Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2013 17:53 - Интегритетът като Мисия...
Автор: integritylife Категория: Бизнес   
Прочетен: 2250 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 24.02.2014 13:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Интегритетът e най-солидната основа, върху която човек може да изгради живота си - успешно във всяка негова сфера.
image

Интегритетът е сърцевината на успешния и щастлив живот. Да живеем в интегритет означава да сме напълно честни и истинни към себе си и към хората около вас. Когато се посветим да бъдем честни и почтени, ние ще си подсигурим всичко необходимо, за да имаме един успешен и щастлив живот, който желаем.

Интегритетът е основата, върху която стъпват всички ценности, като постоянството, решителността, доброта и др. Наш е изборът и решението да живеем, водени от тези ценности, които формират характера и персоналността ни. Интегритетът е това, което повишава всички наши ценности. Качеството ни като личности се определя от това, доколко живеем според правилните общочовешки ценности и убеждения, които са най-важни и за нас. Интегритетът свързва в единство всички ценности в нас и прави така, че да живеем в съгласие с тях.

Интегритетът е основата на характера. Човек, който живее в интегритет, има чист и непокварен характер в различните сфера на живота си.
image
Най-доброто, което можем направим за себе си, е да развиваме и да подобряваме характера си всеки ден. А най-сигурният да го постигнем е като вършим с радикално постоянство това, което един честен човек би вършил, независимо от обстоятелствата.

Да сме честни с другите, означава преди всичко да сме честни със себе си. Единствено човек, който живее мотивиран от ценности и добродетели, е личност с дълбок вътрешен интегритет. Ако сме честни към себе си, тогава не бихме могли да бъдем фалшиви към другите.

А това би била и една достойна мисия на един човешки живот.

Надявам се това, което току-що споделих накратко, да ви помогне са достигнете до мястото на преценка, задавайки си въпроса: „Каква е основата на моя живот и как бих могъл да я подобря?”

Насърчавам ви да сте смели при вземането на решения за промяна и да знаете, че за всяко добро нещо в живота ни се изисква време за да се изпълни. Дайте си го това време, продължавайте – всеки ден и не се отказвайте, понеже успехът е в процеса и в развитието, а не в крайната дестинация.

И не пропускайте всяка възможност да се забавлявате и да освежавате себе си и средата, където сте. Животът е хубав и е такъв, какъвто си го сътворим. И то заедно с хората с общи ценности, като сме готови да им помогнем да успеят в живота си.

С най-добри пожелания и до следващата ни среща. :-)

А ако желаете да споделите нещо и вие, спокойно можете да оставите ваш коментар и мнение по-долу.

Дори бихме могли да се свържем и в тези социални среди:


 
https://facebook.com/ognyanchipev

 
https://twitter.com/ognyanchipev

 
http://youtube.com/ognyanchipev

 
https://linkedin.com (Ognyan Chipev)

  Skype:  ognyan.chipev

 

 (c) 2009 - 2013 Integrity Life - София.




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: integritylife
Категория: Бизнес
Прочетен: 1144835
Постинги: 160
Коментари: 439
Гласове: 591
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930