Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2011 15:22 - Видео комуникации в Интернет - Защо и Как?...
Автор: integritylife Категория: Бизнес   
Прочетен: 4823 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 24.09.2015 17:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Целта на всеки бизнес, за да бъде успешеш, е да открие и да отговори с качествени продукти или услуги на търсенето на колкото се може повече потребители.

image
За да се случи това всеки предприемач и собственик на бизнес търси най-добрата възможност да се позиционира там, където е най-големия трафик от такива потребители. Става въпрос за мястото, където хората престояват и си комуникират най-често.


През последните години като такава комуникационна среда се наложи глобалната мрежа Интернет, а като най-удобен и ефективен начин за обмен на информация – видео посланията (съобщенията), оформени във вид на т.нар. видео имейли (video emails). 

Според Cisco до 2016-та година над 90% от глобалния потребителски трафик в Интернет ще се формира от видео информация.

На какво се основава тази прогноза на технологичния гигант. Много просто – на резултатите в момента и на тенденциите в бъдещето (вижте краткото видео).

При това положение, въпросът е по-скоро, не дали да се използват видео имейлите като средство за Интернет маркетинг на бизнеса, а как най-добре да се използват. С други думи, има ли вече създадени, удобни и ефективни онлайн платформи, които да позволяват лесното и качествено създване, изпращане и мониторинг на видео съобщенията.

Отговорът на този въпрос е „Да”! Има вече такива програмни среди за онлайн видео комуникации. Ще спомена, съвсем накратко, за основните предимства за бизнеса (и не само за него), които дават видео комуникациите в Интернет, а именно:

=> Те са нагледен и атрактивен начин на представяне на съответен бизнес, търговска марка, технология, иновация, нов продукт или услуга, което възбужда интерес, изгражда доверие и привлича вниманието на потенциалните потребители; 

=> Те служат за лесно и бързо обявяване на специални събития, срещи, семинари, обучения, както и представяне на промоционални предложения; 

=> Те са един добър ефикасен начин за намиране на нови потребители и партньори, както и за поддържане и подобряване на бизнес взаимоотношенията и доверието с вече съществуващи такива; 

=> Те подобряват комуникацията, креативността и лоялността на всички нива в дадена бизнес организация, независимо от големината и физическото разположения на отделните нейни звена, отдели, клонове и филиали; 

=> И още нещо много важно. Видео имейлите спестяват на бизнеса огромни разходи от време и финанси за реклама, пътувания, провеждане на срещи и обучения, което се постига поради подобреното ниво на комуникация. Тези спестени средства са добре дошли и могат да бъдат вложени в бъдещи инвестиции, разширения и иновации. 

Всичко споменато дотук само може да повиши конкурентостта на съответния бизнес като подобри качеството на продуктите и услугите, което е добре и за потребителите.

Ще кажете - хубави приказки, а нещо по-конкретно и практично? Съвсем уместен въпрос. Ето нещо по-конкретно.

Ще спомена, съвсем накратко, за една такава платформа за онлайн видео комуникации, която успешно използвам през последните години. Освен за създаване, изпращане и менажиране на видеоимейли, тя включва пълен набор работещи заедно комуникационни средства.
Щраквайки на следващото изображение, вие ще стартирате един видео имейл с 2 кратки клипа, чрез които нагледно ще се запознаете с този набор от видео инструменти, включително и с уникалната онлайн среда CONNECT:


image



Бележка: Освен в бизнеса, показаните комуникационни средства успешно могат да бъдат използвани (и се използват) във всички други сфери на живота – за различни каузи и събития на общности, за лични и семейни юбилеи и чествания, с които бихте искали да достигнете близки и познати, навсякъде по света.

Впечатляващо, нали?


От всичко, което видяхте, най-вероятно ще се съгласите с мен, че е добре човек да се качи на магистралата на онлайн видео комуникациите в Интернет, където тепърва има да се случват големите неща в глобален мащаб. А с видео средства като тези, това може да стане доста лесно и ефективно, дори и забавно.


Ако информацията е била полезна и за вас и ако ви интерсува нещо по-конкретно за тези съвременни видео комуникационни средства, на разположение съм за допълнителна практична информация.

Бихме могли да се свържем и в тези социални медии:  

 
https://facebook.com/ognyanchipev

 
https://twitter.com/ognyanchipev

 
http://youtube.com/ognyanchipev

 
https://linkedin.com (Ognyan Chipev)

  Skype:  ognyan.chipev



С пожелание за успех и до следващия път! :-)


(c) 2009-2014 Integrity Life - София.





Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: integritylife
Категория: Бизнес
Прочетен: 1141703
Постинги: 160
Коментари: 439
Гласове: 591
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930