Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.05.2010 23:24 - Бизнес школа за предприемачи – Как да продължаваш да си МОТИВИРАН?
Автор: integritylife Категория: Бизнес   
Прочетен: 4309 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 04.10.2011 12:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

Пет прости стъпки, за да си постоянно мотивиран в живота и бизнеса


За да си мотивиран всеки ден да продължаваш да развиваш своя бизнес по начин, по който да си пример за другите, не е достатъчно да бъдеш подтикнат единствено и само отвътре, от твоя дух. Процесът е по-обхватен и той рефлектира върху всички аспекти на живота ти, не само бизнеса.

Това включва твоето душевно състояние и отношение, физическото ти състояние и как изглеждаш външно, работната атмосфера, която създаваш, твоето взаимодействие в другите – клиенти, партньори, хора, които си наел на работа, както и твоята извънработна среда.


Много предприемачи и професионалисти плащат значителни суми на утвърдени експерти мотиватори, за да бъдат научени как да са максимално ефективни във всичките горни аспекти.

Като човек, който се интересува от предприемачество и собствен бизнес ти предлагам следните пет прости и работещи стъпки, които ако ги следваш и прилагаш всеки ден, да могат да ти помогнат да действаш мотивиран и да видиш позитивна промяна в бизнеса и живота.

1. Поддържай позитивно отношение
Необходимо е да осъзнаеш следната реалност:

Животът ни зависи само 10% от нещата, които ни се случват и 90% от това, как реагираме на тях.

Всеки от нас е отговорен за своите действия и отношения, както и за тяхната промяна, когато е необходимо.

Когато си заобиколен от позитивни хора/среда, които те привдигат и изграждат, тогава ти се чувстваш по същия начин. Ти ставаш по-уверен в себе си, както и по-способен да променяш това, което трябва да се промени. Ще откриеш повече радост в себе си и в хората около теб, на работното си място, в преговорите. Дори ще започваш работния си ден с по-голямо желание и ще имаш по-висока производителност.

2. Остави личните си проблеми в къщи
Всеки човек има свои проблеми, но те не би трябвало да са определящите за работната атмосфера. Постарай се вниманието ти да бъде изцяло обърнато към конкретните ти бизнес задачи. Често това помага и за самото решаване на същите тези проблеми, тъй като ти умствено си се разтоварил от тях и впоследствие намирането на решение може да бъде по-лесно и ефективно.

3. Създавай си позитивни твърдения
Ефектът от това да си задаваш и записваш цели в своя бизнес е аналогичен на създаването на позитивни твърдения и истини. Онова, което виждат очите ти и чуват ушите ти е това, което ще повярва умът ти. Опитай! Запиши ги, прочитай ги на глас, всеки ден. Не допускай да започне твоя бизнес ден без да си дал на умът си поне няколко позитивни твърдения за твоя бизнес.

Нахрани го с вяра за нещо добро, което очакваш да се случи в твоя нов бизнес ден. Непрекъснато обновявай и допълвай този списък от позитивни твърдения и цели. Прости твърдения от вида „Аз съм уникална и ценна личност” или „Аз съм уверен, че днес ще използвам ефективно времето си” или „Днес умът ми е отворен за нова бизнес идея” или "За мен бизнесът е като игра, в която играя, за да съм успешен и да победя", и др., имат невероятна сила. Ще бъдеш удивен от резултата, който ще рефлектира позитивно и върху твоите конкретни действия.


image

4. Бъди сигурен, че времето ти за почивка е наистина такова

Това е една доста дълбока яма, в която повечето предприемачи и собственици на бизнес много често пропадат. Неусетно можеш да бъдеш погълнат от интензивността и ситуациите в бизнеса, без възможност да се отпуснеш. Това е много опасно и нездравословно.

Да работиш добре, както и да почиваш добре е въпрос на отговорност и дисциплина.

Желанието ти да свършиш и поредната работа в следващите няколко секунди/минути може да ти изиграе лоша услуга. Ако имаш и спазваш конкретен график за почивка, това само би подобрило твоята продуктивност и мотивация в бизнеса ти. Особено ако работата ти е свързана с продължително ползване на компютър, времето ти за регулярна почивка е критично важно. Направи така, че времето ти пред компютъра да е минимално и го редувай с време, далеч от него.


5. Разтоварвай умът си като се натоварваш физически
Тази пета последна стъпка е свързана с предпоследната. Направи така, че тялото ти също да не скучае през твоя бизнес ден. Намирай начин да натоварваш и раздвижваш мускулите си. Всякакъв вид продължително застояване и заседяване в еднообразна поза и работна среда само може да намали твоята продуктивност и да се отрази негативно на твоята мотивация. Дори една кратка разходка може да направи много.

И така, това са петте прости стъпки, които ти препоръчвам да прилагаш всеки ден в своя бизнес. Може би ще започнеш да се оправдаваш, че времето ти никога не стига, че те гонят непрекъснато задачите и нуждите. Да, така е, но виж къде е твоя пропуск, като започнеш отново от първа стъпка - твоето отношение.

Всички ние имаме в денонощието си на разположение само 24 часа и наша е отговорността как ще ги използваме най-добре, въпреки ситуациите и проблемите, които непрекъснато връхлитат върху нас. Ако не съумеем да се справяме с тях и да ги преодоляваме, дори бих казал, да ги превръщаме от предизвикателства във възможности за растеж и развитие, то не ни очаква нищо друго, освен още по-трудно време.

Ако си в подобна ситуация, то замисли се върху следното:

КОГАТО ЖИВОТЪТ ТИ ДАДЕ КИСЕЛИ ЛИМОНИ, ПО-ДОБРЕ СИ НАПРАВИ ЦИТРОНАДА ОТ ТЯХ!!!
image

Освежаващо, нали!

На темата за позитивното отношение и мотивацията е посветена поредната - девета част на обучението „Бизнес школа за предприемачи”.

Сесия #09: Ценни мисли за успех в живота и бизнеса?

Материалите по тази част, както и по предишните осем, могат да бъдат заявени, безплатно, от ТУК.

А въпросите в края на частта вярвам ще ти помогнат за твоята мотивация.

За твоя прогрес! :-)


(с) 2010
Integrity Life – София.





Гласувай:
1


Вълнообразно


1. integritylife - Обичаш ли ЦИТРОНАДА?
06.05.2010 23:50
Аз ДА!!! :-)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: integritylife
Категория: Бизнес
Прочетен: 1139385
Постинги: 160
Коментари: 439
Гласове: 591
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031