Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2016 09:02 - Върховният отговор! (писмо от Алберт Айнщайн до неговата дъщеря Лизерл)
Автор: integritylife Категория: Бизнес   
Прочетен: 8843 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 06.03.2016 15:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Здравейте и добре дошли в моя блог. Днес ще споделя с вас нещо по-специално, което се надявам да ви презизвика да се замислите.

В края на осемдесетте години на двайсети век, Лизерл, дъщерята на известния гений, дарява 1400 писма, написани от Айнщайн, на Ивритския Университет в Йерусалим, с молба да не публикува съдържанието им до две десетилетия след смъртта му. Това е едно от тях, написано до Лизерл Айнщайн.


image

"Когато предложих теорията на относителността, много малко хора ме разбраха, и това, което ще разкрия сега, за да предадеш на човечеството, ще се сблъска също с неразбиране и предубеждение в света.


Моля те да пазиш писмата ми толкова дълго, колкото е необходимо, години, десетилетия, докато обществото напредне достатъчно, за да приеме това, което ще обясня по-долу.


Има изключително мощна сила, за която досега науката не е намерила официално обяснение. Това е сила, която включва и управлява всички останали и е дори зад всяко явление, проявяващо се във Вселената. Тази сила все още не е идентифицирана от нас.


Тази универсална сила е ЛЮБОВТА.


Когато учените търсеха единна теория на Вселената те забравиха за най-мощната невидима сила.


Любовта е светлина, която просветлява тези, които я дават и я получават.


Любовта е гравитацията, защото тя кара някои хора се чувстват привлечени от други.


Любовта е сила, защото тя умножава най-доброто, което имаме и позволява на човечеството да не се самоунищожи в своя сляп егоизъм. Любовта се разгръща и разбулва.


За любовта ние живеем и умираме.


Любовта е Бог и Бог е любов.

Тази сила обяснява всичко и дава смисъл на живота. Това е променлива, която сме игнорирарали прекалено дълго, може би защото се страхуваме от любовта, защото това е единствената енергия във Вселената, която човек не се е научил да управлява.

За да дам изражение на любовта, направих проста замяна в моето най-известно уравнение.


Ако вместо E=mc2, приемем, че енергията за изцеляването на света може да се получи чрез любов, умножена по скоростта на светлината на квадрат, стигаме до заключението, че любовта е най-мощната сила, която съществува, защото тя няма граници.


След провала на човечеството в използването и контрола над останалите сили на Вселената, които са се обърнали срещу нас, е наложително спешно да се подкрепим с един друг вид енергия...


Ако искаме нашия вид да оцелее, ако търсим смисъла в живота, ако искаме да спасим света и всяко съзнаващо същество, което го обитава, любовта е точният и единствен отговор.


Може би още не сме готови да направим бомба на любовта, достатъчно мощна, за да унищожи изцяло омразата, егоизма и алчността, които опустошават планетата.


Въпреки това, всеки човек носи в себе си малък, но мощен генератор на любовта, чиято енергия очаква да бъде освободена.


Когато се научим да даваме и да получаваме тази универсална енергия, скъпа Лизерл, ние ще потвърдим, че любовта побеждава всичко, че е в състояние да се издигне над всичко, защото любовта е квинтесенцията на живота.


Дълбоко съжалявам, че не съм в състояние да изразя това, което е в сърцето ми, което тихо бие за теб през целия ми живот. Може би е твърде късно да се извиня, но тъй като времето е относително, ми е нужно да ти кажа, че те обичам и благодарение на теб достигнах до върховния отговор!“.


Твой баща Алберт Айнщайн.


====================


Страхотно послание на великия учен и човек към цялото Човечество! Просто нямам какво да добавя или да коментирам. Това не пречи вие да споделите какво мислите по въпроса. Ще се радвам да оставите ваt коментар след тази публикация. Благодаря за което!... :-) 

С това се разделяме като допълнително можете да се свържете с мен на следните места:
 

https://facebook.com/ognyanchipev

https://twitter.com/ognyanchipev

http://youtube.com/ognyanchipev

https://linkedin.com (Ognyan Chipev)

Skype: ognyan.chipev

До нови срещи!

Огнян Чипев J

(c) 2009 - 2016 Integrity Life - София.

 




Гласувай:
5



1. kuschel - Това е просто едно романтично от...
06.03.2016 08:19
Това е просто едно романтично отклонение на което са склонни възрастните хора. Естествено, няма никакво научна стойност. Отдавна се върти из фейса и е твърде възможно да е измислица.
цитирай
2. integritylife - kuschel - Това е просто едно романтично от...
06.03.2016 09:18
Привет, Кисел (kuschel)!
А ако не е измислица, което е много по-вероятно? Понеже съм чел доста негови неща на ценностна и общочовешка (ненаучна) тема?...
Поздрав!
PS: За теб как резонира това послание - остави произхода му?...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: integritylife
Категория: Бизнес
Прочетен: 1143695
Постинги: 160
Коментари: 439
Гласове: 591
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930