Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.09.2010 10:18 - Защо инвестирането в Сребро днес е много изгодно?
Автор: integritylife Категория: Бизнес   
Прочетен: 5976 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 02.12.2010 10:47


image

Повече за Среброто и кое го прави толкова ценно?

Среброто е един от химическите елементи в Периодичната Менделеева Таблица. Обозначава се със символа
Ag, докато символът на химическия елемент Злато е Au. Атомният номер на Среброто е 47, а на Златото той е 79. В таблицата Среброто се намира точно над Златото, като и двата елемента са с подобна електронна структура.

Следователно Среброто притежава подобни химически и механични свойства на Златото. Среброто е относително инертно и може лесно да се кове. За разлика от Златото, Среброто с времето се окислява и потъмнява, което обаче не влошава свойствата му. Единствено то следва да се почисти от образувания свръх тънък слой – най-добре с мек сапун и топла вода, след което се подсушава с мек плат. Използването на химически почистващи средства, като „сребърно лустро”, например, са напълно ненужни.

Приложението на Среброто широко, като индустриален и като ценен метал. Поради изключителните му качества, то се използва в хиляди индустриални приложения. В сравнение с други елементи Среброто е с най-висока електрическа и топлинна проводимост. То е критичен ресурс за фотографията, особено преди създаването на цифровите камери. Среброто е известно антибактериално средство и се използва във водните филтри за пречистване на водата от вредни бактерии. Широко се използва също и в електрониката, медицината, козметиката, и др. Почти ежедневно се намират нови и нови приложения на Среброто, в бита и в индустрията.

Като ценен метал и парично средство Среброто няма равно на себе си и като такова то е най-масово използваното в цялата история на човечеството. Сребърните монети са сред тези с най-древен произход, като платежно средство – пари. Златото, което усреднено през историята е около 16 пъти по-скъпо от Среброто, няма такова масово ежедневно приложение като парично средство. В момента това съотношение е около 1:64, което не е никак нормално и се очаква то да се промени в полза на Среброто.

Общоприето е цените на Среброто (и на Златото) да се пресмятат върху тегла кратни на т.нар. тройунция (Troy ounce), където 1 тройунция се равнява на 31.104 грама. Определящи при търгуването с редки метали са цените, определени от COMEX за Нюйоркската борса и Лондонската борса за търговия с метали. Цените варират и към 01.09.2010 за една унция те са около 19.34 $ (щатски долара) за Среброто, и 1244.45 $ за Златото. Това са т.нар. цени на едро. Обикновено търговските сделки на борсите се реализират за количества не по-малки от 5000 унции от съответния ценен метал, оформени в т.нар. кюлчета (bars).

Борсовата цена на Среброто, определена от COMEX съществено се отличава от цените на дребно, по които отделни хора могат да си закупуват от ценния метал в по-малки количества – като инвестиция или спестяване. За удобство по-малките количества са оформени като сребърни монети, наречени бульонни монети (bullion coins), най-често с тегло 1 тройунция или като по-малки бульонни кюлчета (bullion bars), с тегла най-често от 5 до 1000 грама. Ето защо, често цените на дребно могат да бъдат 100% по-високи от борсовите цени на едро.
image
Освен това, винаги трябва да се следи текущата стойност на съотношението на цените Злато/Сребро. За по-дълъг исторически период това съотношение варира, но усреднено то е около 1:16. Когато това съотношение се промени и отдалечи от тази стойност, не след дълго то се връща към тази усреднена стойност. Следното кратко видео е твърде показателно:
Съотношението Злато/Сребро през последните 100+ години

Това е което се очаква да се случи и днес. Необичайно ниската цена на Среброто в момента се очаква да се покачи, за да се нормализира съотношението. Следователно при евентуално запазване на стойността на Златото, цената на Среброто се очаква да се повишава и достигне стойности около 80-100 щатски долара за тройунция, дори и по високи.

Друга основна причина за постоянното уличаване на цената на Среброто и Златото е непрекъснатото обезценяване (инфлация) на книжните пари, които много отдавна са вече без необходимото златно покритие.


 Поради ниската му цена и тенденцията на нейното покачване, в момента е изключително изгодно инвестирането в Сребро!


В заключение може да се каже, че всичко, което важи за Златото като ценен метал е валидно и за Среброто. Инвестирането и спестяването в Сребро дава сигурност и защита. Нормално хората обръщат около 10% от доходите си в ценни метали, от които около 30-40% в сребърни бульонни монети и/или кюлчета.

За съжаление, усредненият процент на хората, които прилагат този принцип реално в живота и семействата си е много нисък – около 5%. Но това не трябва да ни учудва, тъй като доста често правилните неща не са най-масовите. В същото време, това не означава, че те не са правилни, напротив.

Ако сте решили да бъдете от хората, които постъпват разумно, инвестирайки в ценни метали, като начало в сребро, потърсете добри възможности за това. Не е трудно да се намерят такива, дори и в България. Понеже посредством Интернет и съвременните комуникации светът се превърна в едно голямо село.

Препоръката ми е да не се бавите, а да предприемете своевременни действия и да изградите своята защита срещу инфлацията на книжните пари, инвестирайки и спестявайки в ценни метали – като начало, поне в Сребро!


Препоръчван източник: www.GoldPrice.org

За повече информация (вкл. инвестиране в сребърни бульонни монети):  www.OgnyanChipev.ws  и  Silver SnowBall

 

(c) 2010 Integrity Life – София.

 





Тагове:   криза,   депресия,   рецесия,


Гласувай:
1



1. integritylife - Недостиг от Сребро (Silver Shortage?)
02.09.2010 11:20
Мисля, че и това кратко видео съвсем точно адресира основния въпрос - Защо инвестирането в Сребро днес е изключително изгодно!

http://www.youtube.com/watch?v=HGPvVjfNYgs&feature=related

Успех! :-)
www.OgnyanChipev.ws
цитирай
2. integritylife - А какви се цените днес? (02.12.2010)
02.12.2010 10:26
Цените днес 02.12.2010 за една унция вече са 28.60 $ (щатски долара) за Среброто, и 1392.00 $ за Златото! А съотношението е вече ~1:49, т.е. Среброто поскъпва доста по-бързо от златото.
Всеки сам може да си пресметне за какво страхотно завишение на цените става въпрос и то само за 3 месеца!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: integritylife
Категория: Бизнес
Прочетен: 1145196
Постинги: 160
Коментари: 439
Гласове: 591
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930