Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2015 11:21 - Съвременните роби
Автор: integritylife Категория: Бизнес   
Прочетен: 4442 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 09.02.2015 11:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Здравейте и добре дошли в моя блог!

Тези дни ми попадна една публикация от неизвестен за мен автор, която бих желал да споделя с вас.

Става въпрос за следните Осем скрити механизъма, чрез които Системата превръща хората днес в съвременни роби. Приятно четене!


image

1. Първи механизъм на икономическа принуда - робите трябва да работят постоянно.
Съвременният роб е принуден да работи
без спиране до смъртта си, защото средствата, заработени от роба за 1 месец са достатъчни за да плати сметките си (ток, вода, телефон, т.н.) за 1 месец, храната за 1 месец и пътуването си до работата за 1 месец. Тъй като парите на съвременния роб винаги стигат само за един месец. Модерният роб е принуден да работи през целия си живот до смъртта си. Пенсията е също една голяма фикция, защото робът-пенсионер дава цялата си пенсия за сметки и храна, и робът-пенсионер няма свободни пари.

2. Вторият механизъм за скрита принуда на робите да работ
ят е създаването на изкуствено търсене на псевдо необходими стоки, които се налагат на роба чрез TV реклама, PR, местоположение на стоките на определени места в магазините. Съвременният роб участва в една безкрайна надпревара за “нещо ново”, и за това трябва да работи постоянно.

3. Третият скрит механизъм на икономическата принуда за съвременните
роби е кредитната система, с “помощта” на която съвременните роби все повече се вкарват в кредитната кабала, чрез механизма на “лихвения процент за кредитиране”. Всеки ден робът задлъжнява все повече и повече, защото за да изплати лихвите по заема, взима нов заем без да плаща стария, създавайки пирамида на дълга. Дългът, непрекъснато висящ над роба, „стимулира” роба да работи дори и за мизерно заплащане.

4. Четвъртият механизъм да се заставят съвременните роби да работят за скрития робовладелец е „митът за държавата”.

Съвременният роб вярва, че работи за държавата, но в действителност робът работи за псевдо-държава, тъй като Парите на роба отиват при робовладелеца, а понятието държава се използва, за да се обърква съзнанието на робите, и за да не могат робите да задават прекалено много въпроси като: защо робите работят през целия си живот и винаги остават бедни? И защо робите не получават дял от печалбата? И къде конкретно отиват платените от робите данъци?...

5. Петият скрит механизъм за принуда на робите
е инфлацията или периодично устройваните изкуствени фалити, не позволяващи на гражданите да се развиват икономически, като се разоряват и отново започват от нулата. Нарастването на цените при липса на растеж на заплатите на робите гарантира скрит обир на робите. Така робът обеднява все повече и повече.

6. Шестият скрит механизъм, който принуждава съвременният роб да работи продължително на едно място закрепостяването: робите са лишени от свободни пари, за да могат да се преместят другаде и да си купят недвижими имот в друг град или друга държава. Този механизъм принуждава съвременните роби да работят в един град при тежки условия, тъй като други условия просто няма и робите не могат да избягат.

7. Седмият механизъм,
който принуждава роба да работи безплатно, е скриването на информацията за реалната стойност на робския труд, реалната стойност на стоката, която той е произвел. Крие се и делът от заплатата, който взима собственика на роба чрез механизма на счетоводното начисляване, като се възползва от невежеството на робите и липсата на контрол над добавената стойност, която робовладелецът прибира.

8. Механизмът на плячкосване на ресурсите и благата – така съвременните роби не могат да си поискат дела от печалбите
, да получат заработеното от бащите им, дядовци, прадядовци, прадядовци и т.н. Крият се крият фактите за това плячкосване на ресурсите от страна на съвременните робовладелци, които ресурси са били създадени от многобройни поколения роби за хиляди години история.

Задайте си въпроса:
Все още ли си мислите, че сте свободни?... 

===================

За съжаление, това е една горчива истина и е факт за повечето хора, през вековете - по света и у нас!...


И въпреки, че все още не се считам за напълно свободен, никога няма да спра да се боря за свободата си - понеже Свободата
не се дава, а се взема!...

image

С това сега се разделям с вас и ви пожелавам успех и до нови срещи, тук или в някоя от следните социални мрежи/медии:
 

https://facebook.com/ognyanchipev

https://twitter.com/ognyanchipev

http://youtube.com/ognyanchipev

https://linkedin.com (Ognyan Chipev)

Skype: ognyan.chipev

Огнян Чипев J

(c) 2009 - 2015 Integrity Life - София.

 




Гласувай:
7


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: integritylife
Категория: Бизнес
Прочетен: 1142473
Постинги: 160
Коментари: 439
Гласове: 591
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930