Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2011 18:42 - Защо Среброто свети все по-ярко и от Изток?
Автор: integritylife Категория: Бизнес   
Прочетен: 7034 Коментари: 9 Гласове:
2

Последна промяна: 19.08.2011 21:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Причината е много проста: Понеже от Китай и Индия заявките за Сребро нарастват през 2011та с 30%, а през 2012та този процент ще е дори и още по висок – 40%!...

image

Но нека погледнем някои факти и статистики.

По официални данни, вносът на сребро в Китай през 2010та е нараствал близо 4 пъти, за да достигне количеството от около 3
’500 тона. Това се дължи основно на увеличените заявки за нуждите на индустриалния и бижутерския сектор.

През последните няколко години търсенето на сребро в Китай и Индия се увеличи, също така, понеже редица инвеститори все повече предпочитат среброто като един добър и сигурен актив.

В Китай около 70% от общото заявено количество сребро е за многобройните индустриални приложения.

Среброто се използва много широко в електрониката, електротехниката, топлотехниката, соларната индустрия, ювелирната промишленост, а като анти бактериално средство – в медицината, козметиката, и др.

Китай е най-големият производител на електронно и соларно оборудване, което задължително изисква сребро.

Заявките за сребро в Китай и Индия за 2011та година са се увеличили с около 30%.

Консумацията на сребро в Индия пред 2010та е около 2
’800 тона, а прогнозата за 2012та е тя да увеличи до 5’000 тона.

 

Над 70% от населението в Идния, които инвестират в сребро, са от провинциалните района. Броят на населението на Индия е почти 1.2 милиарда души.

През 2010та световното производство на сребро достигна 29’
000 тона, като близо 22%, т.е. над една пета, от него се консумира само от 2 държави – Китай и Индия.

Съществена част от инвеститорите в сребро в Китай и Индия прибягват към закупуването на този актив с цел защита от сриването на борсовите пазари.

Докато през последните 4 години световните пазари бележат голяма несигурност, това не се отнася за среброто, което го прави идеален актив за инвеститорите, давайки им сигурност и висока възвращаемост.

Прогнозата да увеличението на заявките за сребро през 2012та в Китай и Индия е да достигне 40%, основно поради нуждите на множеството индустриалните приложения, а също и като стабилен инвестиционен актив.

Днес сме свидетели сме на силното обезценяване на световната резервна валута – американския долар, също и на високата инфлация на всички останали валути. Размерите на икономическата криза са глобални, потреблението на стоки и услуги е свито, доходите на населението намаляват, безработицата расте. Расте също и недоверието на хората в правителствата, банките и застрахователните компании. Политическата нестабилност се усеща в много райони в света. Всичко това води до нарастване търсенето на благородните метали – сребро и злато, а оттам цените им продължават и ще продължават да растат.

Нищо по-разумно не остава за човек, освен да се съобрази с всичко това, което се случва и да предприеме конкретни стъпки и действия за защита поне на част от доходите си, инвестирайки в ценни метали, а като по-достъпно ценово и с голям последващ потенциал – в сребро.

Разбира се, всички, особено тези, които нямат опит, се нуждаят от повече информация и консултиране, за да се избегнат досадни грешки и да се постигнат най-добри инвестиционни резултати. Ето защо, препоръчвам да се запознаете със следната публикация, както и с други подобни в моя блог и сайт.
 

10-те най-допускани грешки при инвестирането в Сребро и как да ги избегнем?

 

За конкретни въпроси, бихте могли да контактувате и директно с мен.

С пожелание за успех и до следващия път! :-)

 

 

(c) 2011 Integrity Life – София.

 




Гласувай:
2



1. apollon - много логична статия
18.08.2011 16:17
много логична статия
цитирай
2. анонимен - От Коста
19.08.2011 19:52
Този път номера с масивна разпродажба на хартия при пазара на сребро не мина ! Към 14.25 бяха продадени над 7500 договора за по 1000 унции всеки ! Точно в 17.25 количествата бяха над 10700 договора за по хиляда унции !!! Правете си сметката какъв опит за натискане на главата на среброто стана :) Въпреки това възстановяването стана за час и после поскъпна с още един процент ! Изводът - единични хартиодържачи на късо срещу милиони дребни инвеститори (за второто искрено се надявам !!!) Докато всички прожектори са насочени към златото ,среброто е като приливна вълна - не се вижда ,но е могъща ...
цитирай
3. integritylife - 2. анонимен - От Коста
19.08.2011 21:20
Коста, благодаря ти за този много точен и ценен коментар. Действително следващата седмица се очертава да бъде много интересна. И аз мисля, че се задава могъщата сребърна вълна, която не може повече да се задържа...
цитирай
4. анонимен - Коста
20.08.2011 13:02
На спокойствие в събота прегледах анализа на среброто през седмицата :) Предполагам бързо тестване на предишния рекорд около 48 долара следващата седмица ако няма натиск ,знаете :) Ако има -ще се забави с още една .До края на годината навсякъде говорят за 100 долара унцията . Когато достигне обичайното съотношение със златото 1:40 ,при очаквана цена от 2000 за жълтия метал ,се смята много лесно :))) 300 ! процента скок за около 6 месеца като прогноза (ако 50 $ за унция ми е база:) ) Разбира се хартиите няма да са безучастни ,и може да се очакват колизии :) Явно в Азия вече не се хващат за подписи по договори , а за твърди активи .При нашите замръзнали заплати ,имаме вече седмици време за хедж в метала на луната (знам ,че имаме милионери ,но този блог не е за тях мисля :) ) Намирисва на нова ценова листа на монетите в БНБ ,която е за кота 48 $ за унция .
Това е само мнение на лаик , не го взимайте за професионален съвет -не съм Бъфет или Сорос . Решението да си роб или свободен , е само твое.
цитирай
5. integritylife - 4. анонимен - Коста
20.08.2011 21:30
Така е, Коста. Нещата отиват в тази посока, по-бавно или по-бързо, но това е, което ни очаква. Според мен, понеже като Среброто в момента е невероятно подценено - поне 3 пъти от нормалното, а при завишени заявки за индустриални приложения, много повече, цената му ще започне да се повишава по-бързо през следващите седмици и месеци. Дори някои прогнози за съотношението на цената на златото към цената на среброто е то да намалява и след време да спадне до 1:10, 1:5, дори 1:1 - един Господ знае...
PS: С този блог "ЖИВОТ В ИНТЕГРИТЕТ целта ми е да давам добра и полезна информация за по-широк кръг хора, по темите, които са актуални днес - в бизнеса, финансите, икономиката и обществения живот. А за хора, които се интересуват по-професионално от инвестиране, предприемачество и бизнес, аз съм готов да предам нещо по-професионално, стига те да контактуват директно с мен, извън този блог - например чрез имейл на моя адрес ognyanchipev@gmail.com. Коста, ако и ти си един от тях, заповядай. За мен ще бъде удоволствие. :-)
цитирай
6. анонимен - Коста
27.08.2011 11:22
Благодаря за поканата ! Моля за вашето мнение ,за възможността от ремонетаризацията на среброто в близко бъдеще ! От две години най-големия производител на сребро -Китай от нетен износител е нетен вносител ,като това не мога да си обясня с икономически нужди .Количествено те са според мен най-много равни на вноса само -200 млн унции .Всичко останало е за запаси !!! Ако стане това ,цени от 100 долара са направо смешни ... И още - в края на 2010 4 банки китайски и 4 американски са в топ 10 по активи .Сега няма нито една американска !!! Бъфет даде за цветя и венци 5 млрд на ВАС ,при загуби поне 50 млрд. Има насочване на капитали към БРИК без много шум ! Какво значи това според вас ?
цитирай
7. integritylife - 6. анонимен - Коста
27.08.2011 22:23
Коста, според мен, свидетели сме на едно преразпределяне на силите, малко преди създаването на нова единна световна парична единица. Само дано да е с някаква форма на златно покритие...
цитирай
8. shtaparov - Тенденция
03.09.2011 08:52
Целта е Китай и Индия постепенно да изземат световните запаси от ценния метал,
а после да диктуват цената му и да наложат юана като нова световна валута на мястото на долара. А китаец как може да те обере,бял човек никога не може!
цитирай
9. integritylife - 8. shtaparov - Тенденция
03.09.2011 15:12
Благодаря за коментара, Ангел!
И аз мисля, че целта е спирането на долара от това да продължава да бъде световната резервна валута. Този проект, обаче, е доста по-голям от това Китай и/или Индия да наложат своите локални валути като нови резервни световни такива. Световният елит, който се опитва здраво да държи цялата финансова пирамида и икономиката и ресурсите няма да допусне това. Да, в този процес икономиките на тези 2 страни работят (и прегряват) на високи обороти и това създава доста големи проблеми - не само на Китай и Индия, но и на целия свят. Балони, които ще се спукат, рано или късно. Белег за всичко това е пазарът на ценни метали - златото и среброто, на истинските пари. Той е много показателен за това накъде отиват нещата, затова е много важно да се следи и да се предприемат адекватни мерки за защита...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: integritylife
Категория: Бизнес
Прочетен: 1145032
Постинги: 160
Коментари: 439
Гласове: 591
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930