Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2010 11:16 - Как да изградим добрите и да отстраним лошите навици? – Част 2: Лошите навици
Автор: integritylife Категория: Бизнес   
Прочетен: 5994 Коментари: 4 Гласове:
2

Последна промяна: 02.07.2010 13:00


 image
(тази статия е част от една нова книга от поредицата „Малка книга за...", която в момента подготвям за публикуване)

В предишния постинг се спряхме на следните няколко позитивни навика - навикът на творческото мислене, навикът да контролираш емоциите си и навикът на ентусиазма. Всички те имат капацитета да генерират и умножават успех в бизнеса и живота ти.

А сега идва ред на още нещо важно, макар и неприятно - негативните навици и как да ги отстраняваме от живота си?


Сигурен съм, че както всеки човек, така и ти си постоянно предизвикван и възпрепятстван от лоши навици. С тях, обаче, ти можеш и трябва да се справиш, тъй като те са сериозна пречка за твоя успех.

Повечето от лошите навици са предимно нападателни (агресивни) и отблъскват другите. Хората, които ги носят, са непривлекателни и неприятни, много често мърморят, критикарстват, злословят, маниерничат, искат да наложат мнението си. С такъв тип хора никой не иска да има нещо общо, особено бизнес взаимоотношения.

Затова, пази се от тях, дори внимавай за себе си, понеже и тези зли навици са заразителни.

Добре, лошите навици са факт, но как да се справим с тях? Ето ти нещо практично и работещо.

Едно от най-трудните неща за всеки човек е да направи точна преценка на навиците си, тъй като те са това, което обикновено ние правим без дори да се замислим. Ето защо е важно да отделиш достатъчно време и да се занимаеш честно със себе си. Направи списък на всички свои навици, опитай се да ги отделиш в две групи – позитивни и негативни, добри и лоши. Също така, би могъл да потърсиш помощта на някой твой близък човек, който те познава добре и на който имаш необходимото доверие и респект.

Не се страхувай и обезкуражавай да чуеш не добри неща за себе си. От това ти можеш само да спечелиш, понеже този неприятен на пръв поглед процес има очистващ ефект. Ще боли, ще мирише, може би, но явно това е времето да се разделиш с ненужни товари, които отдавна са ти пречели и с които не си успял да се справиш досега.

КЛЮЧЪТ ЗА РАЗДЕЛЯНЕ С ЛОШИТЕ НАВИЦИ Е КАТО ГИ ЗАМЕНИШ СЪС СЪОТВЕТНИТЕ ДОБРИ ТАКИВА

Вакуум в живота няма. Ако дадена територия не е под управлението на доброто, тогава е под другото управление – на злото. Просто така работят нещата в този свят, пълен с грях и нечестие. За да се установи доброто и позитивното е нужно усилие и работа.

Относно навиците, нещата не се случват никак лесно, затова ще ти е необходимо време и постоянство. Известно е, че за изграждането на един навик на чисто са необходими ежедневни усилия в продължение на около 21 дни.

А когато искаме даден негативен навик да заменим с позитивен такъв, то ще ни е необходимо около три пъти повече време, понеже преди да изградим нещо ново, първо трябва да изкореним старото. Тук освежителен ремонт не върши работа. Преди да насадиш в нивата доброто семе, ще трябва първо да я изореш дълбоко и да премахнеш всички плевели, защото те ще задушат доброто семе. Колкото повече плевели, толкова повече работа.

Но резултатът от това очистване ще те удиви, понеже потенциалът ти ще бъде отпушен и освободен, както никога досега.

Затова, смело запретвай ръкави и стартирай процеса.

imageimage

Дълбока оран, почистване от плевелите, сеитба, за да имаш

ЖЕТВАТА, И ТО ИЗОБИЛНА!

За допълнителна информация и публикации по тази и други теми, би могъл да посетиш сайта www.OgnyanChipev.ws

А първите три електронни книги от поредицата “Малка книга за… би могъл да си поръчаш ето от ТУК.

Ако с нещо тази публикация те е докоснала и предизвикала, защо не го изразиш с коментар и/или гласуване, директно след нея.

(с) 2010 Integrity Life – София.





Гласувай:
2



1. integritylife - Подготвяш ли се за жетва в живота си?
16.06.2010 11:20
И да не си се замислял за това, така или иначе, жетва винаги е имало, има и ще има - за всеки човек! Въпросът е, как да имаш добрата и изобилната ЖЕТВА!
цитирай
2. анонимен - "Преди да насадиш в нивата ...
23.06.2010 13:01
"Преди да насадиш в нивата доброто семе, ще трябва първо да я изореш дълбоко и да премахнеш всички плевели, защото те ще задушат доброто семе. Колкото повече плевели, толкова повече работа."
Много точно и ясно казано.Благодаря за този постинг, наистина полезна информация.
Даниела
цитирай
3. goldy3 - Благодаря за постингите ти!
09.07.2010 14:33
В момента съм започнала едно почистване на плевели и много ми помагаш с това което пишеш. Затова искам да ти благодаря. Трябва да ти кажа че прилагам съветите ти в семейството ми и по отношение на възпитанието на децата и мога да ти кажа че действат и там. Успех
цитирай
4. integritylife - 3. goldy3 - Благодаря за постингите ти!
10.07.2010 15:29
Радвам се и е насърчение за мен да имам твоя коментар. Старая се за публикувам полезни неща - за бизнеса и за живота, основата на което са моралните ценности и любовта и благодарността към Този, Който ни е създал, а също и към хората около нас. За мен у истинско удоволствие да видя как хората успяват, особено ако мота и аз да съм част от техния успех, помагайки им, с каквото мога. До нови срещи! :-)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: integritylife
Категория: Бизнес
Прочетен: 1144857
Постинги: 160
Коментари: 439
Гласове: 591
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930