Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2011 11:07 - Един от най-опасните крадци на вашия най-ценен ресурс
Автор: integritylife Категория: Бизнес   
Прочетен: 6246 Коментари: 3 Гласове:
4

Последна промяна: 09.04.2013 16:59


image

Едно уточнение. Тук няма да става въпрос за нито едно от нещата, изобразени на горната картинка, поне пряко. :-)

Тогава кой ли е този най-ценен наш ресурс и кой е крадецът, който постоянно иска да ни го отнеме?…

Ресурсът е нашето ВРЕМЕ, а КрадецътТЕЛЕВИЗИЯТА!

Без да съм фаталист, аз се удоволствам на факти и статистики. Много от тях са интересни, сами по себе си, но без възможност ние да им въздействаме и/или променяме. Например това, че светлината за 1 година изминава 5.9 трилиона мили, е интригуващ факт, но в нашето ежедневие едва ли точно това има толкова голямо значение.

Напоследък все повече ме интересуват статистики и факти, които имат смайващ ефект върху живота на всеки от нас. Например, такава е статистиката, че
 

През 2010-та всеки човек е прекарвал средно
по 4 часа дневно пред телевизора!!!

 

На пръв поглед това може да ви се стори не чак толкова шокиращо, но нека разширим и анализираме тази статистика по следния начин.

Четири часа средно гледане на телевизия всеки ден биха означавали:

 

·        240 минути на ден

·        28 часа седмично

·        112 часа месечно

·        1’344 часа годишно

·        13’440 часа за едно десетилетие

·        107’520 часа за осем десетилетия!

 

Последният брой часове се равнява, обаче, на 4’480 дни или на 12.27 години.

Изводът е:

 

Ако един човек е живял 80 години и всеки ден е гледал по 4 часа телевизия, то той е прекарал близо 12.27 години от живота си пред телевизора!...

image

И това безвъзвратно прахосано време не включва времето на безполезен и безцелен престой в Интернет – в Google, Facebook, Skype, Twitter, и др., както и времето, погълнато от ползването на мобилен телефон за множество съблазнителни приложения…

Вероятно тогава тези пропилени 12 ще станат 20 години, а за някои, дори повече...

Има едно сигурно нещо. Когато някой човек ви каже, че е твърде зает, за да промени, подобри и балансира живота си, тогава проблемът не е времето. Причината е по-скоро липсата на увереност, амбиция, мотивация, разбити и откраднати мечти, или налудничавото фантазиране, че успехът би дошъл в живота ни някак си бързо, без наше участие и усилие. Всичко това е една голяма заблуда, но слава Богу че е преодолимо. Въпросът е дали човек ще го осъзнае и ще го сложи в ред приоритетите си в живота. Дали ще отсее важното от маловажното, креативното от десруктивното.

Смело мога да кажа, че „Нямам време” за нещо важно в 99.9% от случаите е преди всичко оправдание и безотговорност за неправилното ни управление на ресурса време, чиито настойници сме.

Добре да се замислим върху следните факти и прости истини:
 

·        Гледането на телевизия над 30 минути пречи на нормалното регенериране на клетките на мозъка и тялото ни;

·        Всеки път, когато ти и аз гледаме телевизия, ние следим животът и придвижването на мечтите на някой друг, докато нашите остават пренебрегнати и блокирани;

·        Когато някой каже, че няма време за нещо, то той не засяга конкретния казус, а съответния приоритет;

·        В 99.9% от случаите предаванията по повечето TV-канали са манипулативни и за промиване на нашите мозъци с цел формиране и поддържане на зависимост по критериите и стандартни на светската система;

·        Гледането на телевизия е предпоставка за изолация и уединение, което води до депресия и откъсване от реалността.

·       

 

Този списък е непълен и съм сигурен, че всеки може да си го допълни с личните си опитности – провали и поражения, поради негативното влияние на телевизията върху живота му.

Добре е, обече, човек да се учи от грешките си, но още по-добре е, след като ги разпознае, да спре да ги повтаря. Такъв би бил случаят с разпознаването на Крадецът на нашето, бих казал, безценно ВРЕМЕ!

В наша власт е този крадец да стои далеч от нас – там, където му е мястото, като в същото време съживим реалните си контакти и взаимоотношения с хората около нас – в семейството си, с близките си, в бизнеса и в обществото...

В този реален обмен и жива връзка е силата и истинското богатство.

 

Бъдете богати, изкупвайки ВАШЕТО БЛАГОВРЕМИЕ!

 

Като следствието на това, което не е най-важното, но е важно, е да притежавате всичко от първата картинка на тази публикация.

Надявам се споделеното да е провокирало някои мисли във вас и да ви предизвика към действия в правилната за вас посока. Споделете и вие нещо ценно по този въпрос. Вероятно държите ключ за врата, която стои отдавна затворена за някой. Използвайте го, не го крийте…

PS: Препоръчвам ви и следните 2 предишни публикации, които са свързани с темата за ресурса ВРЕМЕ:

 

·        Наистина ли използвате ефективно времето си за придобиване и умножаване на вашите доходи?

·        Постоянните врагове на вашите цели (в 2 части)


Надявам се тази пуликация да е била полезна за вас и до следващата ни среща, тук или на другите места, където бихме могли да се свържем:

Website: http://OgnyanChipev.ws/
Facebook:
https://www.facebook.com/ognyanchipev
Twitter:
https://twitter.com/ognyanchipev
Skype: ognyan.chipev




(c) 2009 2013 Integrity Life – София.

 

 




Гласувай:
4



1. анонимен - Някога имаше казарма и тя също уб...
02.02.2011 11:24
Някога имаше казарма и тя също убиваше поне 2 години от тъй ценното ни време. Роденият по нейно време фолклор си къткаше бисери от типа: "Единственото незагубено време в казармата е проспаното!", "Казармата ни подготвя за живота!" и "Простотията не ходи по животните!" и още много. Нека не изпадаме в умиление и споменуване, но ... ако се замислим, никой не никога не ни е насилвал за телевизията, интернета, говоренето по телефона и т.н.
В такъв случай, май приказката за простотията, макар и казармена, си остава вярна и съответно - актуална!
цитирай
2. integritylife - Настойничеството!
02.02.2011 11:32
Ние сме настойници на всичко това, което ни е дадено, включително и ВРЕМЕТО ни, като най-ценен наш ресурс и актив.
Да сме добри настойници означава поемане на отговорност да се погрижим и развием правилно това, което имаме и можем. Ето за такова изкупване на благовремието става въпрос!
цитирай
3. integritylife - 1. анонимен - Някога имаше казарма и тя също уб...
02.02.2011 11:37
Абсолютно сте прав/права! Изборът си е на всеки един от нас, но пък според този си избор има и различни резултати. затова, нека не завиждаме на тези, които наистина са платили цената на изкупване на благовремието и са постигнали нещо повече, по правилния начин и за благословение и насърчение на другите.
Просто такъв е животът - талантите ни са различни и решенията ни са различни. Но пък в това е и красотата на живота - да сме различни, но с общи и добри ценности.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: integritylife
Категория: Бизнес
Прочетен: 1139457
Постинги: 160
Коментари: 439
Гласове: 591
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031