Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2011 00:04 - Гърция и САЩ… - има ли някаква разлика?...
Автор: integritylife Категория: Бизнес   
Прочетен: 4800 Коментари: 4 Гласове:
9

Последна промяна: 04.07.2011 20:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Само в нулите!...
А за кои нули става въпрос, ще разберете по-надолу...


image

Настоящата публикация представлява адаптиран превод на една от последните статии на Робърт Кийосаки със следното оригинално заглавие:

Greece and the US… Any Difference? ~ by Robert Kiyosaki (#90 Online Exclusive Update of Conspiracy of the Rich: the 8 New Rules of Money)

Като американец, открих че сънародниците ми са склонни да си мислят, че сме най-умните хора на земята. Тази арогантност е една от причините светът днес да е в финансова криза. Но открих, че в много други страни има доста хора, които си мислят същото – че те са най-умните хора в света, което показва, че това болестно състояние не е само американско.

Ако погледнем назад към 90-те години на миналия век, ще си припомним как банкерите в Америка се надсмиваха на финансовата криза в Япония, наричайки японските банки „банки-зомби” – мъртви, но все още дишащи. Но през 2007-ма американските банки също зомбираха. Тогава никой от тях не се смееше…

През 2011-та, много американци се смееха на проблемите в Гърция, обвинявайки гърците, че били много слаби в менажирането на собствените си финанси. В момента , обаче, единствената разлика между Гърция и Щатите е само в броя на нулите зад значещите цифри на съответния им държавен дълг (б.п. – някъде над $350"000"000"000 за Гърция спрямо над $14"467"000"000"000 за Щатите, т.е. стотици милиарди спрямо десетки трилиони). И ако Гърция е една зомбирана нация, тогава Съединените щати какво са?...

Лично аз вярвам, че Гърция и Япония са само няколко години преди Щатите. Днес, гръцките граждани протестират по улиците срещу орязването на заплатите, на пенсиите и на доходите им. Гърците са достатъчно охранени, за да направят нещо повече в момента. Много от тях теглят депозитите си от банките и закупуват ценни метали, понеже вече не вярват на банките и на Европейския съюз (ЕС).

Днес светът се чуди дали Гърция ще банкрутира, спирайки да плаща заемите си, което ще доведе до срив на банковата система - в и извън ЕС. Хората се чудят дали банките в Гърция ще се спасят или страната ще колабира.


Уверен съм, че Щатите са само няколко години след Гърция, когато ще започнат масовите съкращения, бунтове и протести.

Както вече писах в книгата си „Конспирацията на богатите: Новите 8 правила на парите” (Conspiracy of the Rich: The 8 New Rules of Money (COR)), всичко това, което се е случвало преди, ще се случва отново и отново.

Разликата е в това, че сега нещата не се случват в някои изостанали страни от третия свят. В момента е ред на Европа и Америка. Днес дори има бунтове и в Китай, където хората протестират за по-добри икономически условия. Но нека да кажа следното - всичко това е част от театъра на измислената фалшива монетарна система.

Убеден съм, също така, че ще бъде направен отчаян опит Гърция да бъде „спасена” с още повече дълг. Така хората по света ще получат пореден фалшив повод за успокоение, ръкопляскания и аплодисменти, за да продължат да си мечтаят и вярват, че ще могат да продължат да си плуват, без да потънат, в морето от дългове и фалшиви пари.

Ако Гърция не успее да се спаси, както не успя щатската банка Lehman Brothers, тогава Ирландия, Португалия и Испания ще трябва да бъдат спасени, както трите американски банки - Citibank, Bank of America и Goldman Sachs, бяха спасени, след сгромолясването на Lehman.

Днес светът се чуди дали Гърция ще бъде рефинансирана до средата на месец Юли, като в същото време хората се чудят, дали в Щатите ще бъде „повдигнат” таванът на националния дълг. Две различни страни…, но с един и същи проблем...

image

В момента наблюдаваме дефлация на световните пазари, което води до спадане на цените на петрола, златото и среброто. Това би могло да бъде една добра новина за тези, които вярват, че най-лошото все още предстои. Ако цената на златото спадне под 1’350 $/oz, а тази на среброто – под 20 $/oz, то бих бил много щастлив да продължа да закупувам повече от ценните метали. А ако се случи обратното, то аз вече съм инвестирал достатъчно в злато, сребро и петрол, за да съм готов за едно такова бъдещо покачване.

Според мен, 2012-та се очертава да бъде още по-тежка от 2011-та. Ако прочетете COR, ще е добре да обърнете внимание на графиките от 190та и 191ва страници. Едната диаграма показва голямата пропаст на дългът на Щатите при Президента Обама, а другата сочи пиков скок на ипотеките през 2012-та. С други думи, следващата година се очертава да бъде добра за истинските инвеститори.

След изтичането на срока на количественото облекчение QE2 (quantitative easing-2), за мен е ясно, че FED ще премине и към следващото – QE3. Това ще се случи някъде през 2012-та или дори по-рано, ако стоковите пазари се сринат.

До следващия път!

Р.К.

------------

Препоръчвам ви да гледате филма „Дългокрация”, който е в много тясна връзка с на горната статия. Следва линкът към първата от 7-те части на този филм:

Дългокрация – Част 1

Дали като народ и нация ще можем да се поучим от грешките на другите, за да ги избегнем, а не да ги преживеем болезнено - на свой гръб и за своя сметка? Според мен, съвсем скоро ще имаме отговора на този въпрос…

Има други много важни въпроси и избори – лични, на всеки един от нас. Как да се подготвим и предпазим от финансовата и икономическа буря, която се задава и няма да подмине и нас? Имаме ли все още шанса и времето за успешна подготовка и финансова защита, на нас и близките ни?

Ако тези въпроси ви вълнуват и ако имате нужда от съвет и препоръки, на разположение съм, за да споделя опит с всеки от вас. Как? Като следите това, което публикувам и като се информирате допълнително, или като контактувате директно с мен.


(c) 2011 Integrity Life – София.







Гласувай:
9



1. анонимен - Дупе да им е яко и
04.07.2011 07:33
на едните, и на другите!
цитирай
2. balkanec - Хаха, яко
04.07.2011 15:12
Голяма истина.
За общия нрав (и произход) на гърците и еврейската върхушка в САЩ:

http://bgsviat.narod.ru/drevnobulgarskaistoria/gurci.htm
цитирай
3. анонимен - Оги, благодаря ти за филма! Безц...
08.07.2011 23:03
Оги,благодаря ти за филма! Безценен е!
цитирай
4. ivanmitev57 - Причината за кризата е "Грешка на Джон Лоу"
14.12.2011 00:08
В Гърция и в САЩ причината за кризата е една и съща - "Грешката на Джон Лоу".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: integritylife
Категория: Бизнес
Прочетен: 1139424
Постинги: 160
Коментари: 439
Гласове: 591
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031