Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2010 11:35 - Бизнес школа за предприемачи – Силата на ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА
Автор: integritylife Категория: Бизнес   
Прочетен: 3061 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 26.09.2011 13:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image 

Като хора, ние сме социални същества, живеем и се развиваме зависими един от друг. Така просто сме създадени, не можем един без друг и това е добро. Човек се реализира пълноценно само като част от общност – семейство, род, гражданско общество, бизнес. И там е мястото, където се създават и развиват взаимоотношенията.

Взаимоотношенията са едни от най-ценните ни ресурси, с които разполагаме.

Важно е да се знае, че всеки човек, с който общуваме, ни влияе по един от двата начина – позитивно или негативно. Или добавя и умножава плюсове в живота и бизнеса ни, или отнема и редуцира силата ни, чрез своето негативно влияние.

Затова е добре да се запиташ с какви хора си свързан. С такива, които изграждат мостове на взаимоотношения, или с други, които ги разрушават.

А сега ще ти задам още един въпрос.

Какво е твоето влияние върху хората около теб?

Позитивно или негативно? Ако е негативно, то ти си обречен на един скучен и неуспешен живот в изолация.


Но това може да се промени. Просто започни повече да слушаш и да даваш, спри да чакаш някой да направи нещо за теб. Откажи се от перфекционизма и протакането. Вместо да отлагаш, за да направиш нещо голямо и велико, започни за правиш неща, макар и малки и несъвършени, но винаги с фокус да послужиш на някой.
image
Тогава ти ще започнеш да прибавяш и умножаваш позитивната сила във взаимоотношенията си с другите. И съвсем скоро ще откриеш, как към теб ще започне да се връща същата такава позитивна сила от взаимоотношенията, които имаш.

Качеството на твоите взаимоотношения определя качеството на всичко в твоя живот, включително и бизнеса.

Затова постарай се да се обграждаш с хора, които те насърчават, мотивират и изграждат, но и които в същото време са честни към теб да ти посочват и такива неща, които не са добри и които ти трябва да промениш или да се откажеш. Често пъти това е много по-ценно, отколкото „потупването по рамо”.


Ако си загрижен за някой, то няма да го дискриминираш поради някои слабости, които виждаш в него, понеже никой от нас не е съвършен и застрахован от грешки.

Лично аз съм щастлив да имам такива хора в живота си, които често са ми давали добрия съвет за позитивна промяна. Добрият съвет е като подадената ръка. Той има силата да ти помогне да се изправиш тогава, когато си паднал. С него ти е по-лесно да преодолееш препятствие, което ти пречи, докато лошият съвет увеличава съществуващите препятствия, създава нови такива, не сочи изходни пътища, не дава идеи за намиране на решения.

image

Препоръчително е редовно да правиш оценка на взаимоотношенията, които имаш, понеже те рефлектират директно в живота и бизнеса ти.

Взаимоотношенията, които имаш, те правят зависим от други хора, но ако това е правилен ангажимент, то той ще ти даде умножаване и успех в твоя бизнес. Колкото по-здрави и силни са тези взаимоотношения, толкова по-силен е и твоя бизнес.

Силата на лоста (
leverage) се проявява единствено, когато това, което правиш е свързано с други хора – партньори или клиенти, с които изграждаш здрави взаимоотношения.

"Ако търсиш приятели, скоро ще откриеш, че се срещат доста рядко. Но ако излезеш и бъдеш такъв, не след дълго ще ги намериш" ~ Зиг Зиглар

На темата на взаимоотношенията е посветена поредната - шеста част на обучението „Бизнес школа за предприемачи”.

Сесия #06: Как влияят бизнес взаимоотношенията?

Материалите по тази част, както и по предишните пет, могат да бъдат заявени, безплатно, от ТУК.

Обърни внимание и отговори на въпросите в края на частта.

За твоя прогрес и до следващия път! :-)

 

(с) 2010 Integrity Life – София.





Гласувай:
3


Вълнообразно


1. integritylife - Позитивната сила във взаимоотношенията!
23.04.2010 11:46
Как да я имаме, увеличаваме и използваме за нашия успех в живота и бизнеса?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: integritylife
Категория: Бизнес
Прочетен: 1139288
Постинги: 160
Коментари: 439
Гласове: 591
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031