Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2010 10:15 - Как да изградим добрите и да отстраним лошите навици? – Част 1: Добрите навици
Автор: integritylife Категория: Бизнес   
Прочетен: 4719 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 11.06.2010 12:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image


(тази статия е част от една нова книга от поредицата „Малка книга за...", която в момента подготвям за публикуване)

НАБОРЪТ ОТ ПРАВИЛНИТЕ НАВИЦИ ПРОПРАВЯ ПЪТЯ НА ТВОЯ УСПЕХ – В БИЗНЕСА И В ЖИВОТА

Поради дефицита от такива много често хора с неоспорими таланти абортират своята съдба.

За да си успешен, ти трябва да притежаваш и да можеш да разчиташ на
добри навици. На това, как да изградиш, поддържаш и прилагаш някои от тях, е посветен настоящия постинг.

Предстанявянето е сравнително непопулярно, затова се надявам тази статия да предизвика, освен интерес, а също и практичен ефект за теб.

Нека започна със
способността да визуализираш своя успех. Това е един много ценен навик, който ти можеш и е важно да изградиш, за да имаш успеха, който желаеш в бизнеса си. 

Мислил ли си напоследък за тази своя способност или по-скоро си я изоставил в детските си години и мечти? 

Визуализирането на специфични картини е способност на твоя ум. Използвай я. Дори би могъл да визуализираш не само картини, но подвижни сцени – като филми, в които участваш ти. Това може да ти помогне да си подготвен за момента, когато тези сцени се превърнат в реалност. 

Не се страхувай да използваш въображението си, за да визуализираш нови и по-добри начини за постигане на определени неща. Точно там, в твоя ум, ти би могъл да се опиташ да направиш или да видиш нещо, което все още изглежда необичайно в реалността. Това е основата на т.нар. творческо или креативно мислене. По този начин ти би могъл да откриеш множество различни начини за реализирането на дадена идея. В действителност не би трябвало да има новаторска предприемаческа цел или идея, изпълнението на която да не бъде предходено от такъв тип креативно мислене и визуализиране. 

Целта, обаче, винаги трябва да бъде едно конкретното реално практично прилагане на твоите знания и умения. Така че, дай свобода на креативността си, облягайки се на разума си като съветник, но не като контрольор. 

Върху какво още е добре да работиш и да изграждаш в себе си, за да си успешен? 

Много е важно да си привлекателен или атрактивен в това, което си и това, което правиш. Имай предвид, че


ЛИЧНОСТ, КОЯТО Е ПРИВЛЕКАТЕЛНА, ПРИВЛИЧА УСПЕХ

Това не означава да се съобразяваш с желанието на всеки. По скоро, развий отношение на почит и зачитане мнението на другите, без да правиш компромис със своите ценности и вярвания. Бъди гъвкав. Не бъди толкова твърд, че да не можеш да приемеш друго мнение, особено когато е по-превъзходно от твоето. Бъди склонен, дори гладен, да се учиш от другите. Да промениш мнението си поради неоспорими факти е израз на зрялост, мъдрост и силен характер, а не на слабост.

Бъди готов да протегнеш ръка за помощ и подкрепа, бъди част от екип. Имай чувство за хумор. Хората не искат да си общуват, дори и в бизнеса, с кисели физиономии.

Бъди привлекателен и добронамерен, не мазен и лицемерен. Това отваря врати и гради мостове, през които да можеш преминаваш напред. Бъди учтив и загрижен, но от позицията на твоята уникална персоналност и достойнство. 

Научи се как да се предпазваш от евентуални емоционални противодействия. Давайки излишно място на емоциите си, ти винаги можеш да сгрешиш, влизайки в ролята на съдия. Разбира, няма нещо, което да правим, без да са въвлечени емоциите ни. Но особено при вземането на решения, място на твоите емоции трябва да е ограничено до минимум. Когато си в състояние на емоционална възбуда, по-добре е да отложиш вземането на дадено решение за известно време. Научи се да контролираш емоциите си. Твоите решения трябва да са плод на реални мотиви и доводи.

За да си успешен в това, което правиш, е важно да имаш още един навик – навика на ентусиазма. Ентусиазмът е атрактивен, когато извира от сърцето и работи за теб като магнит – прилича хора, привлича и успех.

image

Освен това, твоят ентусиазъм е заразителен – запалва хората около теб и ги прави по-отзивчиви, по-инициативни и по-продуктивни.

Дотук това бяха няколко позитивни навика – навикът да изследваш, обучаваш и се учиш от другите; навикът на творческото мислене; навикът да контролираш емоциите си и навикът на ентусиазма. Всички те имат капацитета да генерират и умножават твоя успех.

В следващия постинг ще продължим с навиците, но ще се спра на групата на негативните навици, които са сериозна пречка за твоя успех. Затова е добре да знаеш как да се справяш с тях и да ги елиминираш от живота си.

За допълнителна информация по тази и други теми, би могъл да посетиш сайта www.OgnyanChipev.ws


А първите три електронни книги от поредицата “Малка книга за… лесно можеш да си ги поръчаш ето от ТУК.




(с) 2010
Integrity Life – София.

 





Гласувай:
3



1. integritylife - Нека си направим инвентаризация на багажното пространство!
11.06.2010 10:29
Разумно е да си оставим само полезния товар (добрите навици), а ненужния (лошите навици) да го изхвърлим зад борда, понеже пътешествието "моят живот" не е кратко и е изпълнено с предизвикателства (бури). А нали се стремиш към едно вълнуващо и успешно пътешествие?!?! :-)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: integritylife
Категория: Бизнес
Прочетен: 1144766
Постинги: 160
Коментари: 439
Гласове: 591
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930