Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2011 14:33 - Основно правило на мъдрото инвестиране
Автор: integritylife Категория: Бизнес   
Прочетен: 6130 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 17.05.2011 14:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

image

Този постинг представлява адаптиран превод на статията с оригинално заглание 20 Reasons to Sell (BUY!!) Physical Silver от Bix Weir

Първо искам да кажа, че съм голям фен на Среброто.

Написал съм множество статии на тема Защо Среброто е #1 Инвестиция в историята на инвестирането. Мисля, че в близко бъдеще едва ли ще има нещо друго, което да се сравни със Среброто, от гледна точка на динамики на поръчките/доставките, инвестиционни фундаменти, съотношение на инвестиционни участия, заблудителни/манипулативни реалности, парична значимост или дори връзка на националната сигурност на дадена нация с него. 

Притежанието на физическо Сребро би могло напълно
да промени вашата финансова реалност!

 

Говорейки по този начин, нямам предвид това, че НИКОГА не ще има подходящо време за продажба на вашето физическо Сребро.

Основното правило за мъдро инвестиране се състои в това да не сте прекалено пристрастени към вашите инвестиции, както и да мислите рационално, анализирайки добре инвестиционните си аргументи, или

 

Не действайте емоционално и мислете рационално!

 

В този ред на мисли, ще изброя 20-те основни причини, които ме мотивират да инвестирам във физическо Сребро, а също така, кое събитие би ме накарало да продам част от Среброто, което притежавам.

1) Ликвидирането на огромната къса позиция на COMEX в пазарът на Сребро, както бе съобщено от американския държавен борсов регулатор CFTC (Commodity Features Trading Commission).

2) Обявените ангажименти на CFTC и FBI (Federal Bureau of Investigation) в разследването на банката JP Morgan Chase за манипулиране на пазарът на Среброто.

3) Закриването на електронните борсови акции iShares Silver ETF (SLV) и последващите опити на тези инвеститорите да прехвърлят своите SLV-акции от т.нар. книжно Сребро в реално физическо Сребро.

4) Попадането на COMEX под ударите на Закона за дезинтеграционни търговски практики (Disruptive Trading Practices law), поради достигането на границата от 1’500 договора за доставка на Сребро.

5) Обявените от банка BIS (Bank for International Settlements) скандални финансови злоупотреби и манипулации с деривати в Сребро, извършени от банките JP Morgan и HSBC.

6) Собствениците на книжно Сребро (Silver Certificates) започват масово да си изискват съответното физическо Сребро.

7) Исторически съотношението между цените на Златото и Среброто (Gold Silver Ratio) реално отразява добитите количества от съответните благородни метали, достъпни на пазара за свободна търговия. (В момента това съотношение отново на отговаря на реалностите и предстои да се коригира в посока намаляване да обичаното ~ 1:16, дори и по-малко.)

8) Потребителите на Сребро за индустриални приложения осъзнават неговото бързо изчерпване и с цел обезпечаване на бъдещите си производства спешно се запасяват с необходимото физическо Сребро.

9) За редица индустриални приложения е трудно да се намерят реални заместители на Среброто, които да са с аналогични свойства и параметри.

10) Все по-голяма част от тези 99.9% от хората, не инвестиращи във физическо Сребро, осъзнават в момента, че то е изключително подценено и започват да разбират неговата стойност и стабилност.

11) Признанието на американското правителство, че за последните близо 50 години е било ангажирано в дирижирано ценово потискане на Среброто с цел изкуствено поддържане на доверие в необезпечения долар, като глобална резервна валута.

12) Редица авторитетните статистически фирми на пазарът на Сребро, напълно преосмислят своите анализи и прогнози, като вече допускат голям скорошен годишен дефицит в доставките на физическо Сребро.

13) Американската служба за геоложки проучвания USGS (U.S. Department of the Inventor Geological Survey) алармира света за това, че при сегашните темпове на използване на Среброто, откритите залежи в земните недра биха стигнали за не повече от 10 години.

14) Мнението на инвеститорите, че значителното покачване на цената на Среброто не би довела до намаляване на заявките за доставка, поради малките количества, които се използват от него в производството на съответните индустриални продукти.

15) Основните масмедии информират, че делът на инвестициите в Сребро значително надхвърля този в Злато.

16) Количеството на произведените от Американския монетен двор бульонни сребърни монети „Американски орел” е значително увеличено и все още се покрива от доставяните суровини. (но това става все по-трудно)

А сега, кога бих продал част от наличното си Сребро?

17) Когато инвеститорите спрат за казват, че „да се съхранява Сребро е трудно, понеже то е тежко и обемисто”, и когато започнат да се съобразяват с това, че „Среброто е твърде ценно, за да го съхраняват в банкови трезори”.

18) Когато Централните банки по света спрат да печатат пари „при всяко друскане по пътя, грижейки се за постоянния растеж на икономиката”, а също когато спрат трансфера на състоятелност от масите към една малка група от свръх богати хора.

19) Когато правителствата и гражданите осъзнаят, че единствено Златото и Среброто са легалната и стабилна парична форма.

и накрая…

20) Когато цената на Среброто се покачи дотолкова, че да покрие моите надежди и аспирации като инвеститор, така че да мога да видя пазарът свободен от манипулации.

Това са причините и списъкът от събития, които ме мотивират да инвестирам във физическо Сребро. Всяко от тях влияе върху цената и рано или късно, всички те ще намерят своето реално изпълнение.

Когато това се случи, тогава ще потърся нещо друго и по-добро от Среброто, за да инвестирам в него.

А до тогава

 

Не продавам нито унция Сребро…, а вие можете да си закупите от някоя банка, докато все още това е възможно!...

 

И нека пътят, който сте избрали е правилният път!

 

Бикс Уайър (The Road a Roota)


Забележка: Този постинг представлява адаптиран превод на статията 20 Reasons to Sell (BUY!!) Physical Silver от Bix Weir

 


И така, надявам се, научихте кое е основното правило на мъдрото инвестиране:
 

Действайте с разума, а не с емоциите си!

Като в същото време анализирате внимателно аргументите и параметрите на това, в което инвестирате. Вярвам, че изброените по-горе 20 основни причини са ви помогнали да разберете защо инвестирането във физическо Сребро в момента е мъдро и перспективно.

Ако ви е необходима допълнителна информация и консултиране по темата, то бихте могли да се свържете директно с мен.



(c) 2011 Integrity Life – София.







Гласувай:
3



1. integritylife - Какво е Инвестирането?
17.05.2011 14:47
Инвестирането е израз на това, че човек не живее единствено и само за днес и за себе си, а планува и мисли за бъдещето. Инвестирането не трябва да се смята само като бизнес и то само за определени хора. То по-скоро трябва да бъде стил на живот и е за всеки човек. Най-големият актив, който имаме и в който трябва да инвестираме, сме самите ние.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: integritylife
Категория: Бизнес
Прочетен: 1139329
Постинги: 160
Коментари: 439
Гласове: 591
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031