Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2013 18:51 - Постоянството – името на пътя към нашите мечти и цели
Автор: integritylife Категория: Бизнес   
Прочетен: 2358 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 22.09.2013 15:07


image

"Непрекъснатите усилия - не сила или интелект - са ключът да отключите истинския си потенциал" ~ Уинстън Чърчил

За съжаление, повечето хора не постигат мечтите и целите си, понеже хващат другия “по-лесния” път - този на „Опитването”...

Всъщност - за разлика от Постоянството, Опитването е път по-скоро без изход, който хората решават да изберат, осланяйки се на следната заблуда:


„Нека опитам, пък то ще си покаже...”

От тази „сентенция” лъха нерешителност, страх, непостоянство, липса на посвещение... Затова, тези хора, още при първата трудност, лесно се разколебават и отказват, намирайки си оправдания от вида: 

-         „Ами това май не беше моето нещо...”;

-         „Твърде рисковано е, за да продължа...”;

-         „Явно сега не му е дошло времето на това...”;

-         „Е, здраве да е – ще опитам нещо друго...”

Оправдания, оправдания, опрадания, които не само че не ни вършат никаква полезна работа, но напротив – свършват си една доста лоша работа срещу нас, защото проблемът не е само в отказването, а в продължаването.

Хората, които свикват лесно се отказват, за тях става все по-трудно да продължават и да се посвещават дългосрочно в постигането на дадени свои цели и мечти – с фокус и постоянство. Дори те спират да мечтаят, понеже според тях това само би им създало проблеми и "вътрешен дискомфорт". Появява се апатия, протакане, лесно раздразнение и най-накрая – изолация и токсично затваряне в себе си, уж че така щяло да бъде по-безопасно и сигурно.

Затова, оставете настрана това с опитването, а се посветете да следвате - с постоянство и фокус, вашите мечти и цели – дори и да не е по най-перфектния начин, дори и да сгрешите, и да се провалите временно. Важното е, че след такова падане, вие ще сте способни да се изправите и да продължите, понеже фокусът ви е към целта, а не към поредното обстоятелство и предизвикателство по пътя към нея.

И така, ако сте на кръстопът, то по кой път избирате да продължите?
image
По този на Постоянството или по онзи на Опитването. Изборът е ваш, но единият път ще ви отведе до целта, а другият – ще ви отдалечи от нея. Не си струва да опитвате с Опитването. Поемете по пътя на Постоянството, а не по „прекия” и „лесния” път, понеже той винаги се оказва по-дългия...

И когато направите това качествено решение, вашето пътешествие по „Пътя на Постоянството” ще се превърне в едно забавно приключение, понеже там ще започнат да се случват истинските неща за вас и ще намерите достатъчно насърчения и поощрения, затова че сте избрали него.

С пожелание за успех и до следващата ни среща! :-)

Ако имате желание да споделите нещо с мен, то бихме могли да се свържем и в тези социални медии:

image  https://facebook.com/ognyanchipev

image
  https://twitter.com/ognyanchipev

image  http://youtube.com/ognyanchipev


image  https://linkedin.com (Ognyan Chipev)


image  ognyan.chipev


(c) 2009 - 2013 Integrity Life - София.

 





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: integritylife
Категория: Бизнес
Прочетен: 1143671
Постинги: 160
Коментари: 439
Гласове: 591
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930