Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2011 12:26 - Кой е твоят съдия?
Автор: integritylife Категория: Бизнес   
Прочетен: 3873 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 04.04.2013 13:32


Наскоро ми попадна една кратка статия от известния бизнес философ и ментор Джим Рон. Прочетох я за отрицателно време, но през останалата част от деня не престанах да мисля върху нея. Бях много предизвикан, затова реших, че не мога да задържа това послание само за себе си, а трябва до го споделя с другите. Затова преведох тази статия, за вас. Приятно четене и се оставете да бъдете докоснати и променени, ако наистина търсите успех в живота си. Посланието е ключово.

 

"Отчитайте резултатите си" ~ Джим Рон

 

image

 

Три са думите, които искам да запомните: тежест, отчетност и измеримост. А защо точно тези три думи? Те са, за да можете да разберете вследствие на какво е даден ваш резултат – поради ваше действие, отношение или философия.

Тъй като, ако определен резултат не ви харесва, то три са местата, където вие трябва да се намесите:

1) Донастройката на вашата философия;
2) Подобряване на вашето отношение; или
3) Придобиване на допълнителни умения чрез обучение за последващо действие.

Това е всичко, понеже действията, отношението и философията са тези, които създават резултатите.

 

Относно резултатите, запомнете, че се очаква в обозрим период от време да имате осезаемо развитие. Времето за вас трябва да е конкретно и измеримо. Например, не можете през пет минути да питате някой „Как вървят нещата?”, понеже най-вероятно е още твърде рано и той ще ви отговори „Съжалявам, но все още съм си у дома. Дай ми още малко време!” Или пък не е добре да чакате с години за нещо, понеже сигурно ще е твърде късно. Може да се окаже, че много от нещата са започнали да вървят зле, ако вие твърде дълго сте изчаквали, докато проверите какво се случва, т.е. липсва ви добра измеримост и отчетност.

 

Например, краят на деня би могъл да бъде един добър ваш времеви репер. А за да проверите дали имате прогрес в дадено нещо, то е нормално да правите такъв отчет всеки ден.

В Библията се казва, че ако сте ядосан за нещо или на някой, постарайте се да се освободите от това бреме преди залез слънце. Не пренасяйте яда си в следващия ден, понеже бремето може да стане твърде тежко. А ако го задържите за седмица, то може да ви повали за колене. Има неща, които трябва да бъдат свършени днес, не ги отлагайте за утре или за друг ден.

 

Ето и следващият времеви репер – седмица. Обикновено работодателите, за да заплатят седмичния труд на наетите на работа, те искат от тях съответен седмичен отчет. В него трябва да личат две неща – активност и производителност. Обикновено по-добрата активност води до по-висока производителност. Но ако вие сте мениджъра, приложете това правило към вас самите – трезво и безпристрастно, за да оцените вашия прогрес. Вие най-малко се нуждаете от снизходителност.

 

Моят ментор ми казваше, че успехът е игра на числа и още от самото начало ме питаше за моите числа. Един ден той ме попита: „г-н Рон, колко книги си прочел за последните 90 дни?”. Аз му отговорих: „Нула!” Той казваше: „Това не е добро число, а колко курса на обучение си посетил през последните 6 месеца, за да придобиеш нови умения?” Отговорих му: „Нула!” Той ми каза: „Това число не е добро, а през последните 6 години, колко пари си спестил?” Отговорът ми беше същия: „Нула!” Тогава той ми отговори: „г-н Рон, ако тези числа не ги промениш, то и твоят живот не може да се промени!” И добави: „Когато започнеш да подобряваш тези числа, едва тогава ще можеш да видиш промяна на всичко за теб!”

 

Понеже, когато става въпрос за успех, числата са тези, които се имат значение, правейки измерим прогреса в обозрим период от време. Точно в това се състои смисълът на най-добрата и печеливша отчетност.

 

image

 

И следва да е отчетността тази, която всеки човек прави сам за себе си.

 

Не очаквайте правителството да го направи за вас, нито шефа на компанията. Вие сте този, който трябва да си поставя времевите репери и да си пресметне числата, отговаряйки си на въпроса: „Правя ли прогреса, който искам и ще ме придвижи ли той там, където желая да отида - днес, утре и за в бъдеще?”

 

Така че, отговорът на въпросът от заглавието е: „Съдията си ТИ!”

 

За Вашия успех!

 

Използван източник: „Track your results” ~ Jim Rohn

 

Надявам се споделеното да е било полезно за Вас поне толкова, колкото е и за мен.

С пожелание за успех в процеса и до следващата ни среща, тук или на другите места, където бихме могли да се срещнем:

Website: http://OgnyanChipev.ws/
Facebook:
https://www.facebook.com/ognyanchipev
Twitter:
https://twitter.com/ognyanchipev
Skype: ognyan.chipev


(
c) 2009 - 2013 Integrity Life – София.





Гласувай:
5



1. integritylife - Собственото огледало
24.02.2011 12:32
Ако не сте го използвали отдавна и стои някъде, покрито с прах, потърсете то, изчистете го и започнете да се оглеждате честно в него - всеки ден! За да видите колко сте атрактивни и пълни с живот във вас, който иска да излезе и се превърне в успех! :-)
цитирай
2. mariposatracionera - Мъдро е. Това за "нулата&q...
23.05.2011 22:33
Мъдро е. Това за "нулата" залива като студен душ.
благодаря ти, Огняне!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: integritylife
Категория: Бизнес
Прочетен: 1139381
Постинги: 160
Коментари: 439
Гласове: 591
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031