Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2012 10:56 - ЗАЩО? И КАК? Лидерство и Работа в екип – преди старта
Автор: integritylife Категория: Бизнес   
Прочетен: 4782 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 11.09.2014 16:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Не след дълго вярвам да се появи на бял свят поредната ми книга от поредицата „Малка книга за…”

В този постинг публикувам началото й, с благодарност и респект към всички, които следите този мой блог, вече няколко години. Благодаря ви. До голяма степен вие сте моето вдъхновение и мотивация! :-)

image 

ВЪДЕДЕНИЕ – Целта

Здравейте!

Благодаря на всеки от вас, които се докосвате до тази малка книга с намерението да се запознаете с нея. Малка, но вярвам, ценна и полезна за вас!
Наскоро реших да подготвя и да издам като книга тези мотивиращи и вдъхновяващи мисли, воден единствено от моята доживотна визия 

Споделяйки ценности, да помагам на хората да успеят!

В тази първа част от книгата, желанието ми е да ви дам това, което имам за мое лично откровение и убеждение в живота си като отговори на въпросите „Защо?” и „Как?” относно Лидерството и Работата в екип.

И така, нека започнем с търсенето на отговора на въпросите

ЗАЩО? и КАК? ЛИДЕРСТВО И РАБОТА В ЕКИП

Като силно се надявам, че стигайки до края на тази малка книга, ще съм ви помогнал по някакъв начин вие лично да намерите вашите отговори на тези два въпроса, което означава, че целта ми е постигната.

С респект към всеки един от вас! :-)

*******

ЧАСТ 1: Сто и четиридесет мисли,
даващи живот и разбиране „Защо?” и „Как?”
ЛИДЕРСТВО и РАБОТА В ЕКИП

 (1) Хората се приближават към тези, които дават решения на проблеми в техния живот, а не просто им предлагат възможности, включително и бизнес такива. Какво е решението което даваш?

image

(2) Не всеки добър лидер е добър мениджър. И обратното е валидно - не всеки добър мениджър е добър лидер. Ключово важно е за добрия лидер, с добра визия, да намери добри мениджъри, които да му помогнат в реализирането й.


(3) Ако искаш да научиш нещо, повече питай и слушай, отколкото да говориш, но знай от кого.


(4) Ако искаш да отидеш на непознато място, по-добре си вземи пътеводител. Не откривай топлата вода, а я използвай по предназначение.



(5) Когато тръгнеш нанякъде, намери си добър лидер и ментор, който знае пътя и ще ти го покаже. Намирането на добър лидер и ментор не е лесно, но е възможно и е голямо благословение.


(6) Нормално е този, който има нужда от водач, да е този, който търси, а не обратното. Само овчарят търси изгубената овца. Но зрелите хора би трябвало да са повече от овце.


(7) Предпочитам, да си имам работа с хора, които като видят проблем, веднага ще започнат да търсят решение, вместо да се оправдават и оплакват. За мен това са хората на бъдещето, докато другите си остават в миналото и в проблемното настояще.


(8) Истински силен лидер е този, който в трудно време може да даде нещо ценно на хората, които води, включително визия, вяра и надежда - в себе си и в бъдещето.


(9) Кризата е най-доброто време за разпознаване на истинските лидери – на тези, които имат визията за излизане от нея и които ги е грижа повече за хората, отколкото за себе си.


(10) Лидерът води хора, които го познават, имат му доверие и решават доброволно да го следват.

======================================


Ако горните мисли са ви вдъхновили и предизвикали, защо не го споделите чрез коментар по-долу. С времето все повече оценявам важността на обратната връзка, свързана с всичко, което правя.

Всъщност това е и единствения смисъл и мотивация за мен – да съм полезен на вас в преследването на вашите мечти и да успеете!



С пожелание за бодрост и дръзновение и до следващия път! :-) 

 

(c) 2009-2014 Integrity Life - София.





Гласувай:
5



1. stroyanovden - Браво!
11.09.2014 16:17
Добре формулирано, точно и ясно!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: integritylife
Категория: Бизнес
Прочетен: 1144897
Постинги: 160
Коментари: 439
Гласове: 591
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930