Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2010 10:26 - Защо Среброто е все още изключително евтино?
Автор: integritylife Категория: Бизнес   
Прочетен: 4542 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 07.12.2010 11:12


Някои факти, които обяснават защо Среброто е изключиелно подценено днес

image

През последните години болшинството от инвеститорите в ценни метали се насочиха към закупуването на Злато, което веднага се отрази върху неговата цена и дори до известното му надценяване. В същото време Среброто, със своя голям потенциал като друг ценен метал, остава все още значително подценено.

Добре е, обаче, да се имат предвид следните факти, които неминуемо ще окажат влияние върху цените на тези два метала, в най-близко бъдеще.

Към дата 12.10.2010 (денят на първото публикуване на този материал) Среброто е със значително занижена цена от тази на Златото, съдейки по моментното съотношение на цените им, а именно около 1:58, при нормално усреднено такова 1 : (12-16).

Забележка: Към днешна дата 07.12.2010 това съотношение падна вече на ~ 1:47, поради по-дързото поскъпване на Среброто, като тази тенденция се очертава да се запази.

Едновременно с това, странното е, че количеството на наличното добито и пречистено Сребро е значително по-малко от това на Златото. Не малко еспертни източници твърдят, че тези количества са в съотношение 1:7 в полза на Златото. Също така, понеже Среброто се използва широко в индустрията предимно като консуматив, все още почти без да се рециклира, то това съотношение (1:7) се очертава да нараства в полза на наличното Злато, т.е. наличностите на Сребро ще продължават да намаляват.


Ето още един много интересен факт. Поглеждайки назад в миналото, количеството на Златото в земните недра винаги е било по-малко от това на Среброто. Но добивът на Сребро е бил около 10-15 пъти по-голям от този на Злато.

Но какво се случва днес?

Минодобивът на Сребро днес е значително по-малък от този на Злато, поради следната основна причина – ниската му рентабилност, тъй като продажната цена на Среброто все още е твърде ниска и трудно може да покрие големите разходи при добива му.

В същото време заявките за доставка на Сребро непрекъснато се увеличават, което неминуемо води до изреваващо нарастване на изкупната цена на Среброто, за да може то да се произвежда, тъй като наличното бързо намалява. (горната забележка показва това)


Друга причина днешната цена на Среброто да продължава изкуствено да се държи ниска е това, че то доста отдавна – преди около 80 години, е престанало да бъде използвано като парична единица. Този разрив стартира още през 1933 година, след извършената противозаконна конфискация (национализацията) на Златото и Среброто в Съединените щати със злощастната Заповед #6102 на президента Рузвелт.

image

Впоследствие това изземване създава условия за увеличаване цената на Златото като защита на щатския долар, действащ до 1971 година като световна резервна валута при съотношение
$35 за 1 тройунция (31.104 грама) злато! През този период аналогичната и близка парична алтернатива на Среброто престава да съществува.

Единствено началото на 60-те години на миналия век администрацията на президента Джон Кенеди се опитва неуспешно да преустанови тази аномалия, но за съжаление не успява да се противопостави на частната печатница на американската валута – Federal Reserve System (FED). Нещо повече, по стечение на обстоятелствата президентът Кенеди е убит през 1963-та година!

 

И така, все повече инвеститори по цял свят разбират основното, което споделям в този постинг – Среброто днес е изключително и изкуствено подценено! Повече от ясно е, че това не може дълго да продължава, а предстои сериозна корекция.

Поради горните факти и световните финансови тенденции, очакванията са, че цената на Среброто в недалечно бъдеще ще нарасте значително спрямо сегашната. Според някои експертни твърдения, с около 7 пъти, дори и повече! А още по драматичните твърдения са тези, че тя ще се доближи почти до цената на Златото.

Каквото и да се случи, обаче, едно е ясно и това е моята препоръка към всеки:

 

Моментът е все още изключително подходящ за инвестиране в Сребро!

 

Ако имате сериозен интерес и търсите добро решение, готов съм да съдействам със практичен съвет.

image

Други полезни публикации по темата:


11 основни аргумента "ЗА" инвестирането в Сребро

Инвестирането в Сребро - минало, настояще и бъдеще

Защо инвестирането в Сребро днес е много изгодно?

Реални пари: Спестявания в "Бели пари за черни дни"

 

За повече информация:  www.OgnyanChipev.ws

(c) 2010 Integrity Life – София.




Тагове:   криза,   депресия,   рецесия,


Гласувай:
1



1. integritylife - Коя е причината цената на Златото и Среброто непрекъснато да се покачва?
12.10.2010 10:31
Поради това, че хартиените (неистинските) пари - всички валути, които се печатат безконтролно, непрекъснато се обезценяват, докато станат нула и изчезнат! Има много такива примери - в далечната и не много далечна история, по света и у нас!...
Златото и Среброто винаги са били и си остават истинското парично средство с постоянна стойност!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: integritylife
Категория: Бизнес
Прочетен: 1144910
Постинги: 160
Коментари: 439
Гласове: 591
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930