Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2011 12:19 - Дали пазарът на благородни метали няма да се окаже поредния балон?
Автор: integritylife Категория: Бизнес   
Прочетен: 7371 Коментари: 5 Гласове:
2

Последна промяна: 18.02.2011 01:34


image

Днес всички наблюдаваме как, след като цените на Среброто и Златото достигнаха рекордните през последните години нива от над 30 $/Oz и над 1450 $/oz, от началото на 2011-та тези цени бележат известен спад и се колебаят между 26 и 29 $/oz за Среброто и около 1350 $/oz за Златото. И веднага се появиха редица мнения е прогнози, че пазарът на ценните метали отново бил един надут балон, който скоро щял да се спука…

Целта на тази публикация е да даде малко повече светлина на този въпрос – по-скоро да разсея тези умишлени или не, по-скоро фалшиви и подвеждащи, според мен, предсказвания.

И така, нека си припомним един неоспорим факт. Винаги в историята, вкл. и в новата, е имало само 2 вида пари – истинските (Злато и Сребро) и измислените (техния заместител, валутите, парите на вяра, емитирани от нищото, без златно покритие). Сегашната глобална финансова криза потвърждава кои от тези пари запазват стойността си и кои продължават да се обезценяват непрекъснато, въпреки неуспешните опитите на централните банки да спрат този процес и да го обърнат в обратната посока…

Защо опитите на централните банки са обречени – те си го знаят много добре, и защо пазарът на ценни метали, т.е. стоките Сребро и Злато, не е поредния балон – което също си го знаят те, банкстерите, както „гальовно” си наричам световния криминален частен банков картел, осигуряващ и контролиращ другата стока – парите ментета.

Обикновено хората, които ненавиждат дисциплината на благородните метали, творят всякакви иносказания и се опитват да дискредитират истинските пари. Такова е твърдението на някои, че в момента пазарът на ценните метали е балон. Но в действителност пазарът на измислените хартиени пари е по-скоро един очеваден балон и светът е точно пред прага той да бъде издухан...

На практика и едва ли някой знае колко точно, но Федералният резерв на Щатите, ще го наричам накратко FED, във всеки момент пуска в обръщение, съвсем безконтролно, огромни количества от Доларът-фантом, който на всичко отгоре е и резервната световна валута.

Да не остане някой с впечатлението, че по един или друг начин съм срещу Щатите и американския народ. Нищо подобно, понеже корумпираната световна банкова система, част от която е и FED-а, цели основното заробването на всички нации и народи чрез финансов дълг. Най-голям е дългът на Щатите, над 14 трилиона долара, и то не защото виждате ли охолните американци само харчат без работят, а поради престъпната политика на триото „банкстери-правителство-корпорации”. Същите резултати се постигат в момента навсякъде по света – и в Европа, и в Китай, Русия, Индия, Латинска Америка, Азия, Африка, навсякъде. Основната цел е постигането на тотален контрол чрез финансово заробване на населението на земята от едно самозабравило се и корумпирано елитарно малцинство.

Друго съществено нещо, което бих желал да конфронтирам, е евентуалното пролетарско мислене на някой – „Пролетарии от всички стани, съединявайте се, да свалим богатите!...”. Нищо подобно! Да си богат финансово, не е непременно да си престъпник. Говоря за изкривена ценностна система, за беззаконие, лъжа и корупция. Самият аз дълбоко вярвам в силата ценностите, предприемачеството, талантите и доброто в човека, но то трябва да е в баланс с една справедлива законова база, пред която всеки да е отговорен и отчетен.

Винаги в историята, като белег за прогреса е било наличието на една свободна и творяща средна класа, която е двигателя на световните постижения и открития. За съжаление, в момента целта на тази елитарна невероятно богата и корумпирана прослойка е редуцирането и обезличаването на средната класа, което не е добре за никой.

Основният инструмент за финансова зависимост, използван днес от тази прослойка, е контролът и емитирането на измислените пари фантоми. За съжаление, обаче, това изисква повече и повече злато, за да покрие ескалиращия дефицит от реални пари.

Златото и Среброто не са и не могат да бъдат никакъв балон. За да може да продължи да съществува нормално, светът има нужда от повече истински пари, а не пари фантоми.

Освен това, доверието на хората в „парите на вяра” рухва. За всеки става ясно как правителствата, чрез постоянните такси и инфлация, непрекъснато ограбват силата на своите поданици. Всъщност Инфлацията е най-коварния скрит данък. Да не говорим за Хиперинфлацията! Не беше отдавна това, което и ние в България преживяхме това чудо - само преди 13-14 години! Точно тогава ни се роди малкия ни син! И какво стана с доходите и спестяванията ни в измислените левове тогава.

Сегашният ни лев, макар и фиксиран към еврото, не е в по-добро състояние, понеже и европейската валута е същата измислена картинка, както и долара. И нито Шенген ще ни помогне, както не може да помогне нито на Гърция, нито на Северна Ирландия, на Португалия, Испания, и на всички останали страни от Евросъюза (ЕС), вкл. и на Германия, понеже пробойните в Европейския Титаник са огромни и той потъва не много бавно и сигурно към дъното.

Затова моят прост съвет към вас днес е:

 

„Положете доверието си в нещо истинско и стабилно! Защитете финансите си! Помогнете си сами, понеже Правителството, Евросъюза, Международният валутен Фонд и Световната Банда няма да го направят за вас!

 

Правителствата нищо не произвеждат, те не създават благата. Единственото, което правят е да събират и храчат събраните такси и да увеличават дълга на населението, тенденциозно обезценявайки съответната валута-фантом чрез инфлацията. Голямата тяхна измама е тази, че виждате ли по този начин щяло да се стимулира и стабилизира икономиката. Нищо подобно, това само увеличава дългът на съответната страна, превръщащо го в непосилно бреме и проклятие за нас, за нашите деца и за техните деца и внуци…

Още веднъж, пазарът на благородни метали не е балон, а балон е този на измислените хартиени пари. През последните 10 години цената за Златото и Среброто непрекъснато се повишаваше, поради обезценяването на доларът-фантом и на всички негови събратя и сестри, като и поради нарастване търсенето на финансова стабилност чрез инвестирането в ценни метали.

Златото и Среброто винаги са били и си остават по-ценни от хартиените пари, поради тяхната рядкост. Не случайно често ги наричаме редки метали. Търсенето им нараства, а производството – недостатъчно, за да то задоволи. Предстои бум в търсеното на ценни метали, понеже нуждите от тях само растат.

Ето защо, препоръчвам ви да не слушате тези инвеститори и анализатори, които упорито отхвърлят Златото и Среброто като реални пари. Информирайте се допълнително. Потърсете правилните източници.

Мисля, че все още не е късно да си закупите физическо Злато и Сребро, поне на предлаганите бульонни разфасовки – монети или кюлчета, като най-достъпни. На практика, последния временен ценови спад е благоприятен за това.

Според мен, съвсем скоро престои промяна в ситуацията на пазара на благородни метали. Вярвам, че всеки човек сам може да прецени в коя посока ще се наклони везната:

image

За мен посоката е ясна – твърдо надясно! Просто няма как измамата да е по-силна от истинското, макар че в даден момент и за известен период да изглежда така.

Ако и вие мислите същото, но все още не сте уверени как да се възползвате от този факт и перспектива, ще се радвам да можем да поговорим и обменим идеи и опит.

И завършвам с един универсален и много актуален днес инвестиционен съвет на Даниел Акерман. 

Въпрос: Как можете да обърнете Инфлацията в Богатство?

Отговор: Позиционирайте се, така че Инфлацията да пренасочва реално Богатство към вас – и колкото нараства инфлацията, с толкова да се покачва след-инфлационен растеж на вашата състоятелност.” ~ Даниел Р. Акерман, CFA

Точно това може да се постигне, ако дисциплинирано, непрекъснато и дългосрочно вие инвестирате в благородни метали – Злато и Сребро.

image

(c) 2011 Integrity Life – София.





Гласувай:
2



1. integritylife - Надуването на кой финансов балон, обаче...
08.02.2011 12:21
...е факт и как може човек да се възползва от това. Възможностите са наличе и все още съвсем реални!...
цитирай
2. анонимен - Real Money, Real Wealth
08.02.2011 16:46
Костадин Костадинов: Аз искрено се надявам повече хора да започнат да се вслушват в напътствията и съветите на автора на този блог Огнян Чипев. Защото знанията и информацията, която ни предоставя са безценни и дано да се окажат полезни на колкото се може повече хора. Напълно подкрепям всяка казана дума от автора, ако искате да защите и умножите вашето богатство, вложете част от вашите спестявания в инвестиционно злато и сребро. Няма други финансови активи, които да ви предоставят по-голяма сигурност и защита на вашите пари от златото и среброто. Успех на всички!!!
цитирай
3. integritylife - 2. анонимен - Real Money, Real Wealth
08.02.2011 18:06
Костадин, благодаря за добрите думи. Радвам се за видя, че нещата, които вярвам и споделям резонират позитивно в повече хора. За мен е удоволствие да променяме заедно климъта в тази нация с правилните знания ценности и практики, в различни области, но в случая, във финансовата. Ще се радвам да продължим да сме във връзка. Успех! :-)
цитирай
4. анонимен - Благородни метали
08.02.2011 22:51
Подкрепям позицията на онези, които вярват в конвертируемостта на благородните метали. Истинската инвестиция са благородните метали. Ще се радвам да продължаваме заедно и да сме във връзка. И аз желая успех! Албена Иванова
цитирай
5. integritylife - 4. анонимен - Благородни метали
09.02.2011 08:48
Благодаря Албена!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: integritylife
Категория: Бизнес
Прочетен: 1139450
Постинги: 160
Коментари: 439
Гласове: 591
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031