прочетен: 8324 Коментари: 5 Гласове:
2

Последна промяна: 26.09.2011 13:37


image

Въпреки че ще си говорим за сериозни неща, като предприемачество,
предприемачи, бизнес, маркетинг, продажби, обучение, и др., ще си позволя да поднеса това послание персонално към теб - на „ТИ”, с не по-малък респект, отколкото ако беше на „ВИЕ”. За мен е ОК, надявам се и за теб.

Хората не успяват ну поради липсата на правилните знания и умения, а поради това, че когато когато ги имат, те не предприемат адекватни действия.

Иска ми се да те попитам следното:

Отговорите на кои 3 основни въпроса осмислят това, което правиш, като твой бизнес, изам предвид?

Бележка: Ако все още нямаш свой бизнес, работиш като наемник на заплата, но желаеш един ден да имаш свой бизнес, но постинга и цялата тази поредица "Бизнес школа за предприемачи", би могала да ти бъде изклйчително полезна, ако подходиш сериозно и отговорно. Затова, ако си готов, нека пронължим.

Лично аз съм убеден, че тези три въпроса би трябвало да са:


1) КОЙ? – пазарна ниша. Какво търсят хората и кое ги интересува?

2) КАКВО? – продукт/услуга. Какво можеш да предложиш ти, за да задоволиш тази нужда и интерес?

3) КАК? – стратегии/средства/срокове. По какъв начин можеш да решиш качествено проблема, така че да получиш максимален резултат?

Тези въпроси обикновено си задават предприемачите. Нека ти дам една съвсем проста дефиниция на това "Какво е предприемач?"

Предприемач е човек, който предприема да направи и прави нещо за някой.


Въпреки, че нямам претенцията да съм велик експерт в областта на предприемачеството, реших да стартирам този пилотен обучителен проект - "Бизнес школа за предприемачи", понеже мисля, че вече имам поне част отговорите на трите горни въпроса: КОЙ? / КАКВО? / КАК?,. Освен това, не искам и не мога да задържам само за себе си.

Все повече виждам голямата нужда от правилна информация и знания в тази насока, понеже това, което дава традиционната образователна система е крайно недостатъчно и непълно, а много често и грешно. Вместо фокусът да бъде изграждането на истински предприемачи, в традиционната система се набляга на обучението на хора, квалифицирани по по конкретни професии и подготвени да работят на заплата в корпоративния бизнес и големите компании.

Не казвам че е лошо човек да гради кариера и да се развива в йерархията на една голяма корпорация, но с този обучителен проект акцентър ми ще бъде към нетрадиционното,
креативното и предприемаческото.

В сферата на предприемачеството особено голяма сила се освобождава в синергията между правилното знание и практичното действие.

"Бизнес школа за предприемачи" ще бъде обучителна поредица от отделни части, разглеждащи най-основните принципи и практични аспекти на предприемачеството, като:

- Защо е важно поемането на риск;

- Важността на знанията и практичните умения;

- Увеличение на приходите чрез подобряване процеса на продажбите;

- Спецификата на планирането и на транзицията в предприемачеството;

- Полагане на основните бизнес принципи;

- Пропастта мужду знанията и уменията;

- Поставяне на реалистични цели;

- Влиянието на бизнес взаимоотношенията;

- Кои са факторите, които ускоряват и разрастват бизнеса;

- Успехът на бизнеса се определя от добавената стойност на продукта или услугата;

- Изграждай своя бизнес върху силните си страни;

- Невидимите активи, които правят бизнеса ти работещ;

и други…

И така, нека сега започвем с въпросът:

Сесия #01: Защо е важно поемането на риск?

Важно е да се знае, че за всеки предприемач поемането на риск е нещо нормално, дори задължително, за да има успеха, който желае.
image
Ако искаш да успееш, ти задължително трябва да рискуваш. Прогресът винаги въвлича със себе си и риск.


Това, което ни е спирало досега, е закостенелата и тромава образователната система – комунистическа, социалистическа, а днес пост-комунист-/социалист-ическа. Тази система много трудно се променя, дори и не иска да се променя, напротив.

Тази образователна старица все още съществува и непрекъснато претендира че дава „правилните” отговори, които обаче произвеждат голям страх от грешки и доста често задушават креативността в младите хора?

Какво полезно ни учеха нас и учат днес децата и внуците ни в областта на предприемачеството, иновациите, стартирането на собствен бизнес. Моето мнение е, или нищо, или някои ненужни и доста погрешни неща.

Затова, въпреки съществуването на старата образователна система, даване на ново, съвременно и практично знание е ключово важно за всеки, който търси промяна в живота си.

Предизвиквам те, дай си това време и направи своята крачка на промяна, ПОЕМИ РИСКА и вземи този изключително ценен пакет от знания, понеже

Единствено чрез риск ти  можеш да се разшириш и да преживееш по-големи и велики неща в живота си, такива които имаш право да преживееш, но които не достигат до теб. Затова ти трябва да излезеш, за да ги придобиеш, в живота си и в бизнеса си.

Поръчай безплатно материалите за първата Сесия #01 от ТУК и стартирай своя процес на промяна – събуждането, изграждането и освобождаването на предприемаческия дух в теб!

С пожелание за успех и до следващия път!  :-)


(с) 2010 (2011) Integrity Life – София.





Гласувай:
2


Вълнообразно


1. integritylife - Бизнес школа за предприемачи
19.03.2010 10:15
Ако имаш какво за споделиш, а сигурен съм, че имаш - НАПРАВИ ГО! :-)
цитирай
2. victoriavselena - Желая ти успех
19.03.2010 10:35
убедена съм че много хора запозват някаква дейност без да са положили основите на знанията, необходими за това и после бързо падат и се порвалят. Искрено ви желая успех и на теб и на курсистите си. Това е един хубав начин да се излезе от кризата.
цитирай
3. integritylife - victoriavselena - Желая ти успех
19.03.2010 10:48
Благодаря Виктория!

Да, това е начина - ако някой знае и има друг, работещ такъв, нека го покаже.

Успех и на теб!

PS: Между другото, защо не си направиш и на себе си този ценен подарък - курсът е онлайн и е безплатен. Отделяш толкова време, колкото и когато ти решиш. Стига да можеш да ползваш на средно ниво английски. Ще се радвам да сме заедно в един отбор - на предприемачите! :-)
цитирай
4. victoriavselena - това е проблема - английския
20.03.2010 09:58
имам някакъм огромен страх да го изучавам. Знам, че това ме спира, но...това е положението в момента. Ако беше на бългаски вече щях да съм там. Благодаря.
цитирай
5. integritylife - victoriavselena - това е проблема - английския
21.03.2010 21:59
ОК, разбирам, но ащо искаш, пусни ми една твоя заявка от сайта (http://ognyanchipev.ws/Feedback), за да мога да ти изпратя материалите от Сесия #01, просто да можеш да видиш за какво става въпрос и да прецениш дали е толкова страшно или не. Може би точно това е момента за теб да преодолееш това "непреодолимо" препядствие, което след като аз, когато бях на 29 години започнах и го преодолях, значи и друг може като мен. Пробвай, нищо не губиш! :-)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: integritylife
Категория: Бизнес
Прочетен: 1145080
Постинги: 160
Коментари: 439
Гласове: 591
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930