Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2013 15:58 - Доверието, което всички искаме да имаме, но знаем ли как да го спечелим и опазим?
Автор: integritylife Категория: Бизнес   
Прочетен: 2487 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 22.09.2013 15:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

Живеем във времето на един глобален свят, когато, както никога досега, всеки се нуждае от хора, на които може да се довери, а също е нормално да желае и другите да имат доверие в него.


Доверието на другите към нас е може би едно от най-ценните и крехки неща, които можем да имаме в живота си.

Доверието не е нещо, което априори го имаме и можем да си правим с него каквото си поискаме. Доверието е това, което ни се дава от другите, като един ценен кредит. И то е нещо, което те могат да си го вземат обратно и по всяко време. Отговорността доверието на другите все още да бъде при нас е основно наша.

Доверието е в основата на реалните взаимоотношения. То е като живо нежно цвете, за което лично трябва да се грижим и то всеки ден. Невъзможно е да си наемем някой, който да свърши тази работа вместо нас. Доверието ни се дава лично и ние не можем да го преотдаваме на някой друг.

Нека повторя, основата на всяко взаимоотношение и взаимното доверие. Без него, взаимоотношението се превръща само в едно отношение.

Границата между Доверието и Липсата на доверие е много тясна и съвсем лесно може да бъде прекрачена. Тази граница се нарича Съотвествие (или Несъотвествие) между думи и дела.

Само на тези, които правят това, което говорят и говорят това, което мислят, може да се има доверие.

Нашият Интегритет и Репутация са също директно свързани. Интегритетът е кореновата система на дървото на живота ни, а Репутацията е това, с което привличаме вниманието и доверието на хората към плодовете от него. Затова е важно от къде черпят жизнени сокове нашите корени - нашият Интегритет.

Доверие се печели тогава, когато сме смели да покажем на другите истината за себе си. То е силно свързано и с отстояването на поетите ни ангажименти към другите. Когато подхранваме грешни очаквания в другите, това е сериозна форма на заблуда и злоупотреба с дадено ни доверие, и така рискуваме да го загубим веднага. Ако искате да печелите доверие, бъдете честни - пред себе си и пред другите.

Да пазим непокътнато доверието, дадено ни от другите, е може основното, което трябва да ни води действията и постъпките ни. Не би могло да има оправдание за нелоялност, предателство, двуличие и всяко нечисто нещо, настанило се с наше позволение в дадено взаимоотношение.

Ако искаме другите да достигнат до нас, преди това трябва да изградим мостове на доверие, по които те да могат да преминат. А също така да поддържаме тези мостове видими и здрави.


Доверието е свързващото звено във всяко истинско лоялно партньорство.


Днес най-успешни са тези, които могат да създават истински приятелски и партньорски взаимоотношения с хора на база общи ценности, цели и мечти, подобрявайки живота на другите, и средата, в която живеят.
image
Бъдете едни от тях, тъй като това е може би най-важната мисия на всеки тук на земята – да направим най-доброто от себе си за хората до нас и за тези след нас.

С пожелание за успех и до следващата ни среща! :-)

Ако имате желание да споделите нещо с мен, то бихме могли да се свържем и в тези социални медии:

image  https://facebook.com/ognyanchipev

image
  https://twitter.com/ognyanchipev

image  http://youtube.com/ognyanchipev


image  https://linkedin.com (Ognyan Chipev)


image  ognyan.chipev


(c) 2009 - 2013 Integrity Life - София.

 






Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: integritylife
Категория: Бизнес
Прочетен: 1145044
Постинги: 160
Коментари: 439
Гласове: 591
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930