Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.07.2011 00:08 - Господа от COMEX, време е за истинско плащане на сметките!
Автор: integritylife Категория: Бизнес   
Прочетен: 3557 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 03.07.2011 16:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Тази публикация представлява адаптиран превод на статия със следното оригинално заглавие и с любезното съгласие на автора й:

„Frightening COMEX Silver Volume In May Massively Distorts Silver Price” ~ Bix Weir

Целта е колкото се може повече хора да научат за грубите манипулации, извършвани през последните месеци на международните борсови пазари на благородни метали, които са пряко свързани с нарастващите проблеми на глобалната финансова система.

image

Въпреки обичайно голямата изменчивост на цената на Среброто, нейната драстична промяна през месец Май 2011 шокира всички. Само за няколко дни започна СВОБОДНО ПАДАНЕ на цената на Среброто от 50 $/oz до 35 $/oz (*).

(*) $/oz означава щатски долара за 1 унция, която се равнява на 31.1035 грама тегло от ценния метал.

Наистина пазарът на Сребро е значително дисфункционален, поради което е необходима бърза намеса на регулаторите и компетентните органи, за да запазят доверието на хората в съществуването на така необходимите свободни пазари.

Наскоро, групировката CME Group, в своя отчетен доклад за месец Май 2011 публикува обемите на всички фючърс (futures - с бъдеща доставка) и опшънс (options - с премия) сделки с ценни метали, реализирани през месец Май.

Според този доклад, средният брой от фючърс и опшънс сделки със Сребро, реализирани за един ден през месец Май, са съответно 117’196 и 13’786 контракта, или дневно е извършвана търговия със Сребро на хартия, чието количество възлиза на 655 Moz/day (милиона унции на ден). Следователно, за целия месец Май (22 работни дни) COMEX са изтъргували количество Сребро на хартия, равняващо се на 14.4 Boz (по-точно 14’408’020’000 милиарда унции)!!!

Но само за един момент! Това не са реални и легитимни сделки в Сребро, а по-скоро в СРЕБЪРНИ ДЕРИВАТИ, които за загубили всякаква връзка с оригинала си – активът физическо Сребро. Освен това, пазарът с фючърси и опциони в Сребро е предназначен единствено да подпомогне пазара на реално Сребро, за да може той да функционира нормално и плавно при ценобразуването и менажирането на риска. Освен това, дериватите не са създадени, за да изместят реалните борсови стоки и суровини, които са свързани с физически доставки на истински заявки, съгласно действащите закони.

Тук е мястото да се спомене, че оценката на Института за Сребро в Щатите за извършени физически доставки през 2010-та година е за количество около 1’056.8 Moz (милиона унции Сребро), което прави средно по около 88 Мoz месечно.

Възможно ли е това да бъде истина? Нека погледнем следващата таблица от достатъчно авторитетен източник, където са показани данните за годишните доставки на физическо сребро за периода от 2001 до 2010 година.

image

Както виждате, годишните доставки на физическо Сребро са ТВЪРДЕ СТАБИЛНИ и нарастването им през годините е средно с около 1.6%, което е в съответствие с нарастване на населението в света. Нарастването на физическите доставки с 7.4% през 2010-та е разбираемо и свързано с покачването на цената, въпреки това общото количество на доставено през годината Сребро възлиза на 995 Moz/yr, или имаме 84 Moz/mo средни месечни доставки на физическо Сребро през 2010-та година.

Следователно, обемите на месечните доставки от глобалната търговия с физическо Сребро са в границите на 80 Moz - 90 Мoz (милиона унции физическо Сребро), докато тези от книжния пазар на COMEX, само за месец Май 2011-та, възлизат на 14.4 Boz (милиарда унции хартиено Сребро)!!!

С други думи,

Съотношението между продаденото книжно и
реално Сребро е 160:1 !!!

Но това скандално съотношение, обаче, не отразява реалната картина, тъй като COMEX не е единственият борсов играч, който емитира хартиени деривати на международните пазари на Сребро. Там също участват и LME (London Meta Exchange), сребърните ETF’s (Exchange Trade Funds), пул-програмите, боравещи със сребърни сертификати, различни финансови инструменти за залагания и обмен на книжно Сребро, и други подобни ментета…

Всички тези книжни и вируални ментета застават срещу реалните месечни доставки на физическо Сребро от около 83 Moz/mo. Отчитайки всичко това, емитираните сребърни ментета от COMEX се явяват едва една трета от общото количество хартиени финансови транзакции със Сребро. Т.е.,

Реалното съотношение между продадените унции книжно
и физическо Сребро е някъде около 500:1 !!!


Ето защо, не бъдете толкова изненадани от драматичния срив на цената на Среброто през последните 2 месеца, тъй като ТАЗИ ЦЕНА няма НИЩО ОБЩО с реалния пазар на физическо Сребро. В момента цената на Среброто е грубо изопачена от борсовите компютърни програми, имитирайки кухи търговски сделки с милиони и милиони унции несъществуващо Сребро. Дори може да се каже, че по този начин „свободният пазар” на Сребро вече не съществува. Или


ПАЗАРЪТ НА ФИЗИЧЕСКО СРЕБРО БЕШЕ 100% РАЗРУШЕН ОТ СРЕБЪРНИТЕ ДЕРИВАТИ!!!


И в момента този пазар се намира в една много опасна точка, от която при такъв драстичен дисбаланс (съотношение 500:1) не се очаква по-нататъшното развитие да бъде по един нормален и предсказуем начин, напротив.

Единственото, което остава на всеки от нас, е да акумулира реално физическо Сребро, съразмерно и постоянно, до което да има непрекъснат и сигурен достъп, понеже
 

Времето на плащането на сметките с реални пари, Господа от COMEX, вече дойде! Стига с тези ваши ментета!...


За повече информация по темата, както и за практични съвети и препоръки, съм на разположение за всеки, който проявява конкретен интерес.

 

(c) 2011 Integrity Life – София.




Гласувай:
4



1. brink - Абсолютно вярно
01.07.2011 16:05
Следя пазара на злато и сребро вече 3 години. Това положение не е от месеци, а от години, но сега станаха особено безсрамни. Подобно е положението и при златото. Поздравления за статията - много добре и достъпно написана. Дано повече хора се ориентират извън хартиените еквиваленти на стойността. Здраве и успехи!
цитирай
2. integritylife - 10х brink!
01.07.2011 17:06
Благодаря за топлите думи. И аз пожелавам успех! :-)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: integritylife
Категория: Бизнес
Прочетен: 1143702
Постинги: 160
Коментари: 439
Гласове: 591
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930