Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2011 19:59 - ПАРНО, ВИК, ЕЛЕКТРО- АВАРИЙНО 08ч до 20ч , 088 890 13 96 , 02 829 18 89, 087 790 13 95
Автор: graucho Категория: Бизнес   
Прочетен: 17875 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 24.01.2013 12:00


ЕТ Диана 92-Качествени строителни ремонти на нормални цени с гаранция, къртачни услуги, в и к, водопровод и отопление, гипсокартон и щпакловки, лепене плочки, електро. 02 829 18 89 , 088 890 13 96 , 087 790 13 95, skype mikelandjelo11111 .
СМЯНА НА ЩРАНГОВЕ *СМЯНА НА ЩРАНГОВЕ - БЕЗПЛАТЕН ОГЛЕД

*СМЯНА НА ЩРАНГОВЕ - БЕЗПЛАТНА ОФЕРТА

*СМЯНА НА ЩРАНГОВЕ - ВЪЗМОЖНОСТ ЗА РАЗСРОЧЕНО ЗАПЛАЩАНЕ

*СМЯНА НА ЩРАНГОВЕ -  ПРОМОЦИИ И НАМАЛЕНИЯ

*СМЯНА НА ЩРАНГОВЕ -  КАЧЕСТВО И КОРЕКТНОСТ

*СМЯНА НА ЩРАНГОВЕ - ГАРАНЦИЯ НА МОНТАЖА 7 ГОДИНИ

*СМЯНА НА ЩРАНГОВЕ- ГАРАНЦИЯ НА ВЛОЖЕНИТЕ ТРЪБИ И ФИТИНГИ  50Г

*СМЯНА НА ЩРАНГОВЕ - РАБОТА В РАМКИТЕ НА ЕДИН ДО ДВА ДНИ

*СМЯНА НА ЩРАНГОВЕ - ПОЧИСТВАНЕ И ИЗВОЗВАНЕ НА  БОКЛУЦИТЕ ОТ СТАРИТЕ ТРЪБИ

*СМЯНА НА ЩРАНГОВЕ - ЗАМАЗВАНЕ И УКРЕПВАНЕ НА НОВИТЕ ТРЪБИ

*СМЯНА  НА ЩРАНГОВЕ - РАБОТА В УДОБНО ЗА КЛИЕНТИТЕ ВРЕМЕ

*СМЯНА НА ЩРАНГОВЕ - МОНТАЖ СПИРАТЕЛНИ КРАНОВЕ


image  *  СМЯНА НА ЩРАНГОВЕ - МОНТАЖ  ИЗОЛАЦИЯ НА НОВИТЕ ТРЪБИ





НА НАС МОЖЕ ДА РАЗЧИТАТЕ ЗА:

*ОТСТРАНЯВАНЕ НА ТЕЧОВЕ И АВАРИИ
*ИЗГРАЖДАНЕ НА НОВИ И ПОДМЯНА НА СТАРИ ВиК ИНСТАЛАЦИИ ОТ PVC , ПОЛИПРОПИЛЕН , ПОЛИЕТИЛЕН И МЕД
*МОНТАЖ НА ТОАЛЕТНИ ЧИНИИ, ТОАЛЕТНИ КАЗАНЧЕТА И МОНОБЛОКОВЕ
*СМЯНА НА ХОРИЗОНТАЛНИ И ВЕРТИКАЛНИ ЩРАНГОВЕ
*МОНТАЖ МИВКИ
*МОНТАЖ АКСЕСОАРИ БАНЯ
*ПОДМЯНА КАМЕНИНОВИ ТРЪБИ С PVC ТАКИВА
*ОТПУШВАНЕ НА КАНАЛИ , МИВКИ
, СИФОНИ И ДР.
*ВИК МОНТАЖ НА ДУШ-КАБИНИ И ШКАФ-МИВКА БАНЯ
*ВИК МОНТАЖ НА СТРУКТОРИ ЗА ВГРАДЕНИ КАЗАНЧЕТА
*ВИК МОНТАЖ НА ВОДОМЕРИ И ХОЛЕНДРИ КЪМ ТЯХ
*РЕМОНТ ПАРНО
*МОНТАЖ РАДИАТОРИ
*СМЯНА РАДИАТОРИ
*РЕМОНТ И МОНТАЖ ЕЛЕКТРОУР
ЕДИ
*МОНТАЖ НА БОЙЛЕРИ
*МОНТАЖ ЕЛЕКТРОТАБЛА
*МОНТАЖ ОСВЕТИТЕЛНИ ТЕЛА
*МОНТАЖ КЛЮЧОВЕ И КОНТАКТИ
*РЕМОНТ РАДИАТОРИ ПАРНО, ДОБАВЯНЕ И ОТСТРАНЯВАНЕ НА ДЕФЕКТНИ ГЛИДЕРИ (РЕБРА)


Ние извършваме вик услуги, електроуслуги, ремонт на отоплителни,локално парно инсталации в следните квартали в София:

           Балша, Банишора, Банкя, Белите брези, Бенковски, Бистрица, Божурище, Борово, Ботунец, Бояна, Бункера ,Бусманци, Бухово, Бъкстон, Бояна , В.з. Малинова долина, Вертикал-Банкя, Витоша, Владая, Военна рампа, Войнеговци, Волуек, Враждебна, Връбница, Гара Искър,  Гевгелийски, Гео Милев, Герман, Гниляне-Нови Искър, Горна баня, Горни Богров,
Горни Лозен, Горубляне, Гоце Делчев, Градоман-Банкя, Дианабад, Димитър Миленков, Доброславци, Долни Богров, Долни Лозен, Долни Пасарел, Драгалевци, Дружба 1, Дружба 2, Дървеница, Железница, Желява, Житен, Западен парк, Захарна Фабрика, Зона Б -18, Зона Б -19, Зона Б- 5, Иван Вазов, Иваняне-Банкя, Изгрев, Изгрев- Нови Искър, Изток, Илинден, Илиенци, Казичане, Киноцентъра, Княжево, Клисура, Кокаляне, Красна поляна, Красно село, Кремиковци, Крива река , Кривина, Кръстова вода, Кубратово, Кумарица- Нови Искър, Курило- Нови Искър, Кътина, Лагера, Лев Толстой, Левски, Левски-В, Левски-Г, Лозенец, Локорско, Люлин 1, Люлин 10, Люлин 2, Люлин 3, Люлин 4, Люлин 5, Люлин 6, Люлин 7, Люлин8, Люлин9, Малашевци, Малинова долина, Мало Бучино, Манастирски ливади, Мировяне, Михайлово-Банкя, Младост, Младост 1А, Младост 2, Младост 3
Младост 4, Модерно предградие, Мотописта, Мрамор, Мусагеница, Мърчаево, Надежда 1, Надежда 2, Надежда 3, Надежда 4, Надежда 5, Надежда 6, Негован, Обеля, Обеля 1, Обеля 2, Оборище, Овча купел 1,
Овча купел 2, Орландовци, Павлово, Панчарево, Плана, Подгумер, Подуене, Полигона, Разсадника, Редута, Република, Света Троица, Световрачене, Свобода, Сердика, Сеславци, Симеоново, Славия, Славовци - Нови Искър, Слатина, Стефан Караджа, Стрелбище, Студенски град, Сухата река, Суходол, Требич, Триъгълника, Факултета, Филиповци, Фондови жилиша, Хаджи Димитър, Хиподрума, Хладилника, Христо Ботев, Централна гара, Центъра, Челопечене, Чепинци, Щъркелово гнездо, Яворов , Яна.



        Елементи на отоплителните инсталации
    Отоплителни тела
Глидерни отоплителни тела (прешленни)
За сега най-употребяваните отоплителни тела са радиаторите, понеже при тях са елиминирани голяма част от недостатъците на останалите отоплителни тела.
Те се отливат от чугун или алуминий или се правят пресовани от ламарина.В някои страни се произвеждат и керамични (порцеланови) радиатори.Чугунените радиатори се произвеждат най-често в три основни типа, едноколонни, двуколонни  и триколонни. Изборът на вида зависи от мястото на монтажа и площта, с която се разполага.Радиаторите с вградено отоплително шкафче са голямо удобство за домакините , но с течение на времето не успяха да се наложат заради по-сложното им производство. Иначе този тип радиатори имат предимството в жилищни сгради, топлофицирани чрез ТЕЦ , където отоплителните инсталации се поддържат денонощно със сравнително евтина топлинна енергия.
  Радиаторите са образувани от определен брой кухи глидери , съидинени по между си чрез глухи нипели и топлоустойчиви гарнитури. Понякога крайните глидери се отливат с крака, за да се поставят на пода без носещи конзоли в стената. При нипелите и кухините на глидерите топлоносителя преминава от един глидер в друг. Накрая на радиаторите се поставят се тапи , а в началото им щепсел , който посредством анщлуси се свързва с отоплителната инсталация.
Кухините в глидерите образуват вертикални канали наричани колони , по които топлоносителят се движи отгоре надолу.
Основен размер , по който се наименова всеки радиаторен глидер , е неговата строителна височина -отстоянието на оста на горния отвор до оста на долния отвор. На това разстояние трябва да се нивелират двата тръбни аншлуси-топлият и студеният. Стандартните строителни височинина произвежданите радиатори са  300, 350, 500, 600 и 1000мм. Те се избират според разполагаемата подпрозоречна височина на стените. Радиаторите от 300мм са предназначени за монтаж под високи витринни прозорци , а тези от 1000мм-за монтаж без прозорци.
Радиаторите обикновено се монтират под прозорците, за да се осигори по-равномерно разпределениена температурата на помещението. Поради това двата типа от 500 и 600мм пригодени за подпрозоречен монтаж, се употребяват най-много.
У нас се избягва поставянето на радиатори на пода чрез някакъв вид конзолни крака , понеже трудно се почиства около тях. Най-често радиаторите се монтират върху носещи конзоли и придържащи скоби  (халтери), които са закрепени в стените. Разстоянието от радиатора до пода, стената и подпрозоръчната дъска , трябва да са минимални с цел заемане по-малка площ от помещението, а и същевременно да се осигури циркулация на въздух.За намаляване на топлинните загубисе препоръчва стените зад радиатора да са добре измазани и изолирани отвътре и отвън.
В сравнение с отоплителните тела от гладки и от ребрести тръби чугунените и алуминиеви радиатори са по-устойчиви на корозия и имат по-дълъг живот от тях.
Недостатък при тях е по-високата им стойност , дължаща се на сложната им форма и по-трудната им изработка.
    Панелни ламаринени радиатори.
Панелните ламаринени радиатори имат някои предимства пред чугунените и алуминиевите радиатори и се използват не малко във строителството и бита. Направени са чрез пресоване на стоманена двойнодекапирана ламарина. Издържат работно налягане от 6ат и температура на горещата вода до 110 градуса целзий. Съществуват голям брой типоразмери , български и вносни, но по-разпространени те са 250, 350, 550, 650 и 750. тези радиатори имат малка маса за единица нагревна повърхност-11кг/м2, лесна направа и много лек монтаж. Чрез точкова заварка и ролков заваръчен апарат могат бързо и удобно да се съидинят
отделните панели в желаната нагрявна повърхност. Нагрявната топлина от единица маса е значително по-голяма от тази на чугунените радиатори и сравнима с тази на алуминиевите радиатори. недостатък при тях е по-слабата устойчивост срещу корозия и активни води в сравнение с другите типове радиатори и по-късият им живот.



Избор на Душ кабина

 

Не е тайна, че баните в голяма част от жилищата ни са далече от съвътршенството и по размери по интериор. И ако с първото няма какво да се направи то с второто си струва да се замислим.

Отдавна отминаха дните, когато всеки щастлив новодомец , който влиза в самостоятелен апартамент , може да се наслади на просторна баня. Последните домове с бани, така наречени сталиниски, са построени в края на 50-те години.Тези , които имат панел от 80-те, често ги чака депресираща картинка-малка стая, заета 2/3 от чугунена вана със стандартни размери. В резултат „баня” и „баня” често се бърка в разговор.

Без да навлизаме повече в подробности от нашия бит, ще признаем печалната истина: голяма част от нас живеят в подобни условия. Така че ви предлагам да поговорим , ако предприемете ремонт в банята , как най-удачно да поставите всичко необходимо и да изпитвате удоволствие при посещение в банята и тоалетната.

Незаменима в този случай ще бъде модерната душ кабина . Но преди това да поговорим за различните видове кабини. Ще се спрем на тяхното главно предимство, което не е трудно да се досетим-всяка душ кабина заема почти два пъти по-малко място от коя и да е стандартна вана. Обичайните размери варират от 70/70 см до 130/130. В съответствие с вашата баня се освобождава солидно количество пространство ,което може да бъде оползотворено от перална машина, мивка, огледало, шкаф и др.

За начало да дадем ясно определение: Душ кабината, това е оградено и определено по определен начин място за взимане на душ, но не и да се изкъпеш във вана. Съществуват открити и закрити душ кабини.Първите заграждат частично определено място, докато вторите напълно затварят не само периметъра, но са затворени  отгоре и могат  да имат сложна електрическа и водна инсталация осигуряващи хидромасажни струи. Откритата кабина може да бъде просто построена между две стени и затворена с плъзгащи се страници или врати.Един вариант е когато душ кабината е монтирана директно на пода, а другия тип е когато тя се монтира върху душ корито. Последните биват 5 вида”

     Чугунени емайлирани.

      Стоманени емайлирани

      Фаянсови , керамични

       Акрилни

       Душ корита от изкуствен мрамор

Металните емайлирани душ корита са доволно здрави и надеждни , но имат и своите минуси: под водните струи доста шумно  „гърмят” , а и с времето всеки емайл се разтваря и потъмнява. Плюсът на фаянсовите корита е тяхната устойчивост, масивност, но те , като и всеки друг санитарен фаянс може да се счупи.

По-подробно трябва да се охарактеризират акрилните душ корита придобили широка популярност. Към  достойнствата на акрила се отнася неговата „топлота”  под горещите струи на душа и това ,че моментално се нагрява.Акриловото корито е  без емайл  и заради това с времето не се променя, не потъмнява и не се покрива с петна. Даже цепнатини по него не се забелязват, защото неговия цвят е и в дълбочина. Разбира се и той има недостатъци , съществен е , че представлява съединение на две пластмаси: твърда и мека и което ще рече , че има нужда от укрепване. За това най-често се използва алуминиева конструкция на винтови крака с регулируема височина.






СМЯНА И РЕМОНТ НА ЩРАНГОВЕ

image




Избор на котел
Много често при предварителен избор на мощност котел се използва следното правило взето от практиката-1 кW на 10 м2 площ. Тази стойност дава ориентировачната стойност на потреблението за отоплението за дома ,но не е достатъчно прецизна ,не отчитайки ред фактори , които влияят на този важен елемент за локалното отопление.
Очевидно е , че при избирането на котел ,обикновено ,се практикува запасяване с 10% и
при това положение ще имате топла къща , но дали ще е ефективно отоплението. Обратния случай –котел с по-ниска мощност , може да се окаже недостатъчен да задоволи потребностите ви.
Първи фактор –небесните посоки и локацията.Тук отношение имат климатичните особености на района, В различните точки на страната средногодишните температури се различават значително.
Втори фактор –имащ съществено значение за отоплението на къщата , изолирането на домът. Особено внимание трябва да се обърне на дограмата , тъй като прозорците са площта от ограждащата конструкция , която има най-лоши изолационни качества.
Трети фактор – размерите и геометрията на дома.Тъй като загубите на топлина се причиняват от ограждащата конструкция- стени, таван, под , то колкото повече квадратни метра са те ,толкова загубите са по-големи. Всяко изменение от геометричната форма на правоъгълник под формата на еркери и тераси е предпоставка за нарастване на топлинните загуби.
Четвърти фактор- това е вида на отоплителните уреди. Обикновено се използват чугунени ,алуминиеви или панелни радиатори. При по-високи помещения най-ефективния метод на отопление е подовото.То внася комфорт а хората и в същото време горната част на отоплението остава прохладно.
Пети фактор –това е ефективността на котела при работа с конкретен вид гориво.
Трябва да се вземе в предвид максималната мощност на котела точно за вида гориво, което планирате да ползвате. Максималната мощност зависи и от калоричността на горивото.

Като се има в предвид влиянието на всички тези фактори , почти невъзможно на пръв поглед да се изчисли точно необходимата мощност на котела. За повече информация се обърнете към нас.












Гласувай:
2



1. graucho - доволен клиент
01.06.2013 20:54
Добър майстор и възпитан човек!Мен лично ме е страх да пускам непознати майстори в дома си,но с г-н Марков не беше така.
Благодаря за добре свършената работа!Дано не ми се налага,но наложи ли се-пак ще се обадя на Вас!
Лилова
цитирай
2. graucho - Добър майстор и възпитан човек!Мен ...
01.06.2013 21:05
graucho написа:
Добър майстор и възпитан човек!Мен лично ме е страх да пускам непознати майстори в дома си,но с г-н Марков не беше така.
Благодаря за добре свършената работа!Дано не ми се налага,но наложи ли се-пак ще се обадя на Вас!
Лилова

цитирай
3. yurix - Доволен клиент!
09.05.2014 09:14
Наистина добър майстор! Отстрани проблемите по инсталацията на котела за нула време! А котела беше сложен случай ( termo-stropuva.com ), но човека се справи и вече половин годин нямам проблем! Препоръчвам
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: graucho
Категория: Забавление
Прочетен: 700940
Постинги: 209
Коментари: 576
Гласове: 1228
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930