Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2017 16:59 - Съдът постанови Гражданите имат право да отвърне на удара срещу полицейското насилие
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 1044 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Съдът постанови Гражданите имат право да отвърне на удара срещу полицейското насилие
12 юли, 2017 Шон Адл-Табатабай Новини , САЩ

image


image
Федерален съд в Ню Джърси е постановил , че гражданите на САЩ са законно право да отвърне на удара срещу ченгета, които използват прекомерна сила, с решение забележителност срещу полицейското насилие.

Решението на апелативния съд включва случаите на Дарнел Рийд, който е бил пребит от служители по време на арест през 2013.

Thefreethoughtproject.com доклади:

Съдебните заседатели го намериха оправдан по седем от осемте обвинения, с единствената виновна обвинението е, че на "съпротива при арест."

Въпреки това, въззивният съд постанови миналата седмица, че Рийд е бил отказан справедлив процес в този случай, тъй като журито не са били инструктирани да обсъжда дали може Рийд имал това право да се защитава срещу полицейското насилие.

На 1 април 2013 г., Рийд беше насочена от двама полицейски служители, които твърдят, видяха го държи тухла на хероин. Полицаите твърдят, че Рийд избяга от тях и след това съпротива, когато те се опитали да го осигуряват.

Въпреки това, тъй като съдът е отбелязано: "Това е вероятно, че журито аспекти на показанията на свидетели от страна на държавата, за да бъде по-малко от достоверни. Предвид тези обстоятелства, доказателства за вината едва ли може да се характеризира като непоносимо. "

 

Двамата офицери са били идентифицирани в съдебните регистри като Луис Уебър и Мануел Souto. Те бяха облечени в цивилни дрехи и са били в кола без, когато те се опитали да заловят Рийд.

Както в Ню Джърси 1015 доклади , ченгетата многократно удариха ребра Рийд и го хвърли на земята. Лицето му беше оставил окървавено и подуто и кръвта му покриваше земята. Въззивният решението се казва повече от 10 от неговите расти "насилствено изтръгнат от скалпа му." Рийд е трябвало да бъдат хоспитализирани и все още страда от болки в гърдите му.

За да се стигне до решението си, съдът съотнесени дългогодишния прецедент вече в Държавен срещу Мълвихил, в който се отбелязва.:

"Ако в effectuating ареста или за временно задържане на служителите работят прекомерна и ненужна сила, гражданите могат да отговорят или обратно с използването на разумна сила, за да се защити, и ако по този начин служителят е контузен няма криминално престъпление е било извършено. "

Както съдът отбелязва, гражданин "губи своята привилегия за самозащита, ако той знае, че ако той не подаде на служителя, прекомерна употреба на сила на служителя ще престане."

Въпреки това, съдът обясни, че самозащита обучение на съдебните заседатели е задължително, дори ако адвокатът не е необходима.

Гледан най-благоприятно за ответника, доказателствата подкрепят извода, че полицаите използват ненужни и прекомерна сила срещу ответник, като по този начин осигуряване на рационална основа за такса за самозащита. Ето защо, съдът е следвало да даде на журито за самозащита такса като част от противопоставят инструкции за арест. Кели, по-горе, 97 Ню Джърси 200; Членка с. Симс, 369 NJ супер. 466, 472-73 (App. Div. 2004 г.). Невъзможността да се възложи на съдебните заседатели, че законна самоотбрана е оправдание за съпротива при арест, където фактите разумно могат да подкрепят тази защита представлява обикновена грешка. Симс, по-горе, 369 NJ Super. при 473.

Тъй като бе установено, че полицаите са използвали прекомерна сила и тежко ранен Рийд, съдът отбелязва, че Рийд щеше да бъде оправдано своята защита срещу злоупотребата му.

Ето защо, ответникът е имал право на такса за самозащита и бездействие си от указанията на журито беше обикновена грешка.

Докато този случай не се държи като прецедент, становището на съда, не е без основание. Самозащитата е естествено право; когато законите са на място, които защитават некомпетентни полицията чрез премахване на способността на човек да се предпази самия себе си, просто защото агресора има и значка и еднакво, това е нарушение на човешките права.

Това заключение се подкрепя и от правото на Индиана, който позволява на гражданите да се стреля по полицаи, които незаконно влизат домовете си.

В този случай, Индиана взе  действие за "признаване на уникалния характер на дома на гражданите и да се гарантира, че един гражданин се чувства сигурен в своя собствен дом срещу незаконно проникване от друго физическо лице или държавен служител."

Докато някои хора може да се опасяват-продавач над постановления и закони като този, те са изчезнали същността на въпроса. Въпросът не е да се създаде среда, в която хората се борят срещу полицията. Въпросът е да се създаде среда, в която полицията не действат по начини, които правят невинни граждани трябва да отвърне на удара.




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39741103
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031