Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2014 14:58 - Победителят или Неудачникът - непрекъснатата борба за надмощие...
Автор: integritylife Категория: Бизнес   
Прочетен: 3489 Коментари: 0 Гласове:
5



image
Здравейте, приятели и гости на моя блог. Радвам се, че отново сме заедно и че и днес имам нещо ценно, което бързам да споделя с вас. И отново ще бъда верен в това, да съм открит пред вас...

Тези дни в
социалната мрежа Facebook ми попадна един текст, озаглавен като “Характеристика на Победителя”. Лично за мен, посланието за победа и успех може би основното нещо, с което ставам и лягам – понеже просто съм създаден за да побеждавам. И никак не се притеснявам да го кажа това. Ще видите защо. Но...

Докато четях тази кратка „Характеристика”, нещо друго се случи в мен този път и веднага го споделих като коментар след това. Тук следва и текстът, а и моят коментар. Така че, едно по едно – и приятно четене! Очаквам ви на финала!... :-)
imageimage
Да, определено би могло да прозвучи доста дискриминативно, ако човек пропусне да прочете текста така:

„Победителят в мен...,
Неудачникът в мен...”

Вероятно си спомняте, какво са ви говорили в училище – „това е групата на отличниците, а ето онова е групата на двойкаджийте...”

Всъщност, какво значение има това, което ще ти каже някой в или извън училище, и каква оценка ще ти напише – слаб, среден, добър или отличен, след като всеки човек е създаден с уникален план, за да успее и върху него има призив да бъде повече от „отличник” – да бъде превъзходен, понеже е уникален и животът му е толкова ценен, че не може да бъде купен с нищо, дори с цялото богатство на света.

С нищо не може да купен животът на човека, освен и и единствено с безценната, вечна и нетленна кръв на Възкръсналия Господ и Спасител – Исус Христос, поради Неговата смърт на Кръста и Възкресението Му.

А на този кръст преди ~2000 години, чрез Него, Бог, поради Своята голяма любов към нас, извърши съвършенната божествена размяна – Неговата праведност срещу нашите грехове. И ни прости, и ни оправда. И приемайки, единствено с вяра в сърцето си, това дело на Кръста, човек може да влезе 100% (не 99.999%) в призива си, за да бъде повече от победител с отворен път към небето.

image

Свърши се, веднъж за винаги! Затова всеки ден Му благодаря за това, а не само на Великден!

============

Ще завърша този постинг със следното, като човек, който не е религиозен, а просто вярващ (всъщност, ако има нещо, което мразя най-много, това е религията, а в същото време това, което най-много обичам, са чистите взаимоотношения, най-вече с живата личност – Бог, Създателят на небето и земята, и на самите нас):

Приятели, това е непрекъснатата борба за надмощие в нас - между Победителят и Неудачникът!

Победата, обаче, е предвидена за Победителят в нас, понеже ние сме създадени, за да успеем.
Бог не създава неудачници, а Победители!

Ще приемеш ли в сърцето си тази истина и посланието за победа, лично за себе си, и ще проходиш ли в неговото изпълнение! Изборът е твой! Не е необходимо повече да чакаш, можеш да го направиш сега!

И наистина, последно: Силно вярвам и съм убеден от личен опит в това, че религията прави човека Неудачник, докато чистата вяра в Бог го прави повече от Победител.

Благодаря ви за отделеното време и внимание, и до следващата ни среща – тук или в някоя от следните социални мрежи/медии:

https://facebook.com/ognyanchipev

https://twitter.com/ognyanchipev

http://youtube.com/ognyanchipev

https://linkedin.com (Ognyan Chipev)

Skype: ognyan.chipev

 

(c) 2009 - 2014 Integrity Life - София.


 




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: integritylife
Категория: Бизнес
Прочетен: 1144794
Постинги: 160
Коментари: 439
Гласове: 591
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930