Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2011 11:01 - Отключващият код на сейфа на твоя успех!
Автор: integritylife Категория: Бизнес   
Прочетен: 6506 Коментари: 6 Гласове:
6

Последна промяна: 11.12.2011 20:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

Здравей, приятелю! Надявам се, че вече се познаваме, но ако не е така, с удоволствие бих се запознал с теб, започвайки със следните въпроси и показвайки ти какво мисля по тях. Освен това, ще ми бъде интересно да чуя и твоето мнение.

Имаш ли мечти и цели в живота си? Боричкаш ли се непрекъснато за тяхното постигане?

Поне за мен отговорите и на двата въпроса е „Да”, което е нормално и е добре, но е още по-добре, ако в тази игра, наречена „живот”, сме победители. Лично аз играя, за да победя. Ако и за теб е така, тази публикация вярвам, че може да ти помогне.

Успехът е като отварянето на сейф, знаейки отключващия код. Трябва да знаеш точната комбинация и да я приложиш в правилния ред.

Ето една такава комбинация, която има капацитета да отключи сейфа твоя успех:

Код #1: Бъди решителен
При определяш себе си чрез решенията, които вземаш. Посоката на твоя живот се променя в момента на вземане на решение коя цел да преследваш.

Код #2: Остани фокусиран
Фокусирайки се върху дадена цел ти се превръщаш в магнит, който прилича твоите ресурси, необходими за нейното изпълнение.

Код #3: Напиши целите си
Те трябва да бъдат конкретни, измерими и изпълними за определено време. Написаните цели са мощен катализатор, трансформиращ намеренията в конкретни действия.

Код #4: Планувай акуратно
Съставеният план предначертава пътя за постигането на целта. Действие без план е неразумно и е белег на несигурност и неясни цели.

Код #5: Въвлечи други след себе си
Обгради се с правилните хора – позитивни, с характер и опит, подкрепящи те и такива, от които можеш да чуеш и приемеш съвет и корекция.

Код #6: Приветствай провалите
Приеми паданията като нещо нормално и временно в процеса на твоя прогрес. Имай ги като скрит мотиватор и възможност за допълнително, обучение и промяна, за да продължиш отново.

Код #7: Пристъпи към целенасочено действие
Добрият план ще те доведе до вратата, но твоето действието е това, което ще я отвори.

Код #8: Отчитай и анализирай резултатите си
Изпитвай това, което очакваш. Това изчиства процеса и увеличава производителността. Наличието на резултати е мерилото за твоята работа. А очакването е те да са добри.

Код #9: Възнаграждавай себе си
Добрите резултати заслужават награда. Бъди щедър и справедлив към себе си. Отдели качествено време да отпразнуваш победите, преди да продължиш отново напред.

Код #10: Поддържай своя интегритет

image

Постоянно отстоявай посвещението си да постигнеш целите, които имаш, вярвайки и вършейки това, което мислиш и казваш.

Силно вярвам, че ако свържеш и приложиш тези 10 кода, то ще получиш отключващата последователност на успеха на твоя живот.

Малко мистериозно, а! :-)

Дори и така да ти изглежда, защо не вземеш тези проверени житейски принципи и започни да ги прилагаш в ежедневието си. Скоро сам ще се убедиш в тяхната практичност и ефективност, поставяйки живота си в ред и баланс, наблягайки на силните си страни. Понеже ти ще се реализираш в това, за което си създаден и ще имаш онова, което заслужаваш. Играейки, за да победиш!

С пожелание за успех и до следващия път!



(c) 2009-2011 Integrity Life – София.






Гласувай:
7



1. integritylife - Играта, наречена Живот!
20.09.2011 11:18
Според мен, няма такова нещо като "да тествам как е водата". Ти или си В ИГРАТА ЖИВОТ, ЗА ДА ПОБЕДИШ или не си. Имай вяра, не гледай надолу, а направи следващата стъпка напред към успеха!
цитирай
2. integritylife - Играта, наречена Живот!
20.09.2011 11:44
Ти или си Победител, или си Победен. Няма такова нещо като Зрител. Затова, по-добре бъди сред победителите, понеже това е планът на Този, Който те е създал, Който те обича и подкрепя, всеки ден от твоя живот!
цитирай
3. yotovava - Вяра преди всичко
20.09.2011 13:10
и стремеж към съвършенство :)))))


Поздрав
Валя
цитирай
4. integritylife - 3. yotovava - Вяра преди всичко
20.09.2011 14:55
Точно така, Валентина. Вярата е много важно нещо - тя е горивото на двигателя на превозното ни средство, с което извършваме нашето жизнено пътешествие. Когато свърши горивото (вярата) ни, пътешествието спира - поточно буксуваме на едно място или се въртим в кръг.

Стремежът ни към съвършенство е също много важно, с една единствена моя бележка. Човек трябва много да внимава човек да не изпадне в перфекционизъм, понеже това ще блокира двигателя му и ще го спре много скоро след старта, тъй като ние човеците сме несъвършени и постоянно правим грешки.

Важното е като сгрешим, какво правим - дали ще се самоосъждаме и обезкуражим или ще си вземем поука от грешката, ще се обучим допълнително, подготвим по-добре, за да можем да продължим още по-добре напред.

За мен стремежът към съвършенство е по-скоро неугасващата жажда човек да се развива, израства, става все по-добър, осъзнавайки, че има още много, което не знае и е добре да знае. Да търси и приема знания от правилни източници...

Огнян. :-)
цитирай
5. apostapostoloff - За подробности по въпроса търсете
20.09.2011 16:49
последната ми книга "Технология на успеха", издадена от ИК "Труд"!
цитирай
6. bgzdrave - Много полезна статия!
08.03.2012 23:01
Да! Много полезна статия!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: integritylife
Категория: Бизнес
Прочетен: 1139256
Постинги: 160
Коментари: 439
Гласове: 591
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031