Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2009 16:50 - Отключи творческото в теб!
Автор: integritylife Категория: Бизнес   
Прочетен: 3036 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 13.06.2010 18:16


Отключи вродената креативност в теб! - от Брайън Трейси image
“Въображението е по-важно от фактите” –
Алберт Айнщайн

Здравей! Имам някои добри новини за теб! Знаеш ли, че ти си потенциален гений?

Ти си по-умен, отколкото някога си си представял. Капацитетът на ума ти и творческата ти способност, които все още не си използвали, е многокранно по-голям от това, което си използвал през живота си досега.

Твоят мозък има над 10 милиарда клетки, всяка от които е свързана с над 20,000 други такива клетки в сложна мрежа от неврони и дентрити. Това означава, че броят на възможните комбинации и пермутации от клетки в твоя мозък е по-голям от броя на молекулите в известната вселена. Способността да генерираш идеи, които да подпомагат бизнеса ти, е практически неограничена. Следователно капацитетът ти да успееш е също неограничен.

Твоята креативност се стимулира от три фактора: 1) ЦЕЛИ, изпълнението на които силно желаеш;
2) ПРОБЛЕМИ, които искаш спешно да решиш;
3) ВЪПРОСИ, върху които си фокусиран.
image
Колкото повече се фокусираш върху постигането на определени твои цели, върху търсенето на решение на проблеми или върху намирането на отговори на трудни въпроси, относно твоя бизнес и личен живот, толкова повече ти ставаш по-умен и умът ще работи по-добре за теб.

Твоят ум и креативността ти са като мускул. Колкото повече ги използваш, толкова по-силни стават. В действителност ти можеш да увеличиш своя коефициент на интелегентност (IQ) като се дисциплинираш да мислиш креативно през целия си ден. И запомни, креативността е друга дума за “подобрение”. Всеки път, когато генерираш нова идея за подобряване на определена част от своя бизнес, например да намериш нов, по-добър, по-бърз, по-евтин и по-лесен начин за постигане на резултат, ти започваш да фунционираш на по-високо творческо ниво.

Както развиваш физическите си мускули, натоварвайки ги с физически тренировки, по същия начин ти можеш развиваш умствени си мускули - посредством умствени тренировки. По-долу следва едно упражнение за подобряване силата на твоя ум за отключване на вътрешния гений на творсекщото в теб...
image
Вземи един празен лист и напиши на него най-важната си цел или напиши във вид на въпрос най-неотложният ти за решаване проблем. Например, би могъл да напишеш Как да удвоя доходите си през следващите от 24 до 36 месеца?

След това, напиши 20 различни отговора на този въпрос (20 начина за решаване на този проблем и за постигане на целта). Избери си един от отговорите и веднага предприеми действие по него. Ще бъдеш удивен от резултатите.
image
Практично упражнение: Напиши най-неотложния си за решаване въпрос или напиши си целта, която най-силно желаеш да постигнеш. Тогава си престави, че този проблем е вичи решен перфектно или че целта ви е постигната по един съвършен начин. Как ти изглежда решението или осъществяването? Какво би направил веднага в момента за постигането на този резултат?

И запомни: Предприемането на действие е ключът!

За да научиш как да имае достъп до множество други подобни материали (аудио, видео и е-книги), би могъл да посетиш следния сайт: www.iLearningGlobal.biz/bulgaria

И
зползван източник: Nexera – Empowering Entrepereur (http://www.nexera.com/e-News/)   (c) 2009 Integrity Life – София.    



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: integritylife
Категория: Бизнес
Прочетен: 1143657
Постинги: 160
Коментари: 439
Гласове: 591
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930