Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2010 16:38 - Бизнес школа за предприемачи – Внимание, ПРОПАСТ!
Автор: integritylife Категория: Бизнес   
Прочетен: 3051 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 14.08.2011 17:28


За коя пропаст става въпрос, особено когато говорим за предприемачество?

image

Това е пропастта между знанията и уменията!

Ще я нарека „Липсата на воля за действие!”

Изключително опасна пропаст за всеки. Защо?

Живеем във времето на Информационната ера, когато, посредством Интернет знанието се разпространява изключително лесно, бързо и в огромни мащаби.

Какво се получава? Повечето хора, особено предприемачите, търсят и намират множество източници на информация по въпросите, които ги интересуват. Купуват си съответни хубави книги, касети, CD-та, записват се и посещават семинари – онлайн или на живо. И неусетно, виждайки още колко много неща не знаят, продължават да се затрупват с нови обучителни материали, малка част от които се превръщат в качествени знания.

Освен парите и времето, които се инвестират в такива материали и обучения има и още нещо, дори по-важно. Тези средства и знания никого не ползват, докато не бъдат приложени в нещо практично, което да даде реален и измерим резултат.

Само когато дадено знание бъде употребено практично, едва тогава то може да се превърне в умение, което да произведе краен резултат.

Истински предприемач е този, който се интересува от резултатите.

Той не учи нещата от „академична” страст, или за да кажат другите колко много знае, или за да начеша своето интелектуално его и т.н. Тръгвайки да прави нещо, истинският предприемач си дава ясна сметка от каква информация има нужда, която да му позволи да придобие уменията, с които да създаде и реализира продукт или услуга на пазара.

Ще дам два примера за това, какво са знанията и уменията, и кое е това, което ги свързва или разделя.

Те са като двете страни на една и съща монета – монетата на предприемачеството. Те са левият и десният крак на тялото на предприемача.

Никой нормален човек не се придвижва напред само с единия от двата крака. След левия идва ред на десния крак, след което левия и отново десния – обучение, практика, обучение, практика,… Опитай се да подскачаш на един крак, макар и на по-силния от двата. Колко време ще издържиш?

Това, което свързва тези две страни в едно цяло е твоето желание и воля за действие.

Известно е мотото на компанията Найки – Просто го направи! 
(NikeJust Do It!).

image

Преди години се занимавах активно с баскетбол. Спомням си тежките тренировки, през които преминавахме, особено тези преди състезания. Хич не беше лесно, дори понякога скучно и еднообразно. Но всеки знаеше – това е времето на подготовка за състезанието. Целта беше състезанието, където отборът излизаше, за да покаже наученото и да се срещне лице в лице с реалния противник.


След състезанието, успешно или не, идваше ред на нов цикъл на подготовка – анализ и отстраняване на грешките, както и заучаване на нови неща, за да може на следващото състезание отборът да покаже още по-добра игра.

И какво се случи? След 4 години подготовка и състезания, и подготовка и състезания, дойде момента на голямата реализация и радост от заслужен успех. Отборът стана републикански шампион на страната по баскетбол! И резултатът сам определи качеството на подготовката и на придобитите знания.

Приложените знания се превръщат в умения, а оттам и в набор от навици и качества, които са субстанцията на характера.

Предприемач без изграден характер не може да предлага конкурентен продукт – като качество и като трайно присъствие на пазара.

А характерът е това, което прави разликата в трудно и интензивно време. Много често това е малката, но печеливша разлика.

Така че, имай волята за действие! Изгаряй от желание и нетърпение, това, което си научил, да го приложиш практично. Не се затрупвай с информация. Бъди селективен и практичен! Вземи само това, което те кара да се придвижваш напред, а не това, което те задържа на едно място.

В първата Сесия #01 на „Бизнес школа за предприемачи” надявам се стана ясен отговорът на въпроса Защо е важно поемането на риск?

В тази втора Сесия #02 ще имаш възможност да се запиташ и отговориш на следното: Мост или пропаст е това, което стои между моите знания и умения?

Волята ти за действие изгражда мост, през който ти преминаваш и се придвижваш, докато липсата на такава - поставя дълбока пропаст между тях и ти потъваш в безрезултатност.

Поръчай си безплатните материали по тази втора част от ТУК и предай движението от левия на десния крак или обратно, или обърни другата страна на монетата. Направи този процес непрекъснат!


Надявам се увереността ти да поемаш риск ще ти помогне за това.

Въпросникът в края на обучението ще ти помогне. Попълни го и го приложи.

За твоя прогрес и до следващия път! :-)


(с) 2010 Integrity Life – София.




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. integritylife - Бизнес школа за предприемачи – Внимание, ПРОПАСТ!
23.03.2010 16:50
Всъщност можеш да избереш! Вместо пропаст, избери по-доброто - МОСТ, по който да преминеш, за да се придвижиш напред в предприемаческия си призив, постигайки резултатите и целта, които заслужаваш! Успех! :-)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: integritylife
Категория: Бизнес
Прочетен: 1145214
Постинги: 160
Коментари: 439
Гласове: 591
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930