Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2012 16:09 - 10 прости истини за голям успех!
Автор: integritylife Категория: Бизнес   
Прочетен: 8785 Коментари: 8 Гласове:
6

Последна промяна: 26.04.2013 11:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

„Това, че някои постигат велик успех, е потвърждение за всички, че и други също могат да го постигнат.” ~ Абрахам Линкълн

Здравейте!

Надявам се, че вече се познаваме, но ако не е така, защо да не се запознаем сега. Ще започна с един въпрос, който най-вероятно нито други (нито вие самите) скоро са ви (сте си) го задавили. Ще го нарека „Въпрос на мечтите и целите!”

Имате ли мечти и цели в живота си? Готови ли сте да направите необходимото, за да ги постиганете?

Ако имате такива, сигурен съм, че вие непрекъснато се сблъсквате с различни предизвикателства, които искат да ви откажат от следването на правилния път. Просто няма начин да не е така...

Ако, обаче, обърнете сериозно внимание на следните 10 прости истини и започнете да ги прилагате - непрекъснато и всеки ден, то успехът, който желаете, както никога досега, ще започне да се превръща в реалност и в истинско удовлетворение за вас.

Ето ги тези 10 прости истини за вашия голям успех:

Истина #1: БЪДЕТЕ РЕШИТЕЛНИ

Вие оформяте себе си чрез решенията, които вземате. В момента на вземане на решение, посоката на живота ви или се затвърждава или се променя. Затова, бъдете напълно съзнателни и трезви, а не емоционални, при всяко вземане на решение – че това го правите вие, а не някой друг вместо вас.

Истина #2: ИМАЙТЕ ЛАЗЕРЕН ФОКУС

Фокусирайки се върху дадена ваша цел, вие се превръщате в магнит, който прилича необходимите ресурси.

Истина #3: НАПИШЕТЕ ЦЕЛИ СИ

Целите ви трябва да бъдат конкретни, измерими и изпълними за определено време. Написаните цели са мощен катализатор, трансформиращ вашите намерения в конкретни действия.

Истина #4: ПЛАНУВАЙТЕ АКУРАТНО

Съставеният план предначертава пътя за постигането на целта. Всяко действие без план е неразумно и е белег на несигурност и неясни цели.

Истина #5: БЪДЕТЕ ЧАСТ ОТ ЕКИП

Обградете се с правилните хора – позитивни, с характер и опит, подкрепящи ви и такива, от които сте готови да чуете и да приемете съвет и корекция.

Истина #6: ПРИВЕТСТВАЙТЕ ПРОВАЛИТЕ

Приемете паданията като нещо нормално и временно в процеса на вашия прогрес и придвижвате. Мислете за провалите като един скрит мотиватор и добра възможност за допълнително обучение и промяна, за да продължите още по успешно напред.

image

„Начинът, по който се справятe с провалите, определя как постигате вашия успех.” ~ Дейвид Феерти

Истина #7: ДЕЙСТВАЙТЕ ЦЕЛЕНАСОЧЕНО

Добрият план ще ви отведе до вратата, но вашето действието е това, което ще я отвори.

Истина #8: АНАЛИЗИРАЙТЕ РЕЗУЛТАТИТЕ СИ

Изпитвайте това, което очаквате. Това ще изчисти процеса от излишни товари и ще увеличи вашата производителност. Единственото мерило за вашата работа са резултите.

Истина #9: ВЪЗНАГРАЖДАВАЙТЕ СЕБЕ СИ

Добрите резултати заслужават награда. Бъдете щедри и справедливи към себе си. Преди да продължите отново напред, отделете качествено време да отпразнувате вашите победи.

Истина #10: ИЗГРАДЕТЕ ВИСОК ИНТЕГРИТЕТ

Хората следват и партнират с тези, които харесва и на които вярват. Вашето посвещение ще породи учереност в останалите. Твърдо отстоявайте посвещението си за постигане вашите цели, вярвайки и вършейки това, което сте обещали. Ако сте благонадежден човек, всеки ще иска да бъде част от вашето пътешествие.

Силно съм убеден, че ако направите неразделна част от живота си тези 10 прости истини, то вие ще успеете.

Успехът не е мистерия! Всеки човек е роден с цел и призив да успее, но от него зависи дали това ще се случи или не.

Всичко е във вашето сърце, ум и сила, заложено като уникален потенциал. Прилагайки тези 10 прости истини - всеки ден, вашето пътешествие, наречено „ЖИВОТ”, може да носи още едно име – „УСПЕХ”.

И за финал, ако ползвате английски език, ви препоръчвам да изгледате това кратко видео интервю с Алан Пийз (Mr. Body Language), който споделя своята проста Формула за успех. (моля,кликнете върху следното изображение-темплейт)

image

Окуражително нали?!...

Ако с нещо съм ви предизвикал, напишете ваш коментар, споделете ваше мнение и опитност, предайте нататък добрите и полезни неща, до които се докосвате. Това със сигурност ще прибави още добри неща в живота ви.

Бъдете изобилно благословени и насърчени, и до следващия път!

Ако желаете, бихме могли да се свържем и в тези социални среди:

image  https://facebook.com/ognyanchipev

image
  https://twitter.com/ognyanchipev

image  http://youtube.com/ognyanchipev


image  https://linkedin.com (Ognyan Chipev)

image  ognyan.chipev





(c) 2009 - 2013 Integrity Life – София.





Гласувай:
6



1. zlatka46 - zlatka46-Прекрасно!
28.09.2012 16:47
И бих добавила-работете усърдно!Само така бихте създали собственото си чувство за свобода и граници.Прекрасни правила!Много силно насочващи и правилни!Поздравления!
цитирай
2. integritylife - 1. zlatka46 - zlatka46-Прекрасно!
28.09.2012 16:58
Благодаря за коментара, Златка! Усърдието е много тясно свързано с всичко това, както и с постоянството - всеки ден, по малко, но всеки ден. И бих добавил още, освен усърдно, и умно (Work smart - not hard - не с потене и бъхтене...) :-)
цитирай
3. анонимен - А защо забравяте по важните?
30.09.2012 14:50

Намерете солидни връзки за да се реализирате, и давайте големи подкупи за желаната от вас позиция. Подмазвайте се на шефовете. Родете се дете на някой богат и известен. Например като Ива Софиянска. На която гаджето сега е син на милиардера Ал. Божков Черепа. Сещате ли се при кандидатури за една и съща позиция кого ще вземат. Вас или Ива Софиянска?!
Абе изобщо този, който е писал по горните истини, без другите, малка част от които съм споменал по горе, е или глупак, или измамник!
цитирай
4. integritylife - 3. анонимен - А защо забравяте по важните?
30.09.2012 16:55
Привет "Анонимен"!
Благодаря, че сте отделили време, за да прочетете тази моя публикация, а също да изразите вашето мнение тук, като искрено се надявам, че не сте представител на съществена извадка от хората в нашето, доста ударено в ценностите, общество. След като за вас тези истини са глупост и измама, тогава кои други са? Тези, които демонстрират "силните" пальцовци на деня ли? Техните "ценности" и "истини" ли? Просто си дайте малко време и сами ще се убедите - Доброто и правилното, въпреки всякаква съпротива, само си пробива път и се доказва. Ние хората можем само да бъдем негови настойници и носители...
цитирай
5. apostapostoloff - Каквото и да правите,
02.10.2012 13:47
четири са условията за постигане на голям успех:
1. Здраве
2. Труд
3. Ум
4. Кураж

За подробностите прочетете моята книга "Технология на успеха"!
цитирай
6. popfolkstrast - лайк
04.10.2012 19:26
лайк
цитирай
7. анонимен - пенсионер
04.10.2012 19:39
Добра статия,приемам и коментара на Апостолов.За съжаление живота ми мина в едно време когато успеха се определяше от горе,едни се раждаха с заповеди за директори а други за работяги.Излишно е да казвам че не съм от първите,но не се оплаквам,радвам се на успехите на синът си и внуците,които обаче не са в България.Мисля че успехът е твърде относителна категория,когато активният живот мине осъзнаваш за колко излишни неща си се хабил.Желая успех на всички които имат години за пропиляване.Бъдете здрави!
цитирай
8. анонимен - друг пенсионер
08.10.2012 21:20
УСПЕШНО ПОСТАВЯНЕ НА ЛЪЖЛИВИ ЦЕЛИ В ЖИВОТА!
В Живота други цели няма и затова Той е толкова завладяващ.
...А след всички тези "цели" ,накрая постигаш нещо,което никога не си целял-мъдрост.А,ако е гарнирана и със самоирония...НАМИГВАНЕТО НА ЖИВОТА.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: integritylife
Категория: Бизнес
Прочетен: 1143669
Постинги: 160
Коментари: 439
Гласове: 591
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930