Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2010 01:18 - Бизнес школа за предприемачи – Гради върху твоите СИЛНИ СТРАНИ!
Автор: integritylife Категория: Бизнес   
Прочетен: 2555 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 08.09.2011 11:32


image

Всеки човек е създаден с таланти, които са неговите силни страни. Те винаги са свързани с това, което го влече и му доставя удоволствие и удовлетворение.

Затова когато стартираш собствен бизнес, който искаш да успее, провери себе си дали в него ще бъдат въвлечени твоите силни страни. Не се старай да копираш другите, техните силни страни, опитвайки се да коригираш слабите си страни.

Възможно е твоята квалификация от средното и висшето ти образование да не е свързана талантите ти. Причините за това разминаване могат да бъдат различни. Често са поради прекаленото желание на родителите техния син или дъщеря да стане това, което те искат, а не това, за което е създаден(а).


Но дори да е така, това не е фатално, понеже всичко е в твоите ръце. Въпрос на време и на добър треньор (лидер, ментор) е да добавиш необходимите знания и умения, за да развиеш талантите си.


image

Твоите силни страни са това, което те отличава и те прави уникален и неповторим. Спри да ги потискаш и омаловажаваш. Точно в тях се крие твоя успех. Затова се фокусирай върху тях.

Същото важи и за твоите партньори в бизнеса – насърчавай ги и им помагай да развиват силните си страни, а не се фокусирай върху слабостите им. Това не означава да пренебрегваш слабостите, но първостепенното и водещото е човек да се развива и да става все по-добър в нещата, в които е силен.

Хората правят много грешки и забавят своя прогрес, отделяйки прекалено много време за това да се променят там, където не са силни, вместо да се усъвършенстват там, където са талантите им.

Застани честно пред себе си и вземи решение да се фокусираш върху това, за което усещаш, че си създаден и имаш призив. Започни да развиваш силните си страни, реално и практично.

И когато започнат да идват резултатите, удовлетворението ти ще бъде голямо, тъй като смисълът на твоите таланти е да произведат плод, който да бъде осезаем и полезен не само за теб, но и за хората, които можеш да достигнеш.

Успехът в твоя бизнес се измерва с резултатите, а те идват тогава, когато си вложил нещо ценно от себе си – талантите и силните ти страни.

Преди да имаш качествения плод, винаги знай, че той е очакван от някой, който има нужда от него. Намери тези, които се нуждаят от твоя продукт и услуга и им го предложи с любов и уважение – не само към тях, но и към себе си.

На тази тема е посветена поредната четвърта част на обучението „Бизнес школа за предприемачи”.

Сесия #04: Изграждай свой бизнес върху твоите силни страни.

В нея ще откриеш как да разпознаеш и как да наблегнеш върху силните си страни, за да имаш резултатите, които искаш и заслужаваш. За това ще ти помогнат и въпросите в нея.

Материалите по тази четвърта част, както и по предишните три, могат да бъдат заявени, безплатно, от ТУК.

За твоя прогрес! :-)

(с) 2010 Integrity Life София. 





Гласувай:
1


Вълнообразно


1. integritylife - Как се постига успех в бизнеса?
07.04.2010 01:30
Когато си фокусиран да го градиш върху силните си страни, а не върху коригиране на твоите слаби страни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: integritylife
Категория: Бизнес
Прочетен: 1141053
Постинги: 160
Коментари: 439
Гласове: 591
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930