Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2011 18:40 - Картината на нашия живот се рисува с четките на нашите решения
Автор: integritylife Категория: Бизнес   
Прочетен: 3588 Коментари: 1 Гласове:
8

Последна промяна: 25.02.2012 09:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

Въпросът е „Кой е художникът и използва ли той четките?"


Успехът не е случайност, а е поради предварително обмислени избори и взети решения. Докато не направим качествен избор с убеждение за това какво искаме да постигнем, то ние ще трябва да се задоволим само с остатъците и трохите по масата, а не с истинското ястие.

Светът, в който живеем, непрекъснато ни залива с безброй възможности. А за да достигнем мечтите си и постигнем целите, които желаем, необходима ни е решителност и увереност, когато правим своите избори, и след това…

Всеки от нас е роден с голям уникален потенциал, който може да се развие и изяви единствено, ако човек вземе решение да го направи.

Добрите и ясно дефинирани цели ни помагат да се придвижим към следващ хоризонт и на място, по-добро от предишното. Задачата ни е да си определим правилните цели и да решим да ги следваме, понеже това веднага поражда действията, които ни придвижат към тях.

Затова разликата в постиженията на хората се дължи не толкова на различните им способности, а на тяхната целеустременост и решителност за действие.

Успешните хора се отличават от другите по целите, които си поставят и начина, по който ги преследват.

Всяко наше решение влияе върху това, в което ние се превръщаме, понеже ние не само формираме решенията си, но по-скоро те формират нас.

Поради кумулативния си ефект, няма маловажни избори и решения, дори и най-малките. Всяко решение ни води на ново място, където ни предстои да вземем следващо решение, и т.н. Затова всички наши решения са важни, дори и най-малките.

Не омаловажавайте очевидните ситуации, в които ви предстои да направите избор. Понеже в момента, в който вие вземете своето решение, веднага започва придвижването ви към съответната цел, а също и промяната на това, в което вие се превръщате.

Вземането на решения са пряк израз на нашата индивидуалност. Затова изборите, които правим са разрешителните, които ние издаваме за това какво да се случи и какво не в нашия живот. С друг думи, 

Ние сме художниците на картината на нашия живот,
държейки в ръцете си четките на нашите решения.

Не позволявайте друг човек да държи вашите четки, с които да рисува вашата картина.

Поставяйте си възможно най-добрите и качествени цели, понеже те са семената на успеха на вашия живот. А плодът на тези семена сте вие.

Качеството на вашата жетва е директно отражение на качеството на семената (целите), на почвата (вие), в която те са посети и на инструментите (решенията), с които се обработва почвата.

Пасивността и липсата на взети решения задушава и унищожава нашия потенциал и прави живота ни безплоден.

Рискът и цената, която трябва да се плати, постоянно съпътстват взетите решения.
image
Но величината на риска и цената на взетите решения е далеч по-ниска от тази на невзетите такива. Затова, когато е време за избор и решение, малодушието и страхът не трябва да са ваш съветник.

И нещо за финал, валидно за всеки, и за мен самия.

Често сте чували препоръките да си правим списъци с т.нар. „очевидни” важни задачи и цели. И това е добре. Но какво ще кажете за един друг списък – на скритите, на „невидимите” цели, тези, които често се опитваме да покрием и да игнорираме, да ги отложим някъде във времето…

А ако сте честни към себе си, това са точно тези цели и задачи, които не ви оставят на мира, които често ви събуждат през нощта, които ви дразнят като мазол на крака. Защо най-накрая, точно за тези цели не вземете качествени решения – за действие и промяна.

Разбира се, за това ни трябва смелост, решителност и амбиция, които всеки от нас има в себе си, стига да осъзнаем, колко сме загубили от досегашното си бездействие и че повече не искаме да губим. Понеже става въпрос за нашия живот на тази земя – кратък и неповторим. По-добре той да е плодоносен, изпълнен с удовлетворение и мир, отколкото посредствен и безличен. 

Бележка: Тази публикация е повлияна от книгата "Цели…10 правила за постигане на успех", с автор е Гери Райън Блейр.


С пожелание за успех и до следващия път! :-)


(c) 2009-2011 Integrity Life - София.





Гласувай:
9



1. bgzdrave - Чудесно сравнение! Много ми хареса ...
24.02.2012 21:10
Чудесно сравнение! Много ми хареса постинга!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: integritylife
Категория: Бизнес
Прочетен: 1144910
Постинги: 160
Коментари: 439
Гласове: 591
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930