Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2014 12:48 - Доверието – (без)ценен дар, който не се купува...
Автор: integritylife Категория: Бизнес   
Прочетен: 2870 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 24.02.2014 13:17


Благодаря ви, че посещавате моя блог "Живот в Интегритет" и че отделяте ценно време за това кратко послание, което с удоволствие споделям с вас.

Какво е доверието и защо е толкова (без)ценно!...

image

Доверието е нещо, което човек притежава и той решава на кой да го даде.

Доверието не се купува с пари, а се дава доброволно – не завинаги, а като заем, на верен настойник.

Получаването на доверието на някой е много ценно и отговорно нещо, като ние трябва да сме много внимателни и честни какво правим с него, понеже във всеки момент даденото ни доверие може да ни бъде отнето и да го загубим.

Когато доверието не се дава доброволно, то може да бъде използвано като средство за манипулация и изнудване, с користна цел.

Щастливи са тези хора, които са успели да получат и да опазят даденото им доверие. Това е отправната точка за всяко истинско взаимоотношение и приятелство.

Истинското приятелство е заветно взаимоотношение на доверие, а не някаква сделка. Това е договор без краен срок, който всеки зачита и пази, понеже го цени, повече от парите и всякакви други материални притежания.

Взаимното доверието е най-важната част на всяко взаимоотношение, без която то не може да съществува.

Доверието е (без)ценен дар, който не може да бъде купен с пари, а се дава доброволно.

Надеждата в нас за по-добро винаги търси да се довери на някого, но с времето и поради предишни разочарования, човек все по-трудно се решава да даде и да приеме доверие (да се довери на някого).

Затова децата са най-доверчиви, понеже те най-малко са обременени с житейските опитности, които все повече ни правят скептици и недоверчиви един към друг. Това са тежки стени на изолация, които неусетно градим около себе си, от което губим страшно много.

Въпреки това, силно вярвам в истинските човешки взаимоотношения и съвсем съзнателно изграждам и поддържам такива, което е най-ценното в живота ми. И добре знам, че такива взаимоотношения могат да живеят единствено в атмосфера на взаимно доверие.

Убеден съм, че цялостта и качеството на всеки човек се определя от хората, на които той е дал своето доверие и те са го опазили, а също така, и от доверието, което той самият е успял да получи от другите и да то опази.

Ако ценим този (без)ценен дар и го пазим, ние наистина сме богати хора и в живота си ще имаме всичко, от което наистина се нуждаем, всичко...

Ако това послание ви е докосноло, бих се развал да имам ваш коментар и обратна връзка, а също да го споделите с някой друг.

Пожелавам ви най-доброто за вас и до следващата ни среща, тук или в някоя от следните социални среди:

 

https://facebook.com/ognyanchipev

https://twitter.com/ognyanchipev

http://youtube.com/ognyanchipev

https://linkedin.com (Ognyan Chipev)

Skype: ognyan.chipev

 

(c) 2009 - 2014 Integrity Life - София.




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: integritylife
Категория: Бизнес
Прочетен: 1141971
Постинги: 160
Коментари: 439
Гласове: 591
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930