Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2009 09:15 - Постоянните врагове на вашите цели – Част 1
Автор: integritylife Категория: Бизнес   
Прочетен: 6094 Коментари: 5 Гласове:
2

Последна промяна: 04.07.2011 20:21



image

Тази публикация едва ли ще бъде полезна за хора без цели или тези, които нямат намерение да си поставят такива. С други думи, статията не е за хората, които са се приготвили за един живот без цел и посока.
А за останалите написаното по-долу определено може да ви предпази от смъртоносните врагове-убийци на вашите цели, както и да ви помогне успешно да ги избегнете, преодолеете и елиминирате от живота си. Ще започнем с 2 новини – едната е добра, а другата – лоша. Добрата новина е, че повечето хора са съгласни с това, че щастието, кариерата, взаимоотношенията, здравето и увереността ни в себе си могат да бъдат подобрени единствено чрез успешно поставяне на цели. Лошата новина е че над 96% от хората се провалят в постигането на целите си.

Съществуват 7 основни проблема, които се появяват отново и отново, и които държат хората далеч от живота, който те желаят да имат. Те са един вид постоянни врагове, които воюват срещу целите на хората и които непрекъснато саботират шансовете им за успех.

А как е при вас? Допускате ли до себе си някои от следните 7 смъртоносни убиеца?

В тази част на публикацията ще се занимаем съвсем накратко с първите три, а в следващата втора част – с останалите четири коварни убиеца на вашите цели. Освен това ще ви препоръчам и проверени и ефективни начини за тяхното преодоляване

1. Мързел.

image

Това е наистина един голям проблем… Всяка една цел губи от своя призив веднага след като започне да изглежда като много работа. Повечето от нас сме готови днес за избегнем здравата работа, която би ни осигурила вълнуващи ползи в бъдеще.

Като че ли е без значение че бихме могли да елиминираме задълженията си по кредитните карти, да изпратим децата си в по-добро училище или да се пенсионираме по-рано, просто като коригираме навиците си за харчене и като развием нови умения на инвестиране или изграждане на собствен бизнес.

Кой се интересува от бъдещето? В момента изглежда като вършене на тежка работа, която е по-добре да бъде избегната на всяка цена.

Обаче, ако избягвате да свършите дадена работа днес, вие на практика предопределяте за себе си един труден и скучен живот – 8 часов работен ден, 5 дни в седмицата, 50 седмици в годината, за следващите 20-40 години. Това ли е което искате?

ПРЕОДОЛЯВАНЕ: Огледайте се наоколо. Харесвате ли това, което виждате? До края на живота си ли искате да живеете по начина, по който живеете днес? Ако отговорът ви е „НЕ”, тогава ЗАПОЧНЕТЕ ДА ПРАВИТЕ НЕЩО! Направете първата малка стъпка, която дори не сте планували да направите тази сутрин. Поставете си цел и се задействайте по нея! Промяната ще дойде едва тогава, когато спрете да правите досегашни неща, а започнете да вършите нови такива.

2. Нетърпение.

image

Всеки от нас прави тази досадна грешка – желаем да имаме всичко днес! Сега! В този момент! Или по-добре вчера! Ние живеем във времето на незабавните удоволствия и ако не видим мигновен резултат от действията си, това означава само едно нещо – каквото и да правим, нещата не работят. Така ние губим интерес от това, което правим и започваме следващото „свежо” нещо, което ни обещава дори още по-бързи резултати.

Проблемът възниква тогава, когато комбинираме нашето силно желание за постигане на дадена цел с нетърпението. Вместо внимателно да плануваме, ние предприемаме голям обем от абсолютно ненужни действия.

Вместо да анализираме и избегнем потенциалните прегради по пътя към успеха ни, ние се блъскаме в тях с пълна скорост.

Вместо да направим правилното нещо сега, ние се надяваме да го променим и коригираме по-късно.

Ето защо, вместо да имаме като резултат едно устойчиво придвижване към успеха, ние преживяваме поредица от болезнени провали и горчиви разочарования.

ПРЕОДОЛЯВАНЕ: Планувайте действията си напред и не очаквайте незабавни резултати. В противен случай вие можете да се откажете точно миг преди да сте постигнали своята цел.

3. Ненаситност.

image

Ненаситността (или алчността) е враг, който обикновено се кооперира с предишния – нетърпението. Понеже ние не обичаме да чакаме за нищо, ние предпочитаме да преследваме по няколко цели едновременно. Тази многозадачност е наистина пагубна за постигането на вашите цели.

За съжаление никой не може да каже как две цели могат да бъдат постигнати с усилието за една. Твърде добре е за да е истина.

Преследването на повече от една цели едновременно е доста контра продуктивно. На практика, поставянето на две цели едновременно значително намалява шансовете ни за постигането им. Защо? Понеже това изисква три пъти повече време за постигането им.

ПРЕОДОЛЯВАНЕ: Запишете всички ваши цели на лист хартия. След това изберете само една и най-важната от тях. Вземете решение да преследвате точно тази една цел докато я постигнете. Другите цели могат да почакат!

В следващата втора част ще разгледаме останалите 4 опасни врагове на целите ви – апатията, протакането, негативното мислене и страхът.

(с) 2009 Integrity Life - София.

 




Гласувай:
2



1. integritylife - Постоянните врагове на вашите цели – Част 1
24.11.2009 10:18
Те са изключително коварни, съблазнителни и смъртоносни! Пазете се от тях и ги дръжте далеч от себе си!

За да имате пълната картина, то ще ви е необходима и втората част, която планувам да я публикувам на 01.12.2009.
цитирай
2. sisithebest - .
24.11.2009 10:50
Очаквам с нетърпение.
цитирай
3. integritylife - Sisithebest
24.11.2009 11:55
Препоръчвам ти очакване с търпение. :-)

И аз съм с големи и добри очаквания. Успех до тогава!
цитирай
4. victoriavselena - звучи чудесно
24.11.2009 14:54
опредлено има разлика, когато си поставим цел и се мобилизиламе за нейното постигане. Поздравляния
цитирай
5. integritylife - victoriavselena - звучи чудесно
24.11.2009 20:33
Точно така - мобилизация, мъдрост и фокус, а също търпение и постоянство. Но нека това го развием малко по-нататък, когато му дойде времето. Успех! :-)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: integritylife
Категория: Бизнес
Прочетен: 1145223
Постинги: 160
Коментари: 439
Гласове: 591
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930