Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2012 17:58 - Повтаряеми (пасивни) доходи в индустрията Мрежов маркетинг!
Автор: integritylife Категория: Бизнес   
Прочетен: 7722 Коментари: 6 Гласове:
3

Последна промяна: 20.10.2013 18:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Възможни ли са те и как могат да се реализират?

imageimage

Една от основните причини от няколко години да имам професионален интерес от бизнес сферата Мрежов маркетинг, като една добра възможност всеки да развие собствен мрежови бизнес актив, е точно възможността за реализиране на т.нар. повтаряеми (пасивни
) доходи, известни още като residual incomes (royalty pay). Известният бестселър автор Джордан Адлър в едноименната си книга нарича тези доходи плажни пари (beach money)т.е. вие продължавате да печелите, дори и когато си почивате на плажа... :-)

За да разберете какво точно представялват тези доходи и как могат да се реализират, мисля, че тази кратка статия би била от полза за вас. И така:

1. Какво е повтаряем (пасивен) доход?

Това е възможността да ви се изплащат доходи, отново и отново, за да дадена работа, която сте свършили преди време.

Не са много бизнес индустриите днес, където биха могли да се генерират доходи от този вид. Въпреки, че според мен, те никак не са пасивни, а са доста активни – привдижващи се към вашата сметка, дори и да не ги искате или да сте ги забаравили... :-)

По-скоро, тези доходи не изискват непрекъснато вашето активно участие, за да продължавате да ги получавате.

Например, музикантите, авторите и застрахователите са някои от не многото професии, които получават такива портаряеми доходи. Ако сте създали и записали известно музикално произведение, което е станало хит, то всеки път, когато се пусне по радиото или се продаде ваше CD, вие ще получавате такъв повтаряем доход – комисион.

Пример за друга бизнес индустрия, в която могат да се генерират и изплащат многократно такива повтаряеми комисиони е Мрежовият маркетинг. Това може да се случи благодарение на предварително вложени усилия за изграждането на една ваша работеща мрежова бизнес организация, в която и вие и вашите бизнес партньори препоръчвате и използвате съответни продукти и услуги. А възможността за по-нататъшно разрастване на вашата мрежова структура би позволило на доходите ви също да растат, включително и на пасивните такива.

Най-добри резултати се получават тогава, когато продуктите са консумативи и/или когато ползването на услугите изискват плащането на месечен абонамент – както мобилните и Интернет услугите, например. Това би ви осигурило постоянен приток на пасивни доходи, за разлика от продуктите и услугите, които се използват рядко и от време на време.

Затова, ако решите да започнете свой бизнес в индустрията Мрежов маркетинг, препоръчвам ви да се ориентирате към компания, предлагаща продукти консумативи и/или услуги с месечен абонамент за тяхното използване.

Понеже ако продуктът и/или услугата се използват рядко и от време на време, тогава много трудно бихте могли да реализиране повтаряеми пасивни доходи.

Лично аз предпочитам да се занимавам сериозно с Мрежови бизнес точно поради повтаряемите доходи, тъй като те са белег за развиване на истински бизнес актив, постоянно работещ за мен и слагащ пари в джоба ми. Влагането на първоначални усилия за стартирането и разрастването на една активна мрежова структура от лоялни бизнес партньори и потребители представлява една невероятна инвестиция, която ми се изплаща многократно във времето – месец след месец, година след година...

Това е едно много съществено предимство, което е добре да го разберете още преди да стартирате ваш мрежови бизнес актив, който след това да го развивате професионално и да го третирате като такъв.

Но успехът ви би бил възможен единствено, когато работите и се забавлявате заедно с хората, в които влагате време и усилия, и с които изграждате взаимоотношения на доверие, действайки като екип към една обща цел.

2. Как можете да започнете да получавате повтаряеми (пасивни) доходи?

Първо трябва да предприемете, заедно с успешно стартирали вече партньори, необходимите сериозни действия, за да получите началното задвижване (моментум) на вашата бизнес организация. Впоследствие вие не трябва да спирате, а трябва да продължавате да влагате усилия и старание за поддържането и засилването на тази първоначална инерция, учейки хората от вашия екип да правят същото.

Като в целия този процес вие трябва да се обучавате и да развивате своите лидерски умения за ефективна работа в екип. Наличието на такава бизнес култура ще положи солидна основа на вашия мрежови бизнес, който само така би могъл да понесе трайно и продължително разрасване и успех.

Имайте предвид, че хората следват хора с лидерски призив и умения, които умения се развиват.

Лидерите се изграждат, а не се раждат...

В началото, вие имате привилегията да работите повече за по-малко възнаграждение. Но това го приемете като инвестиция, която ще ви се изплаща многократно във времето, за да достигнете момента, когато вие ще работите доста по-малко, но ще получавате много повече – както доходи така и забавление... :-)

Хората често задават въпроса, колко може да се припечели още през първите месеци в един мрежови бизнес. На този въпрос бих отговорил така: „Много е трудно да се пресметне, понеже след време вие все още ще продължавате да получавате доходи за вложените от вас усилия през тези първи месеци...”

И така, какъв е ключът към повтаряемите пасивни доходи в индустрията Мрежов маркетинг: Стартирайте собствен мрежови бизнес актив. Още от самото начало започнете да влагате сериозни усилия, за да го задвижите, заедно с вашите бизнес партньори, действащи заедно в екип. Обучавайте се и се развивайте професионално и бъдете лидер за другите. Търсете и обучавайте нови лидери, които да правят същото.

Ако вършите това, достатъчно постоянно и продължително, то повтаряемите пасивни доходи неминуемо ще ви застигнат на времето си...

И не забравяйте да се забавлявате – нон-стоп, понеже това е вашето пътешестние по пътя към постигането на вашите мечти.

С пожелание за успех и бодро настроение, и до следващата ни среща. :-)


Ако желаете, бихме могли да се свържем и в тези социални среди:

image  https://facebook.com/ognyanchipev

image
  https://twitter.com/ognyanchipev

image  http://youtube.com/ognyanchipev


image  https://linkedin.com (Ognyan Chipev)

image  ognyan.chipev



(c) 2009 - 2012 Integrity Life – София.





Гласувай:
3



1. lightsaber123 - Аз лично минах през това
07.12.2012 18:31
Не мога да кажа, че съм се набутал, защото не съм. Просто придобих някои опитности. На първо място - това си е средство за експлоатация.
На второ място - не всеки става за това. Трябва да си екстроверт и да контактуваш без проблем - и пак няма гаранция за успех. Просто трябва да имаш нужното излъчване.

От друга страна трябва да си и немалко лицемер - защото единствено печалбата ти е в главата, докато общуваш с хората.

Трябва да се научиш и да живееш с цел - нещо, което е брутално вредно за ЧОВЕКА. Все едно синия цвят да си има цел или присъствието на шипката в природата да си има цел.

Общо взето - not good - поне на мен не ми хареса. Не е за всеки. Трябва да си изкуствен, с изкуствена усмивка, леко промит мозък, замаян поглед, лицемерен дух и можеш да успееш - единствено ако можеш да продаваш. Търговията става номер 1 за теб и нищо друго не съществува ако искаш да си успешен с това.
цитирай
2. integritylife - 1. lightsaber123 - Аз лично минах през това
09.12.2012 16:44
Благодарен cъм за този коментар! Виждам, обаче и за съжаление, мнение, което не се отличава от това на доста хора с негатимни опитности и резултати в тази стойностна индустрия на мрежовите бизнеси, бележеща дори и във времена на криза непрекъснат възход, помагаща на доста хора по цял свят. Предпочитам като мое допълнение и по-разширено мнение за това какво е същественото в един истински Мрежови бизнес (във всеки случай изобщо не е Търговията, напротив), предлагам ви линковете към видеозаписите на 2 от уебинарите, които проведох по тази тема в Интернет преди време:

1) Индустрията Мрежов Маркетинг – Факти и най-често задавани въпроси ~ (46:41)
http://1221246.livebroadcast.talkfusionlive.com/playback/r/z7gV2oEoyR9LQmtF

2) Успяваме заедно – Разединени се проваляме (47:58 мин.)
http://1221246.livebroadcast.talkfusionlive.com/playback/r/DQodhm1UkldEEQ8L

Бележка: За стартиране възпроизвеждането на съответен видеозапис, моля, въведете единствено в полето "Enter Guest Name" не по малко от 4 букви на латиница

Уважавам мнението на всеки, макар и да не го приемам, и то не защото не ми харесва, а поради това че съм избрал за себе си да се облягам на реални факти и резултати в това което правя, заедно с хора, с които действаме синергийно като партньори и бизнес екип, развивайки собствени мрежови бизнес активи. Да, знам че това за много хора, които просто опитват или се отказват почти в началото, които прилагат грешни модели и практики, е може би неразбираемо и неприемливо, понеже те не успяват. Но в коя друга сфера не е така. Важното е всеки да си намери мястото, да реши да се учи от успелите, и да е щастлив и удовлетворен от това, което прави.

С пожелание за успех!
Огнян. :-)
Skype: ognyan.chipev
цитирай
3. lightsaber123 - В края на краищата
09.12.2012 22:13
поне според мен - всичко опира до продажбата на продукта - по един или по друг начин - цялата схема се крепи на това. И да събирате екипи и да работите перфектно в екип - пак в основата - това, което ви обединява е продажбата на съответните продукти по съответната схема. Исках да кажа, че просто не е за всеки този бизнес - не от всеки става - от мен просто не стана - имах голямото желание - но не стана и се отдръпнах. А за лицемерието - лично съм го наблюдавал, даже и аз за малко се превърнах в такъв.
цитирай
4. integritylife - 3. lightsaber123 - В края на краищата
10.12.2012 13:40
Още веднъж, съжалявам за грешните и негативниге опитности, които сте преживели...

По принцип знам за какво говорите, но това не е смисъла на нито един истински мрежови бизнес, въпреки че повечето хора практикуват грешните бизнес модели и затова, повечето хора които стартират, се отказнат, понеже те безуспешно се опитват да станат продавачи и да преследват хора с продукти.

Мога да кажа, че това няма нищо общо с идеята да качествен и успешен мрежови бизнес. Това е бизнес на споделяне на ценности и ползи от нещо, което човек ползва и е доволен, а не е да продаде - Relationship marketing, Sharing not Sleling Business.

Това е - и трябва да ви кажа, че е въпрос на избор дали ще е едното и другото, както за човека, така и за екипа, така и за хорага, които се обучават, за да обучават другите. Става въпрос за хора с лидерски призив, като част от реален и сплотен екип. Това е което правя, заедно с хора, с които сме на една вълна - и успяваме и се забавляваме. :-)

PS: Препоръчвам Ви, ако желаете и Ви интересува, да изгледате двата горни видео записа (вижте горния ми коментар), в които видеозаписи съм споделил повече реални неща по темата. :-)
цитирай
5. lightsaber123 - Не, благодаря
13.12.2012 20:33
Не ме интересува вече. Просто не ставам за тази работа. Четох Кийосаки, повярвах му, после се разочаровах - може и да е по мои вътрешни причини - но тази работа просто не е за мен и като цяло не е за всеки. Има си хора за всичко. Моите таланти са другаде.

Пожелавам ви успех.
цитирай
6. integritylife - 5. lightsaber123 - Не, благодаря
14.12.2012 10:56
Напълно сте прав - добре е всеки да си намери мястото.

Това, че Ви препоръчах и друго (в случая моето мнение и опитности), не е за да Ви убеждавам, а просто да можете да се запознаете по въпроса с нещо различно от това, което виждам че познавате и сте изпитали - а то основно е неудовлетворение и разочарование.

Винаги съм зачитал и уважавал свободния избор на всеки, включително Вашия и моя. Важното е човек да намери себе си и мястото, където да реализира максимално своя потенциал, забавлявайки се през цялото време.

Успех и здраве в изобилие - за Вас и хората около Вас!... :-)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: integritylife
Категория: Бизнес
Прочетен: 1139439
Постинги: 160
Коментари: 439
Гласове: 591
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031